Цените на основните хранителни стоки отново нагоре

Най-много поскъпват краставиците и доматите
19 фев 2012 10:32, Красимир Ангелов
77
Цените на основните хранителни стоки отново нагоре
Снимка: Булфото

Цените на основните хранителни стоки на едро продължават да се повишават и индексът на тържищните цени се е повишил тази седмица от 1,450 пункта до 1,474 пункта, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Краставиците поскъпват тази седмица със 7,3 процента - до 2,95 лева за килограм, а оранжерийните домати се търгуват по 2,13 лева за килограм - със 6 на сто по-скъпо от предходната седмица.

Цената на зелето се повишава с 13,6 на сто - до 0,50 лева за килограм на едро. По 0,42 лева за килограм се търгуват тази седмица картофите.

Портокалите поевтиняват с една стотинка до 0,94 лв./кг, а цената на лимоните пада с три стотинки - до 1,27 лева за килограм.

Цената на мандарините пък се увеличава с 0,8 на сто - до 1,25 лв. за килограм. Ябълките поевтиняват с 5,0 процента до 0,96 лева за килограм.

Кравето сирене поскъпва с 1,7 на сто и се продава по 4,88 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" се търгува средно по 10,38 лв./кг - с 0,1 на сто по-скъпо от миналата седмица.

Олиото поевтинява с 0,4 на сто до 2,36 лева за литър, а яйцата се продават по 23 стотинки за брой.

Поскъпване има при цената на каймата, а леко поевтиняване има в цената на захарта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: доматикраставици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Храните в България са хем скъпи, хем некачествени, дори вредни! Логично е да поскъпне всичко. По-скоро е нелогично евтино в момента. Как се задържат толкова ниски цените сега е истинско чудо, на фона на умрялото производство. Милиони безделници, алкохолици, наркоманчета и *** по цял ден безделничат и се чудят от кой какво да гепят. Да направят някаква далавера и да вземат пари от нищото.
61
0
 
0
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
Имам чувството, че ако спра да раздувам дефицита, колелото тотално ще спре да се върти...
60
1
 
6
 
! Отговори
оп преди 12 години
те едни храни по добре да ни ги ядеш, че веднага те чаката лекари и аптеки да цакаш защото здравето ти заминва на кино с таз химизирана храна
59
1
 
1
 
! Отговори
MOLQ, MOLQ.. преди 12 години
MOLQ,TOVA NE E VERNO.NIE SEGA JIVEEM 10 PUTI PO-DOBRE!STANDARTA NI E KATO U AMERIKA, CENITE NA BENZINA 2 PUTI PO-GOLEMI, HRANATA SUS6O, LEKARSTVATA, TOKA, PARNOT SUSHTO.KAKVO PLA4ETE,ZABOGATEHME!!4AKAHME TOLKOVA VREME TOVA PRAVITELSTVO ZA KOETO 6TE GLASUVAM AKO DOJIVEQ DO 2013. KOLKO PARI SUBRAHTE V BANKITE, E, VIE DETO NE RABOTITE STE SI VINOVNI, NE GLERDATE PRASETA I KARTOVI KAKTO E PRAVIL NA6IQ KIM IR SEN-B.BORISOV.BLAGODARETE NA NEGO, 4E SE HRANITE PO EDIN PUT, NEMATE RABOTA NO I HOLESTEROL
58
1
 
4
 
! Отговори
do 70 преди 12 години
Ei tova e istinata faktite sa si fakti,zaplatite sa6tite stokite v nebesata,i tuka 6te ima xora deto podarjat gerb,tova e nai lo6oto pravitelstvo upravlqvalo do sega,bsp kradaxa kato ludiii i pak ima6e a tiq dumi nqmam.
57
1
 
3
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Като я гледам тази салата по цените на Б.Б. ще струва някъде към 30 стотинки/преди поскъпването за последният месец.
56
1
 
14
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Това депутатските цени ли са,или аз ходя в магазини за много богати. Това бяха цени от преди 5-6 години.Повишено с 0.5% ,0.6%-глупости!Да не говорим за горивата.Живота спрямо 2008 год.поскъпна двойно.По-алчно нещо от мутрите НЯМА!
55
2
 
