ДДС от даренията чрез SMS да отиват за бедстващите

Тренчев е направил предложението на Симеон Дянков
13 фев 2012 14:30,
16
ДДС от даренията чрез SMS да отиват за бедстващите
Снимка: Impact Press Group

ДДС-то върху даренията, които се правят чрез SMS-и, да бъде дарявано от държавата на бедстващите хора.

Това предложи на финансовия министър Симеон Дянков президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Стойността на един SMS, изпращан благотворително сега е 1.20 лв., от които 1 лев постъпва за благотворителната кампания, а 20 стотинки прибира държавата, обясни Тренчев.

Симеон Дянков е изразил опасения, че трябва да се променя законът.

"Ние му обяснихме, че не искаме да се променя законът, а парите, които се получават като ДДС, да бъдат дарявани", каза Тренчев.

Консултативният орган заседава днес, след като представителите на синдикатите се върнаха в Националния съвет за тристранно сътрудничество след почти двумесечно отсъствие.

Сред обсъжданите теми бяха подобряването на социалния диалог и реформите в пенсионната система.

Междувременно от транспортното ведомство съобщиха, че по разпореждане на министъра на транспорта  Ивайло Московски "Български пощи" ЕАД ще приема безвъзмездно пратки с дарения и помощи, изпращани от физически лица, адресирани до кметството на село Бисер или община Харманли - социална служба, за периода 15 февруари – 15 март.

Пратките ще се приемат от всички клонове на "Български пощи" ЕАД. Колетите с помощи може да се доставят извън стандартните сроковете, тъй като ще бъдат транспортирани според възможностите на дружеството.

Така помощта за пострадалите няма да доведе до извънредни финансови разходи на "Български пощи", уточняват от министерството. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: БисерДДСдарения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
4o4o преди 12 години
Пострадалите трябва да съдят държавата по ЗАКОНА за отговорността на държавата и общините за вреди.Чл. 1. (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., изм., бр. 30 от 2006 г.) (1) Държавата и общините отговарят за вредите, причинени на граждани и юридически лица от незаконосъобразни актове, действия или бездействия на техни органи и длъжностни лица при или по повод изпълнение на административна дейност.(2) Исковете по ал. 1 се разглеждат по реда, установен в Административнопроцесуалния кодекс.Чл. 4. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Държавата и общините дължат обезщетение за всички имуществени и неимуществени вреди, които са пряка и непосредствена последица от увреждането, независимо от това, дали са причинени виновно от длъжностното лице.
13
1
 
5
 
! Отговори
НВ преди 12 години
Тренчев пак не е в час... до бедстващите стигат само някакви си мижави 37-40 ст. от тези 1.20 лв. освен 20% ДДС, операторите си приспадат цената на SMSа + печалбата си... та сятайте какво забогатяване става - риба се лови в мътна вода...
12
1
 
1
 
! Отговори
до 10 от 5 преди 12 години
Пъпчасалия, налягай си простата тиква!Бегай да си стискаш акнето и не пиши глупости.*** и с хорската трагедия се подиграваш.
11
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
дяволите ме хващат когато се гласува или се пращат смс и по телефона..за игри и глупави шоута...та даже и за благотворителност...не за друго а защото си е чисто печалбарство..по този начин ние самите направихме не един и двама милионери в България... а за мобилните кожудери да не говорим...и не само те разбира се..така че когато се касае за благотворителност..предпочитам да знам банковата сметка и да отида лично...може и 5 лв да дам...но ще знам че и стотинка няма да отиде при други печабари
10
1
 
3
 
! Отговори
tosh преди 12 години
аха ясно министрите са за украшение там.разбрах
9
4
 
0
 
! Отговори
anonimens преди 12 години
5когато Кутев извади пари да даде за нуждаещите се вместо да плаща на такива като тебе тогава може да пишете срещу когото и каквото и да е било..да не започвам да ви нареждам!
8
1
 
12
 
! Отговори
Тракийски преди 12 години
По принцип Министрите не са там за да променят закони , законодателната инициатива е на народните представители... И като цяло ние сме тук , на тоя хал , щото хал хабер си нямаме кой за какво е там и те точно заради това си правят каквото си искат , а ние после беснеем по кръчмите . Иначе да дарят данъкът, с който се облагата НАШИТЕ ДАРЕНИЯ си е направо неземна щедрост. Да облагаш нечий безвъзмезден акт с данък е една от най-големите свинщини, на които е способна представителната власт .
7
3
 
12
 
! Отговори
tosh преди 12 години
"Симеон Дянков е изразил опасения, че трябва да се променя законът."Еми като трябва ще го промените закона. За какво друго сте там??
6
2
 
4
 
! Отговори
до 6 от 5 преди 12 години
Ако можеш да дариш нещо е най-добре чрез БЧК.
5
2
 
0
 
! Отговори
t-rock преди 12 години
Къде да намеря инфо за кампанията и да пусна смс? На кой номер и с какъв текст!?
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Данчо, *** много ветър имаш между ушите бе.Нема 'а са сетиш, дека оня Флик и от трагедията на хората печели.Всеки дарителски СМС носи пари на хазната.Тренчев иска това дето го събира очилаткото като ДДС да го дари бе ***.
3
2
 
15
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
*** е, че да даря, трябва да "бутна" на държавата 20% - обратното ми се струва по-нормално.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това отдавна трябваше да се направи. Нечестно е, когато хората даряват нещо за пострадали, държавата да прибира 20 % от дарените пари. Това е прийом на разбойническа държава.
1
17
 
16
 
! Отговори
дан преди 12 години
интересно - Тренчев не се интерисува от закона, иска парите...а когато ГЕРБ дариха над един милион за щетите от бедствието, оказа се незаконно....значи всичко супер, само да сме против ГЕРБ...долна комунистическа изродия