Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела

Плевнелиев: „Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България"
18 фев 2012 20:17, Бойчо Попов
233
Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела
Плевнелиев се поклони пред паметника на майката на Апостола - Гина Кунчева. Снимка: БТА

„Живеем във време на силни личности и на ярки индивидуалности. Нужни са ни лидери, които не само да показват пътя, но и да са готови да го извървят докрай. Васил Левски е ярък пример за това - той ни показа, че за да поведеш народа, трябва сам да направиш първата крачка“.

Това каза в тържественото си слово президентът Росен Плевнелиев, който участва в отбелязването на 139-та година от гибелта на Васил Левски в Карлово, предаде БТА.

Държавният глава подчерта, че ни е нужна кауза, която да обединява и да сплотява. "Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България", посочи президентът. Той добави, че родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва с делата ни днес. Благоденствието се постига, когато всеки си върши работата, както я вършеше Левски - съвестно, отговорно, прецизно. Неговата дейност е урок по политическа отговорност, неговото тефтерче е наръчник за държавника, каза Плевнелиев.

Той добави, че ни е нужна само повече вяра в собствените сили, защото бъдещето на България е в нашите ръце. Българският народ има своята славна история, която надгражда днес. А когато устоите са здрави, развитието и успехът са задължителни, посочи президентът.

В словото си държавният глава каза, че има и много незнайни герои, извършили подвизи и посочи като пример нашите сънародници, които преди дни "спасиха ближните си в момент на бедствие и изпитание".

Върховният главнокомандващ прие почетния стой на представителните роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада на площад "Васил Левски" в Карлово. На тържествената заря присъстваха още министърът на отбраната Аню Ангелов, Пловдивският митрополит Николай, народни представители, висши военни, много граждани.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
винаги съм се чудил на президенти и премиери, какви са тия приказки тип да надъхаме 60 годишното население ...
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По делата ще ги познаете!!!! Високопарните приказки ,без грам покритие....Намилай Расиме,простите герберасти ти вярват!!!!
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...Байо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливия казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките..." Из тефтерчето на Дякона
11
0
 
3
 
! Отговори
edikoi si преди 12 години
kauzata e qsna. da smenim vsichki politici i dano da namerim dyrgavnici.
10
3
 
1
 
! Отговори
Matei, psychiater преди 12 години
stranni komentatori !!!!pokazvate samo, che makar i vsichki da govorite prekrasno edin ezik - bg ezik - pak ne se razbirate....?!?!taka e , kogato horata ne obichat sebe si i blijnite si....kogato sa obladani ot zavist i drebni smetki....
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела!Така е,но защо вие лицемери изменихте датата?Къде са ви делата,защо не е на 19 ФЕВРУАРИ?
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кауза "магистрали"даже донякъде е цинично изказването, освен това датата е 19-ти, не 18-ти
7
14
 
6
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Поздравления Росене!
6
1
 
21
 
! Отговори
7 преди 12 години
е, то тези приказки и Тато ги приказваше едно време и кво ? въпроса е, че са само думи, кой от днешните си записва разходите, за да не натоварва бюджета ? точно обратното, тези дни се наслушахме на това кой какъв пай от нашите пари си е откъснал във вид на бонуси... така че казаното като цитат е самата истина, верно е, но нищо повече от лозунг
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Неговата дейност е урок по политическа отговорност, неговото тефтерче е наръчник за държавника, каза Плевнелиев."А сега да видим кой комунист ще посмее да оспори тези думи на КОМСОМОЛСКИЯ СЕКРЕТАР Плевнелиев :) Нима не е прав? Нима това което казва не е истина? ИСТИНА Е ЕСТЕСТВЕНА,НАЛИ ЕДНА МАЙКА ГИ Е "КЪРМИЛА"!!!
4
0
 
5
 
! Отговори
От 6 преди 12 години
смъртта,но съм бесен!
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо изменихте и датата на смърта на ВАСИЛ ЛЕВСКИ?Да не си развалите неделята ли?СРАМОТА!!
2
5
 
24
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ТАКА Е..."... - Държавният глава подчерта, че ни е нужна кауза, която да обединява и да сплотява. "Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България"ОЧЕВИДНО И ПРЕЗИДЕНТА ПРИЗНАВА, ЧЕ ГЕРБ НЕ СА ТАКАВА КАУЗА..........
1
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Живеем във време на силни личности и на ярки индивидуалности..."Плевнята къде ги видя тези силни личности и ярки индивидуалности?По-безлично време от демокрацията в човешката история няма.Живеем във време на безверие, морален упадък и деградация.Успяват мутрите, мошенниците и агентите на ДС.