Третокласниците на училище целодневно

Промяната ще влезе в сила от следващата учебна година
22 фев 2012 16:42,
13
Третокласниците на училище целодневно
Снимка: Impact press group

Учениците от трети клас ще ходят целодневно на училище, реши Министерският съвет на заседание днес.

Досега само децата от първи и втори клас бяха на училище цял ден.

Решението на Министерския съвет ще влезе в сила през учебната 2012-2013 година.

Промяната ще обхване около 40 000 ученика, като в това число не са включени пътуващите от средищните училища.

За целта ще бъдат отпуснати 5 млн лева, които са планирани в бюджета на Министерството на образованието, младежта и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
ana преди 12 години
Tova e palnene djobobete na direktorite za smetka na deca i u4iteli-kade e sazdadena neobhodimata sreda kato deistva tazi celodnevna organizacia i sega do 2 klas? No parite sa polu4eni...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
11, с какви по-големи простотии могат да се сблъскат от тези в училище? И нямам предвид само материала, но и преподавателите, и съучениците. Хайде последното не може и не трябва да се избягва - децата трябва да са сред деца. Но останалото - твърде много идва. А и ако сега не се сблъскват нищо, а живеят в такава изкуствена среда, ще си наваксват като възрастни и то традиционно по напъно изкривен начин.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не мога да разбера отрицателно настроените, вместо да се радват,че няма да мислят с какви простотии могат да се сблъскат децата, пък и домашните винаги ще са написани...
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълна простотия.Децата трябва да имат време и за игра, забавления и какво ли още не - нали затова са ДЕЦА.Целодневното училище ще бъде едно отбиване на номера - изтощени учители, и подивели от скука деца.И не тръгвайте сега да критикувате учителите - те са можеби най-недооценената професия в България, и вина за това имат всички правителства досега - насаждат негативна нагласа в обществото.Но след родителите, учителите са най-важния фактор за формирането на децата като хора.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е, децата затова са деца - те трябва да имат детство, а не да бъдат приравнявани с възрастните. Щото човек като не си изживее детството, после става лошо...Ама то и това е целта. За управляващите най-опасното е здрав и мислещ народ. Виж "Начетен" може, понеже начетен хич не значи мислещ, а прочетеното и без това е предварително одобреното от правителството.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този нов закон е просто едно излишно натоварване на децата, харчене на бюджета и загуба на време. Учениците трябва да си пишат домашните вкъщи, да имат време за разходки, за телевизия, за игра с приятели, а не само да се стои в класната стая и да се имитира усърдно учене, а всъщност да е просто един шум и нищоправене!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а така мозъкопромивката трябва да се увеличи, че народът почва да се усеща по малко и трябва по-мощна доза мозъкопромивка от ранна възраст, че после да има достатъчно послушни и немислещи роби, така че системата да не е застрашена.
5
0
 
14
 
! Отговори
дядо преди 12 години
Внучка ми във втори клас учи деление, нещо, което нейните връстници на Запад усвояват доста по-късно. Накратко: не натоварвайте малките отрано с тежка учебна програма. Дори и да са на целодневна организация, нека да излизат по-често сред природата, да я разглеждат, да разсъждават, да я рисуват, да я описват...поне така се правеше "едно време", ама че носталгия. Имаме нужда от по-човешко образование. И стига разните му професори да пишат учебници и да ги усложняват...дайте ги на учителите.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди 30 г когато аз бях първи клас бяхме по цял ден на училище от 8 до 16 часа, имахме стол, стая за почивка, музикален салон, физкултурен салон. Не си носехме никакви учебници и домашни за вкъщи през седмицата всичко се пишеше в клас, раниците стояха в училище и не се товарехме излишно. След това т.н. занималня беше за учениците с проблеми при усвояването на материяла.
3
2
 
12
 
! Отговори
бивш учител преди 12 години
Не мисля,че е добра идея,за родителите може би,но не и за децата.Те имат нужда да се приберат ,да си починат,да сменят средата.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това целодневно ходене в сегашния му вид е пълна загуба на време в 90% от случаите. Променете цялостната организация - учебните часове да са разпределени пророрционално суртин и следобяд, а не като сега сутрин се преподава, следобяд уж се правят упражнения, пишат се т.н. домашни, но въсщност цари пълна анархия и вечер в къщи доучваме и пишем домашните които е трябвало там да се напишат, в резултата децата се преуморяват и намразват ученето.
1
15
 
5
 
! Отговори
ДОВОЛЕН преди 12 години
БРАВО !!!ТОВА Е НЕЩО СМИСЛЕНО !!!!ДАНО ДА Е ЗА ВСИЧКИ ТРЕТОКЛАСНИЦИ А НЕ САМО ЗА НЯКОИ УЧИЛИЩА !!