ГЕРБер мрънка от висока сметка за парно

За януари трябвало да плати 480 лева за 88 кв. м
Обновена: 20 фев 2012 14:45 | 20 фев 2012 12:00,
208
ГЕРБер мрънка от висока сметка за парно
Валентин Николов иска промени в Закона за енергетиката. Снимка: архив, Булфото

Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов се оплака, че е получил 480 лева сметка за парно за месец януари за апартамент от 88 квадратни метра.

Той ще внесе жалба при топлинния счетоводител, защото оспорвал начина на разпределяне на топлинната енергия, която се измерва от топломера на абонатната станция.

"Има неяснота как се формират сметките и абонатите са крайно объркани", призна народният представител пред БНТ, който се обяви за промени в Закона за енергетиката в края на миналата седмица.

Николов, който е зам.-председател на парламентарната икономическа комисия, е убеден, че има и кражби на топлинна енергия.

Тя се осъществявал по три начина - чрез сваляне на радиатор, който по-късно отново се монтирал и се използвало парното,а така със сметката се натоварвали съседите. 

Вторият начин е чрез манипулация на уреда за дялово разпределение и третият - договорка с отчетниците на топломерите да напишат неверни числа при отчитането на топломерите.

Още по темата

"Вече е време за нови разисквания по темата", обяви Николов.

Той вече предложи кражбата на топлинна енергия да се криминализира, да се въведат топломери с дистанционно отчитане и термокамери в абонатните станции. Идеите тепърва ще бъдат подложени на обществено обсъждане.

От "Топлофикация София" вече обявиха, че започват проверка на всички януарски сметки за парно, които са със 17% по-високи в сравнение с декември миналата година.

Според данни на Изчислителния център на компанията количеството потребена енергия, отчетено по общите топломери в сградите-етажна собственост през януари 2012 г. е било със 17 на сто над това за декември 2011 г.

Николов обяви, че неговата сметка от 480 лева със сигурност надвишава тези 17%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нали кметицата е ваша бе..............какво мрънкате. То цялата ви политика е такава...........какво да кажат обикновенните хора дето ги клатят всеки ден. Вие сте свикнали всичко да ви е безплатно,
16
4
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
С което искат да докажат, че ГЕРБерите и те са хора.Да, ама са ченгета и лапачи, мутирали комуноиди.Лъжци, крадци и разбойници.Като класическите комуниоди.
15
1
 
12
 
! Отговори
do 16 преди 12 години
Законът ще го махнат, когато поребителските организации наисина започна да защиават правата на потреителите, а не само да се оправдават. Досега този зкон трябваше да е махнат, променен, ако трябва и до ЕК да стигне, ама тези организации защитават всичко друго, но не и потребителите. Има евродиректива и въпреки това никоя организация и федерация не е направила постълки реално този закон и член да отпадната
14
4
 
26
 
! Отговори
пфу преди 12 години
не бе, доскоро тоя е бил на село и незнае какво точно е парно. Сега ГЕРБ го довлякъл от Горно *** и на този му се сторило скъпо. Ами слънчице, всички в София плащат такива сметки от 10 г., защото вие сте приели закони, които позволяват на монополна компания като Топлофикация да разпределя всички загуби върху потребителите, нищо че те не са виновни за това. Сега най-много на този да му намалят сметката и да я разпределят върху съседите му, които не са депутати.
13
1
 
9
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Гарантирано от ГЕРБ!
12
0
 
11
 
! Отговори
Toplo mi e преди 12 години
И сега какво, на депутата съседите крадат топло и хоп проблем. Сякаш моите съседи не сменят всяка есен и пролет радиатори. Вместо да се възмущаваш, почвай с промени в закона а криминализиране на кражбите на топлоенергия! Това е като за начало.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с парното трябваше да се случи преди много години.Според мен ако се премахне таксата сградна инсталация ГЕРБ ще спечелят много.Винаги съм се потрисал как е възможно да не мога да се откажа от парното?!?! Пуснали са през моята собственост некви грозни студени тръби които струват около 30-100 лева всеки месец!И няма тва онова искаш не искаш -плащаш щото било топло!Ама аз не искам да ми топлите със 30 градусови тръби аз използвам ток на конвекторни печки.Кога ще го махнат тоя *** закон?!
10
0
 
10
 
! Отговори
безпартиен преди 12 години
Думата "мрънка" ги издава...
9
2
 
10
 
! Отговори
bolka преди 12 години
до 5 - депутатът не е от света на простосмъртните, а от този на богоизбраните. За неговите доходи сумата от 480 лв. не е висока в сравнение с един обикновен човек от народа.Малко популизъм не е лошо за неговото самочувствие. Не че ще се лиши от нещо, за да изкара месеца.
8
10
 
9
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Щом се жалва за 480 лв. значи не е чак толкова корумпиран. Да не мислите, че Доган ще се оплаква за 480 лв. :)
7
10
 
6
 
! Отговори
ee преди 12 години
Много грубо заглавие бе, пичове! Публика ли си търсите?
6
3
 
16
 
! Отговори
123 преди 12 години
Mи, то като се е топлил на дърва до сега.. Иначе не си обяснявам как се сети сега, при условие, че вече сумати години крадат от хората!?
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, гербаджията, както винаги нагъл до последно. Не стига, че прибрал една камара премийки, бонусчета, а сега не иска и парно да плаща.
4
7
 
35
 
! Отговори
:) преди 12 години
Вчера глобиха министър, днес депутат на ГЕРБ реве, че няма пари за парно. Явно това е новата стратегия на герберската пропаганда. Стил "човек от народа" :) Едно време Тошко Живков от село Правец я практикуваше с успех, защо да не я практикуват и новите комунисти :)
3
21
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Тенденциозно заглавие... - ако беше комунист заглавието щеше да бъде:"Съвестен гражданин от БСП заподозря високи сметки на парното"...
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва някой депутат да се опари от безпардонното надписване от монополистите,че да си размърдат задниците.
1
6
 
32
 
! Отговори
Федаин преди 12 години
И един мармот завива шоколада в станиол. Хайде хайде. Вчера КАТ глобили няк'во си министърче, днес реват от сметки. Няма просто такъв долен ПР като на ДЕРП.