Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела

Плевнелиев: „Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България"
18 фев 2012 20:17, Бойчо Попов
233
Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела
Плевнелиев се поклони пред паметника на майката на Апостола - Гина Кунчева. Снимка: БТА

„Живеем във време на силни личности и на ярки индивидуалности. Нужни са ни лидери, които не само да показват пътя, но и да са готови да го извървят докрай. Васил Левски е ярък пример за това - той ни показа, че за да поведеш народа, трябва сам да направиш първата крачка“.

Това каза в тържественото си слово президентът Росен Плевнелиев, който участва в отбелязването на 139-та година от гибелта на Васил Левски в Карлово, предаде БТА.

Държавният глава подчерта, че ни е нужна кауза, която да обединява и да сплотява. "Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България", посочи президентът. Той добави, че родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва с делата ни днес. Благоденствието се постига, когато всеки си върши работата, както я вършеше Левски - съвестно, отговорно, прецизно. Неговата дейност е урок по политическа отговорност, неговото тефтерче е наръчник за държавника, каза Плевнелиев.

Той добави, че ни е нужна само повече вяра в собствените сили, защото бъдещето на България е в нашите ръце. Българският народ има своята славна история, която надгражда днес. А когато устоите са здрави, развитието и успехът са задължителни, посочи президентът.

В словото си държавният глава каза, че има и много незнайни герои, извършили подвизи и посочи като пример нашите сънародници, които преди дни "спасиха ближните си в момент на бедствие и изпитание".

Върховният главнокомандващ прие почетния стой на представителните роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада на площад "Васил Левски" в Карлово. На тържествената заря присъстваха още министърът на отбраната Аню Ангелов, Пловдивският митрополит Николай, народни представители, висши военни, много граждани.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
6
 
! Отговори
Denmark преди 12 години
Намерих я - миниатюрната лупичка до "регистрация" - трябва да я цъкнеш за да пишеш, абеееее, по - "лесна" едва ли можеха да я измислят, браво на разработчиците на сайта! "Велики" сте просто :D
73
0
 
3
 
! Отговори
Denmark преди 12 години
Моля ви, моля ви, кажете ми къде в сайта е търсачката? Моля ви! Пиша тук, защото видях, че има най - много коментари, и се надявам все някой да ме ориентира.. плс
72
1
 
7
 
! Отговори
Nas преди 12 години
F*ck Off na vsi4ki politici samo na smazvat te sa raka na ob6estvoto
71
2
 
6
 
! Отговори
до 128 преди 12 години
Все ще се намери някоя ***, да изцапа изворчето! `земи си го твойот херой, остави ни Левски, щото ако разбереш, че е бил в Белградската легия, ще кажеш, че и той е македонец, командирован от Скопие. /Ей, гннидо неориентирана, да се разкараш от форума!/
70
1
 
15
 
! Отговори
ResPublica преди 12 години
А президента Плевнелиев спомена ли, че майката на Апостола Васил Лъвский след Освобождението се самоубива в резултат на мизерията в която преживява?ИЛИ ТОВА СА СРАМНИ НЕЩА, ЗА КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ?ЗА ВРАГОВЕТЕ НА РЕПУБЛИКАТА- СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ- ВАСИЛ КУНЧЕВ- ЛЪВСКИЙ
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Джуджета, стъпили върху раменете на великани, ни дават съвети от високо.Така, както са се запрекланяли пред паметниците на героите, да не вземат да се катурнат?
68
1
 
