Обвинител №1: Темата "Харизанов" не е от национално значение

Престъпленията му не са по служба, заяви Борис Велчев
Обновена: 23 фев 2012 11:04 | 23 фев 2012 10:29, Красимир Ангелов
56
Обвинител №1: Темата "Харизанов" не е от национално значение
Борис Велчев не вижда национално значение в случая Харизанов. Снимка: Булфото

"Кой точно е господин Харизанов, че това обвинение за престъпление от преди 15 години за кражба, става национален проблем?“, попита главният прокурор Борис Велчев.

Той бе категоричен, че досъдебните производства, които се водят срещу бившия шеф на „Напоителни системи“ ЕАД, не са тема от национално значение.

Именно с този аргумент обвинител №1 в държавата обясни защо от Прокуратурата не са намерили за необходимо да информират за възобновеното разследване срещу Харизанов.

"Няма данни, че неговото престъпление е свързано със службата му. То е извършено много преди той да заеме този пост и аз не мисля, че кражба, макар и на 50 хиляди долара от преди 10 години, е престъпление с национално значение”, подчерта главният прокурор.

Той допълни, че през 2010 г. прокуратурата е засякла информация по две досъдебни производства, като доказателства от едното са ползвани от другото и затова Харизанов е привлечен като обвиняем.

Още по темата

Главният прокурор обясни и казуса със свидетелството за съдимост на Георги Харизанов. По думите на Велчев бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” вече е реабилитиран и затова има чисто свидетелство за съдимост.

"След определен срок от време, лицето се води неосъждано. Така е с всички граждани, не само с г-н Харизанов“, обясни главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
12
 
! Отговори
ядосан преди 12 години
"Не е от национално значение" ами от кое бе дундюо?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Престъплението присвояване или кражба на тези 50 000 долара може да не попада в Раздел "Престъпления по служба" в НК, но явно е извършено във връзка с изпълнение на служебните задължения и на работното място, а откраднатите пари са на работодателя.Гнусна работа са днешните хора, на които отчаяното ни и безобразно просто общество дава медийна трибуна.
23
0
 
7
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Не ме кефят---вече,...СТАРИТЕ МУЦУНИ !Само образи ,без ----СЪДЪРЖАНИЕ,ВЕЧЕ ---22г.
22
0
 
9
 
! Отговори
ХИТЪТ В Бг преди 12 години
За --22г.ХИТЪТ в Съд. система беше -----"Скриване на доказателства на знакови дела ,от народа ---бесен",....с/у големи кинти --------САМО в Бг!"ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ"-----да крадем !
21
0
 
13
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
По тази логика и убийци вземете назначете, то и убийството не е престъпление по служба.
20
0
 
7
 
! Отговори
е нема такава...... преди 12 години
Б.Велчев:---"До сега гледахме на нещата ---полвинчато"---признание пред медиите!А другата половина ,къде скрихте,за тооооолкова години ,години на ----НИЩОТО в Бг!
19
0
 
14
 
! Отговори
George1 преди 12 години
За Велчев само двойните водки са от значение.От пиене не знае на кой свят живее.
18
0
 
11
 
! Отговори
за Бг преди 12 години
...Всички "Крадци на прехода и всички разбойници ,за НАРОДА в Бг са от ....НАЦ. ЗНАЧЕНИЕ ,ДР. ВЕЛЧЕВ!
17
1
 
14
 
! Отговори
22г.преход ,ф Бг преди 12 години
Кое е от нац. значение ?От 22г.,....нищо?
16
1
 
8
 
! Отговори
? преди 12 години
Възможно е производствата на Харизанов да не са дела от национално значение, но за сметка на това се ползват със завиден обществен интерес. Освен това, като стана дума за условно наречените "знакови дела" с които баш прокурите ни се занимават и стоят и тъпчат на едно и също място от десетки години. Кажете защо И тези дела се неглижирата в крайна сметка ?
15
0
 
8
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
Б.Велчев ----Премахнат поради нарушаване на правилата на---"Съдебната джунгла"!За 10 г.----"ще видим ,ще анализираме ,търсим доказателства ,И Т. Н." ............до КОГА?С една дума ----СВИДЕТЕЛИ НЯМА ДА ИМА /Агата Кристи/,на нито едно дело в Бг !
14
0
 
8
 
! Отговори
неглиже преди 12 години
обвинител 1 ?? ха ха ха
13
0
 
20
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Г-н Велчев ,моля ви до БОЛКА ,.....въпреки "ОГРОМНИТЕ "Ви изяви ,и "ГОЛЕМИТЕ " Ви "ТВОРЧЕСКИ "УСПЕХИ в Съд.система ------ВЪРВЕТЕ СИ !Т-О-Л-К-О-В-А П-Р-О-С-П-А-Н-И Г-О-Д-И-Н-ИНЕ НИ ---ДРАЗНЕТЕ !
12
1
 
11
 
! Отговори
ми така е я!!! преди 12 години
То и длъжността главен прокурор не е от национално значение,да вземат да я закрият пък ние матриало ще се оправяме и сами в тая "съдебна джунгла".
11
1
 
11
 
! Отговори
всички преди 12 години
МЪРДА!
10
0
 
6
 
! Отговори
bolka преди 12 години
"След определен срок от време, лицето се води неосъждано". Исках да го чуя от лице на висок пост.Стана ми пределно ясно защо толкова масово се дава "условна присъда" за дребни, не толкова дребни и значими престъпления.След примерно 5 години всички престъпили закона с условни присъди са чисти като сълзица! Хватката била /вероятно с много пари/ - да се даде условна присъда! Ехееее, да живеят условните присъди и българското правораздаване! И стигаме... до законите и депутатите.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са наша работа цените на лекарствата, рече Велчев Не била прокурорска работа и високите сметки за парно А БЕ, ***, КОЕ Е ТВОЯ РАБОТА? САМО ДА ПОВТАРЯШ "НЯМА СЪБРАНИ ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА" ТОВА ЛИ ТИ Е РАБОТАТА???
8
0
 
4
 
! Отговори
Прокурора преди 12 години
И тримата от ТатарЧЕВ насам завършват на ЧЕВ !!!
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ БЕШЕ ЕДИН ОТ СЪВЕТНИЦИТЕ НА ПЪРВАНОВ, ДРУГИТЕ ГИ ГЪРМЯХА, И НА ТОЗИ ЩЕ МУ ДОЙДЕ РЕДА.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
политически коментар а не изявление на прокурор.