8
 
! Отговори
SP преди 12 години
Просто на всички правителства на "прехода" тази политика на монополи, картели и централизация беше и е изключително удобна. Така държавата ти дава /като пенсия или заплата/ 100 лева напр., а съвсем "законно" те задължава в същото време на нея да й дадеш 1 000 лева /като се отопляваш, храниш, ползваш ток, вода, транспорт и др./ И защо се карате не мога да разбера. То това си е социализъм и ние сме си в него от 9.9.1944 г. Всички са комунисти, защото така ни крадат най-много и то "законно"!!!!!!!
54
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нафтата и тя стана 2.70,бензинът-2.56 но няма и да се видят протести.Имам чувство че даже повече се движат колите. Извод-народа има пари,но реве че няма.
53
2
 
8
 
! Отговори
SP преди 12 години
Не се карайте! След 22 години "преход" все още сме в челюстта на социализма - държавата определя цените на най-необходимите стоки - газ, горива, енергия, вода - оттам се качва и цената на храната; от друга страна, държавата определя размера на минималната работна заплата, бюджетните заплати и пенсиите! Т.е. всичко е централизирано и държавно регулирано като преди 10-ти ноември.
52
15
 
1
 
! Отговори
само герп преди 12 години
те тава е дефлацията,,пък вий плюите срещо бат байко,малко съ покъпнале и ревете,неблагодарници,ами ако поскъпнът с по 3 лева,кво праиме
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лимоните ся направо ще ги пукна!!!
50
1
 
1
 
! Отговори
bolka преди 12 години
до 60 - доматите са по-малкия проблем, по-големият е да мога да опазя себе си! А и няма как да клатя краката си из града, защото то иска плевене и поливане. Ама нейсе... не искам да споря.
49
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудно ми е как само в БГ цените на храните се вдигат? Не само че се в вдигат, ами и по принцип винаги са по-високи от другите страни. В UK и Германия от опит знам че е много по-евтино! Тука всеки който отвори магазин и гледа да изсмуче последната стотинка.
48
1
 
7
 
! Отговори
;ип преди 12 години
До 20 Ако си мислиш ,че някой ще ти опази доматите на село ,докато ти си клатиш краката из града и чакаш да дойде септември,много се лъжеш .Собствеността се пази с оръжие денонощно .Справка -"Отнесени от вихъра ".
47
3
 
26
 
! Отговори
homer simpson преди 12 години
никога не бих си купил краставици или домати в този период на годината...требва да си луд.
46
1
 
6
 
! Отговори
pet преди 12 години
Spored men pak sa vinovni tezi troinata koaliciq. E te za tova ste glasuvam za GERB. Samo ako moje da mi otgovori nqkoi ako pat ste4elqt GERB s koi li ste se opravdavat)))))))))))))))))). MIslq 4e ve4e e nared svetovnata konspiraciq i kakvo da se pravi kato ni upravlqvat hora s osnovno obrazuvanie.
45
2
 
21
 
! Отговори
БСДП преди 12 години
Благодарение на щастливите кокошки прасета и не знам си какви щуротии ще ядем *** на целия свят. Тази свинщина с цените на горивата и стоките е благодарение на бездарните ни управници.Те по некадърност са на върха на пирамидата. То Жан Виденов е цвете за мирисане пред тези смешници и клоуни.. Разни пицари се изживяват като икономисти, шлангисти като министри и т. н.Накацали са ги калинките сякаш са мухи на л....о
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
54 ти с акнета не можеш да спориш.При тая Бокова стабилност сме на опашката в Европа по доходи.Това нЕма как да го отречат.А за апартаментите не си много прав-Росенчо е продал на Долорес Арсенова 116 квадрата за 39 хил лв през 2008 в комплекса дето го направи.На сина й пак го е дал евтино.И на Чукарски също.
43
6
 
30
 
! Отговори
Паметарко преди 12 години
До: 40 При комЪнизма хлябът/ 1 кг./ ,беше по 15 ст., нафтата - по 8 ст./а била е и по-евтина/, апартаментите - по 7 - 8 - 10 хил.лв. А сега по колко са? Знаеш ли,умнико?