Камери записват спецакции заради полицейското насилие

Те ще бъдат монтирани на каските и ще действат превантивно на униформените
Обновена: 24 фев 2012 07:56 | 24 фев 2012 07:50,
50
Камери записват спецакции заради полицейското насилие
Спецполицаите вече ще имат камери на каските. Снимка: архив, Булфото

Специални камери ще бъдат монтирани на каските на групата за специализирани полицейски операции към СДВР. Това съобщи заместник-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов, който вчера беше изслушан от временната парламентарна комисия за полицейско насилие заради случая със семейство Начкови от Мировяне.

Камерите ще записват всички операции и ще имат превантивен ефект както за действията на полицаите, така и за тези на заподозрените. В момента се избирала подходяща техника.

Сега се прави проверка на всички служители, които са присъствали при изготвянето на плана за акцията срещу семейство Начкови. Проверката е поради съмнения за изтичане на информация от служител на МВР към семейството.

Още по темата
 Разследващите са имали сигнал, че на адреса на семейството със сигурност е трябвало да има цигари, но такива не са намерени, каза още Спиридонов.

Начков и съпругата му бяха задържани през януари по подозрение за търговия с контрабандни цигари. Семейството се оплака от полицейски произвол, а МВР с неохота призна грешки при планирането на операцията и превишаване на права на полицаи.

Няколко полицейски началници бяха наказани, а призивът на премира за оставки не бе чут, по-късно Борисов одобри раздадените санкции. 

Начкови твърдяха, че срещу тях са изпратени  30 тежко въоръжени полицаи, че главата на семейството е бил бит, а дъщерята Ралица е била оставена по бельо на студа при претърсването на къщата им в Мировяне. Накрая бяха открити само пет кутии контрабандни цигари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Shukri преди 12 години
bravo police minister! pozdravlenie!s po-malko i po-dobri spetzialisti i s poveche moderna tehnika za po-barza i po-kachestvena rabota....¨protiv koruptziata, mafiata.... za radosten i stastliv jivot na bg narod!!!!!i posle napravo puskaite filmite v youtube da gleda sveta i da se radva kolko sa barsi i dobri bg policemens!!!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
"Вътрешна сигурност" се казва отдела и прави точно това
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе хората ще снимат "Под Прикритие" 3-ти и 4-ти сезон толкова ли не разбрахте :D
32
2
 
1
 
! Отговори
Престъпник преди 12 години
насраната дружина
31
2
 
4
 
! Отговори
wasd преди 12 години
Каква е тая лява дружинка на снимката, трудно ходят нещо
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мозъкът е мисия невъзможна - който има мозък не се захваща с репресивни постове.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С камери на главата и мозък под калпака.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
36, 3-и въпрос не е необходим, понеже се припокрива с 2.
27
2
 
8
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
поредната пушилка на цецо.ми нали ако е имало насилие,ще се окаже ,че точно тази камера не е била изправна.ЕТО И КОНКРЕТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ-ВСЯКА ГОДИНА(КАКТО СЕ МИНАВА НА ПРОФИЛАКТИЧНИ ЗДРАВНИ ПРЕГЛЕДИ),СУЖИТЕЛИТЕ ДА МИНАВАТ НА ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА,КАТО СА ДЛЪЖНИ ДА ОТГОВОРЯТ ПОНЕ НА 3 ВЪПРОСА-ВЗЕМАТЕ ЛИ ПОДКУПИ,РСЪТРУДНИЧИТЕ ЛИ НА ПОДЗЕМНИЯТ СВЯТ,И ЛОЯЛНИ ЛИ СТЕ НА МВР.Аре на бас,че ще останем без ченгета.Извинете ме,че се размечтах,но мисля,че САМО ТОВА Е НАЧИНА ДА ИЗЧИСТИМ БЛАТОТО
26
1
 
3
 
! Отговори
До Несъглъсен преди 12 години
От Антигерболез Да сгрешил съм една дума, но като критикуваш поне ти пиши правилно казва се "да напишеш" а не "до напишеш". А от всичко което казах ти се заяде за правописа ми. И какво излиза-трябва да отнесеш критиката към себе си! Жив и здрав да си успя да ме разсмееш!
25
3
 
4
 
! Отговори
Несъгласен преди 12 години
До Антигерболез....а твоя интелект и грамотност до къде се простират......май правописа ти стига само до напишеш грешно "децката градина" ......деТСка градина,така се пише...като критикуваш другите,гледай поне ти да си безгрешен на "първо четене"!
24
0
 
3
 
! Отговори
qze преди 12 години
хе-хе, тия на снимката хоро ли играят?
23
1
 
5
 
! Отговори
Антигерболез до 19 преди 12 години
Приятелю децата отдавна са задминали по интелект полицаите още преди да стъпят в децката градина!
22
1
 
13
 
! Отговори
Анигерболез преди 12 години
И след това: Поради технически причини камерата на полицай Трътков не работела и не може да се установи случай на полицейско насилие-ами сега? Просто трябва да има вътрешен отдел, който да се занимава само с това-да разследва полицаи!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вземате хляба на Сашето Диков,пезевенги,как не ви е срам-полицейщина!Първо започнахте да изпращате 40 килограмови полицайки,сега и камери,А кой и как ще защитава бандитите....?!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те хубаво ще записват, ама дали съдът ще има достъп до тях или ще е "вервайте ми"? Щото палачът да накаже/обуздае себе си е меко казано наивно да се вярва, че ще стане.Не, че съдът е цвете за мирисане и по-малко мафиотски, но все пак.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре да се записва, за да няма после спекулации от сорта "те ни биха". Като се оплаче някой, пускат филма и казват "покажи кога са те били".
18
0
 
0
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
До 23 - да така най-хубаво ще се виждат лицата на арестуваните от близък план:)))))))))))
17
2
 
5
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
А защо не ги излъчват тези спецакции всяка събота вечер по БНТ направо, ще е по-интересно от сегашната програма. Друго си е да се залови организирана престъпна група, продаваща 5 пакета цигари:))))
16
5
 
5
 
! Отговори
Несъгласен преди 12 години
А що не им дадат цветя и бонбони,да са още по изискани и вежливи при арестите?!Ей никъде го няма това нещо...той престъпник,цяла Европа го издирва,ако го хванат там няма да види слънчева светлина сигурно 20г...ама не....тук може дори от ареста си да се оплаче и по-лошото е,че му вярват и наказват полицаите.Всички плюят по армията и полицията докато не ги залее някой язовир и се сещат ,че само то там помощ може да дойде и да ги спаси.Сбъркана държава е това,без приоритети и достойнство!