Ново предложение - полицаите на психотест по 2 пъти в годината

Ченге си призна, че е удрял шамар на ученик
21 фев 2012 21:32,
15
Ново предложение - полицаите на психотест по 2 пъти в годината
Снимка: архив, Impact Press Group

Полицаите да минават по два пъти в годината психотест, ще предложи временната анкетна парламентарна комисия за проучване на факти и обстоятелства относно случаи на полицейско насилие. Това каза пред журналисти председателят на комисията Красимир Ципов. 

Днес комисията изслуша директора на областна дирекция на МВР-София Николай Николов, директора на Националния институт по психология към МВР Неделчо Стойчев и директора на РПУ-Ботевград Христо Христов. Те бяха изслушани заради случая в Скравена, при който трима ученици, задържани за рисуване на свастики, се оплакаха от упражнено върху тях насилие. 

По време на заседанието на комисията стана ясно, че след детектор на лъжата служителят на отдел "Криминална полиция" в РПУ- Ботевград Пламен Николов е признал, че е удрял шамари на единия от тримата ученици Петър Иванов. Срещу служителя на МВР е започнато досъдебно производство и той е предложен за уволнение. 

Още по темата

Неделчо Стойчев заяви, че Пламен Николов е признал, за да не замесва своите колеги. Стойчев добави, че Николов не е удрял шамарите от садизъм, а защото е искал да помогне за по-бързото разрешаване на случая. Той го определи като добър полицай.

Неделчо Стойчев допълни, че през миналата година срещу полицаи са регистрирани 70 случая на насилие, които остават нечути, за разлика от тези два-три случая на полицейско насилие напоследък, съобщи БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се занимавайте с МВР ами вземете свършете нещо полезно днес. Аман от специалисти. Като всеки е толкова вещ да си бяхте подали молбите в отдел кадри.
9
1
 
5
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 12 години
Достатъчно е да се подложат веднъж годишно на полиграфа с въпрос дали са взели подкуп и ще останем без човешки ресурс в МВР !
8
0
 
7
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 12 години
НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ- ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ НА ПСИХОТЕСТ ПОНЕ ВЕДНЪЖ В ЖИВОТА!
7
0
 
2
 
! Отговори
6776 преди 12 години
През 2011 г. няма нито един служител на МВР, осъден за полицейско насилие. Това показват данни на Върховната касационна прокуратура, поискани от Труд. За сравнение - през 2010 г. осъдените за това престъпление са били 12, а през 2009 г. - 10.В цялата страна прокуратурите са работили по общо 60 разследвания за насилие, като почти половината са били заварени от минали години. Прекратените дела са 17. Предишните две години е имало повече разследвания за това престъпление, сочи още справката - 72 през 2010 г. и 106 през 2009 г.На съд през 2011 г. са предадени едва петима.Намаление има и на делата за останалите престъпления, извършвани от полицаи.За корупция например през 2011 г. са наблюдавани 90 разследвания, при 94 за 2010 г. и 97 за 2009 г. На съд са предадени 25 души. Осъдени са 16, колкото са били и през предишните две години.За престъпления против държавната тайна са водени 9 дела, докато през 2010 г. и 2009 г. те са по 12. На съд са пратени двама, един е признат за виновен. Има и едно разследване за злоупотреба със специални разузнавателни средства.За целия период 2009 - 2011 г. осъдени за това престъпление няма.
6
0
 
9
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ преди 12 години
НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ- ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ НА НАРКОТЕСТОВЕ 2 ПЪТИ ГОДИШНО!
5
0
 
3
 
! Отговори
войвода преди 12 години
Това, че не можем да се разминем от ченгета, е ясно.Ясно е също, че в момента те продължават да "управляват" нещастната ни Родина.Ясни са и имената на кредитните милионери - ченгета. ЗАЩОТО НЯМА КРЕДИТЕН МИЛИОНЕР, КОЙТО ДА НЕ Е БИЛ ЧЕНГЕ.Единствено не ми е ясно как зловещата фигура Атанас Семерджиев все още не е получила полагащото й се възмездие.
4
2
 
7
 
! Отговори
пипи преди 12 години
Защо само полицаите!?Трябва и лекарите,учителите,съдии,прокурори,министри,държавни служители....
3
3
 
4
 
! Отговори
saki преди 12 години
Ne dva puti a 4etiri.I da im davat da chetat knigi sled koeto da gi prepitvat.,Da se uchat da kazvat "Dobur den", "Ako obuchate", "Molia" i t.n.. I da razberat, che slujat na horata a ne che horata skujat na tiah!!!
2
3
 
7
 
! Отговори
PRASETO преди 12 години
TOVA NEMA DA PROMENI TAQ ZGAN /LAINQRITE MVR
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иване,намери си истинска работа. От тез тарикатлъци я вземеш пари я не :)