18
 
! Отговори
Пффффф преди 12 години
"Живеем във време на силни личности и на ярки индивидуалности" - стига бе, тези личности сигурно Мутро-Шметни-Капели-Бойко !!!
67
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
golemi artisti eiii,da krade6 toq narod i da se sravnqva6 s geroite mu,ma6aala,kakto kazvat turcite,toq na snimkata kvo li si vika odarix kioravoto,abe da stane Botev i Levski da vidqt xorata kak tormozqt naroda im ,kakto tur4in ne gi e tormozil pak 6te legnat v groba,ama dano vzemat s tqx kradcita
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако жена му на тоя си направи партия и се кандидатира за следващите избори, ще гласувам за нея."Само ако видя чертежите на бойкомета! :)
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев се поклони пред паметника на майката на Апостола - Гина Кунчева. Снимка: БТАЖивеем във време на силни личности и на ярки индивидуалности. Нужни са ни лидери, които не само да показват пътя, но и да са готови да го извървят докрай"А ти *** да е.а мижитурска *** на Тиквата, са те барнали за президент. Не се ли срамуваш поне малко *** да е.а плюнчеща се *** и кукла на конци на Тиквата да изричаш думи като .."индивидуалности"?.."Нужни са ни лидери"???? ***!
64
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахааа знам накъде "бие".И въпреки че не му се кефя много много го подркепям в това начинание.Можеш човек можеш поне може да опиташ,ако Бог е рекъл и не излезнеш "лабав" ще станат нещата-може да не са тези четири години но поне ще си положил началото.Ако хората са поне малко умни вече се досещат и те.Успех и дано всичко е ОК.
63
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако жена му на тоя си направи партия и се кандидатира за следващите избори, ще гласувам за нея.
62
1
 
18
 
! Отговори
Зиези преди 12 години
Професор Мерсия Макдермот. Живяла доста в България. Изследва живота и делото на АПОСТОЛА. Портретът му е окачен в кухнята и някъде в Англия. Синът и я попитал, защо виси портретът на този комунист у тях, а тя му отговорила, че това е една от най - светлите личности в Европейската история. Сега някои си правят реклама, като използват името му - СВЯТОТО име - НЕГОВОТО!
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някак не отговарят на думите "Ако спечеля аз, печели цял народ". Техните джобове са пълни, а народа тъне в мизерия. Вече никой не вярва на празните им думи.
60
1
 
12
 
! Отговори
даааа, преди 12 години
пременил се Илия, пак в тия. Все едни и същи високопарни слова. По-добре беше: "Ето, слагам цвете и коленича. След това отивам да работя без да крада!"
59
1
 
11
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
А дано, ама надли ще се случат такива хубави неща в милата ни татковина... Когато те граби шайка разбойници, то Държавата с нейното оръжие Закона може да те защити, но когато разбойниците са самата държава, то закона е още едно оръжие с което може да те граби!!! За това съм доста песимистично настроен, към светлите ни бъднини, които така щедро ни обещават престъпниците, които ни грабят през последните 20 години...
58
0
 
10
 
! Отговори
М. преди 12 години
"Благоденствието се постига, когато всеки си върши работата, както я вършеше Левски - съвестно, отговорно, прецизно. Неговата дейност е урок по политическа отговорност, неговото тефтерче е наръчник за държавника, каза Плевнелиев." - Това ми звучи малко като от рубриката 'Бисери на кандидат-студенти'! Като се има предвид ситуацията и условията тогава и сега, не може да се сравнява дейността на Левски с тази на държавник в 21 век!
57
0
 
15
 
! Отговори
продължение преди 12 години
Режимът на пожарникаря е едно логично продължение на турското робство!
56
0
 
17
 
! Отговори
безследно изчезнал преди 12 години
Из Предсмъртното писмо на Левски: За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали, че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е смърт, смърт и пак смърт.
55
0
 
14
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
О, майко моя, родино мила,защо тъй жално, тъй милно плачеш?Гарване, и ти, птицо проклета,на чий гроб там тъй грозно грачеш ? Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,затуй, че ти си черна робиня,затуй, че твоят свещен глас, майко,е глас без помощ, глас във пустиня. Плачи! Там близо край град Софиястърчи, аз видях, черно бесило,и твой един син, Българийо,виси на него със страшна сила. Гарванът грачи грозно, зловещо,*** и вълци вият в полята,старци се молят богу горещо,жените плачат, пищят децата. Зимата пее свойта зла песен,вихрове гонят тръни в полето,и студ, и мраз, и плач без надежданавяват на теб скръб на сърцето.