Обвинител №1: Темата "Харизанов" не е от национално значение

Престъпленията му не са по служба, заяви Борис Велчев
Обновена: 23 фев 2012 11:04 | 23 фев 2012 10:29, Красимир Ангелов
56
Обвинител №1: Темата "Харизанов" не е от национално значение
Борис Велчев не вижда национално значение в случая Харизанов. Снимка: Булфото

"Кой точно е господин Харизанов, че това обвинение за престъпление от преди 15 години за кражба, става национален проблем?“, попита главният прокурор Борис Велчев.

Той бе категоричен, че досъдебните производства, които се водят срещу бившия шеф на „Напоителни системи“ ЕАД, не са тема от национално значение.

Именно с този аргумент обвинител №1 в държавата обясни защо от Прокуратурата не са намерили за необходимо да информират за възобновеното разследване срещу Харизанов.

"Няма данни, че неговото престъпление е свързано със службата му. То е извършено много преди той да заеме този пост и аз не мисля, че кражба, макар и на 50 хиляди долара от преди 10 години, е престъпление с национално значение”, подчерта главният прокурор.

Той допълни, че през 2010 г. прокуратурата е засякла информация по две досъдебни производства, като доказателства от едното са ползвани от другото и затова Харизанов е привлечен като обвиняем.

Още по темата

Главният прокурор обясни и казуса със свидетелството за съдимост на Георги Харизанов. По думите на Велчев бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” вече е реабилитиран и затова има чисто свидетелство за съдимост.

"След определен срок от време, лицето се води неосъждано. Така е с всички граждани, не само с г-н Харизанов“, обясни главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОЩЕ В НАЧАЛОТО КАТО ГО НАЗНАЧИХА ТОЗИ, ЩОТО НЯМАШЕ ДРУГ КАНДИДАТ, БЯХ СИГУРЕН, ЧЕ ТОЗИ НЯМА ДА СВЪРШИ НИКАКВА РАБОТА, А САМО ЩЕ ПРИКРИВА МАФИЯТА КОЯТО ГО НАЗНАЧИ.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисе, твоя работа е да пазиш пияния ловец Гоце и компания от затвора. като си голяма работа защо не потърси парите заграбени от държавна сигурност ррез 1991г . Ти защо вземаш заплата ? НИКАКВА РАБОТА НЕ СИ СВЪРШИЛ ДОСЕГА!!! СЪД ЩЕ ИМА И ЗА ТЕБЕ, НЕ САМО ЗА ГОЦЕ .
3
2
 
17
 
! Отговори
микуро преди 12 години
Абе да се чудиш Велчев как успешно съчетава дейностите главен прокурор на България и главен адвокат на мафията?
2
2
 
11
 
! Отговори
Даниел преди 12 години
Велчев да даде обяснение за Огнян Донев.
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА МИЖИТУРКА НА СНИМКАТА НИ Я НАТРЕСЕ ГОЦЕ