Продават 69 имота на Мишо Бирата заради дългове

Общата сума, на която са оценени, е около 10 млн. лева
Обновена: 13 фев 2012 20:41 | 13 фев 2012 20:41,
61
Продават 69 имота на Мишо Бирата заради дългове
Снимка: архив, Булфоно

Около 69 имота, собственост на наследниците на покойния Михаил Михов – Мишо Бирата, чрез фирмата "Хотел Мениджмънт" ще бъдат предложени на търг заради дългове към банка.

Сред тях са бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник", хотел "Дунав" в Русе, както и търговският комплекс към него, съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, цитиран от БТА.

Общата сума, на която са оценени всички имоти, е около 10 милиона лева. Началната цена само на хотел "Дунав" е 6 132 238 лева, а на бившата резиденция на Тодор Живков - 688 654 лева, където са продават само сградите, тъй като земята е държавна собственост.

Още по темата
 Михаил Михов – Мишо Бирата, беше открит мъртъв в края на март миналата година в хотелска стая в Правец. За причина за смъртта му официално се посочва масивен инфаркт.

Преди около година в медийното пространство бяха разпространени СРС-та от разговор между Борисов и директора на агенцията "Митници" ген. Ваньо Танов, в който премиерът настояваше Танов да прекрати проверка наМишо Бирата, покойния шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварна "Леденика".

"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, което предизвика огромен политически скандал. Наскоро беше прекратено и разследването, което трябваше да установи кой е изнесъл скандалните записи.

Търгът ще се състои от 15 февруари до 15 март тази година. Имотите бяха възбранени в края на миналата година заради дългове към банка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мишо бирата го няма и парите ги няма, сега и имотите ги няма, пийтте една студена бира.
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха заради гоце ли затваряха улицата ,аз така се бях ядосал че малко ми трябваше да ступам тъпата кука дето ми прави някакви жестове да не минавам ,а дори не ми дава грам обяснение какъв е тоя цирк.*** скапана курумпирана пръдлива да се срини долара и еврото ви пожелавам
8
2
 
30
 
! Отговори
------------------- преди 12 години
Логичното в случая е,да е дължал пари на Цветелина!!!
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За умрелите или добро или нищо! За Мишо Бирата - НИЩО!
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА СМЕТКА НА ТОВА Е ПОГРЕБАН НА ЦЕНТРАЛНАТА АЛЕЯ ВЪВ ВАРНЕНСКИТЕ ГРОБИЩА ТОЧНО СРЕЩУ ГРОБОВЕТЕ НА ВЛАДИКИТЕ !!е ТАКА Е, ДЪЛЖИШ 30 МЛН, ИМАШ 10 МЛН, НО ЖИВЕЕШ И УМИРАШ КАТО ЦАР
5
1
 
7
 
! Отговори
Хайнекен преди 12 години
Мишова бира още не съм пил задръстен съм баси
4
6
 
39
 
! Отговори
?? преди 12 години
само имението му в центъра на Варна до Катедралата няма да продадат, където Гоце му гостуваше в късна доба по партизански а куките затваряха улицата без предупреждение
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A,sega,golemite hrachki....
2
12
 
15
 
! Отговори
Политик преди 12 години
Който пие бира - умира.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой беше и защо умря?