Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете

Няма да намалим ДДС на лекарствата, това е популизъм, обяви премиера
Обновена: 25 фев 2012 14:30 | 25 фев 2012 14:30,
349
Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете
Премиерът и президентът в Банско. Снимка: БТА

Бойко Борисов заяви, че днес е подписал оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов.

Той съобщи това пред журналисти в Банско, където заедно с президента Плевнелиев присъстват на старта за Световната купа по ски за жени.

Забавянето на неговия подпис се дължал на факта, че е бил два дни в почивка, за да може да разгледа без медиен натиск действителното състояние на курорта Банско. "Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип - който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде", каза премиерът.

Още по темата
Плевнелиев също коментира темата, като заяви, че е изненадан, че в обосновката на Коларов е намесено и президентството.

"Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа. Изненадан съм, формулировката в депозираната оставка най-малкото е некоректна", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Борисов засегна и друга важна тема от седмицата, високите цени на лекарствата. Той е категоричен, че няма да се намалява ДДС на лекарствата. "Ако започнем с лекарствата, ще отидем на хляба, ще отидем на учебниците, ще отидем на всичко, а всъщност в България са най-ниските данъци в целия Европейски съюз, така че това за мен е популизъм и няма да го правим сега", заяви Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че до няколко дни ще стане ясно дали държавата ще се намесва в лекарствената политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
7
 
7
 
! Отговори
anapana преди 12 години
като чета коментарите ,имам чувството,че българите са най-простия народ на света!хора без никаква политическа и всякаква друга култура! за всичко някой друг ви е виновен!оказва се че ние сме *** на света!
261
2
 
27
 
! Отговори
sacks преди 12 години
Бойко да даде обяснение защоПроизводителността ни е 27% от средноевропейската, заплатите 17% БНП е 45% от средноевропейския, средните ни доходи са 20% от средноевропейските???
260
0
 
4
 
! Отговори
данъка преди 12 години
о 5000предлагам за да не сме последни в европата по ниси данъци да сме първи и всички заплати от 5000лв да са с данък 100 процента а да сме първи по наи ниски данъци ъм до5000лв без данък и тогава няма да има пополизъм господа защото вие с огромните нули сте с наи ниските данъци в света
259
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахххаа, вижте го Плевнята бе.Баси президентина ни назначиха. ЖелЮ номбър цвай ...Клоуните на нацията :(((
258
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отговорът е ясен , с манипулации , лъжи и помагане на бременни за чувалите с бюлетини !
257
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само едно не разбирам как спечелиха изборите като: с който се заговоря казва че не е гласувал за ГЕРБ и сигорен съм че 70-80% от пишещите тук не са гласували за тях. Най нагло си правят гавра с народа, а той горкия скъсан и си мълчи итърпи
256
2
 
2
 
! Отговори
ha ha ha преди 12 години
Татарстанският президент Минниханов е един от регионалните ръководители, които се отнасят с особена почтителност към бившия и бъдещия президент. През миналата седмица на митинг в подкрепа на властта, той обяви, че Путин е човек, който разбира от всички отрасли и помага на Татарстан във всички начинания.Минниханов все още не е попадал в класацията подлизурковци на годината на списание Власть, но това се дължало единствено на недостатъчната изобретателност на неговото верноподаничество. Обаче след призива Путин да стане цар, Минниханов вече можел да влезе в десятката на подмазвачите. Там щял да е редом с чеченския ръководител Рамзан Кадиров, наричащ руския премиер Аллах, носещ пари на Чечня
255
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mahai se ot Bulgaria otvratitelen SHOP,*** obrichasht na mizeria naroda ENICHARIN BEZRODEN------------aide be prost narode bulgarski da izlizame sas sopite
254
1
 
4
 
! Отговори
възмутена соц преди 12 години
браво на изказването на коментара от Гражданин.,как може в държава с наи ниски зума аплати и наи мизерна сума за плащане на минимална заплата да слагат данъци ддс и не знам си още какви глупости... . те нестига че са смешни само хартия хабите господа и унищожавате бълг народ ,стига вече гледате и се оправдавате с този монопол ЕС ,опомнете се господа защото народа е казал че въшка като се наяде излиза на чело и наи бързо се убива .
253
1
 
13
 
! Отговори
коко преди 12 години
Да го духаме баламите!!!Да живеят тарикатите,нищо че ни лъжат.Проблемът е в баламите,защото вярват на ВОЖДОВЕТЕ и топят комшиите си,че не са предани на ПАРТИЯТА.
252
0
 
11
 
! Отговори
КОКО преди 12 години
Да га духаме баламите!!!Да живеят тарикатите,нещо че ни лъжат.Проблемът е в баламите,защото вярват на ВОЖДОВЕТЕ и топят комшиите си,че не са предани на ПАРТИЯТА.
251
3
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Лекарствата и хляба не трябва да се облагат с данъци,от тях зависят живота и оцеляването на народа! Този *** е избран за премиер на хората,а не на някакви Евросъюзи и Софарма!!
250
4
 
33
 
! Отговори
ss преди 12 години
Вие гласувахте за този *** а сега сте недоволни.Какво очаквахте от пожарникарското му мозъче.Вместо да плямпате идете утре на протеста защото70% от цената на горивата отиват да издържаме точно тия тикви от снимката а и *** и полицаите и всичката ненужна *** за съществуването на една държава.
249
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато управлява олигархията тя не създава, тя преразпределя, затова се появиха и мутрите. Спите ли?
248
1
 
18
 
! Отговори
DO 306 преди 12 години
Няма. Нали това писаха, че ни управлява 20 години олигархията, т.е различни крила на ДС. Кой доведе царя? БСП. Бойко от кои идва? От НДСВ. Вярвах му някога, че ще управи държавата, но вече не.
247
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Админе, на кого служиш, та триеш избирателно?
246
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според тези на снимката и според медиите сме можели да се храним c 1.45 $ на ден - по-малко и от линията на бедността в Африка, изчислявана от Организацията за прехрана към ООН. Само трябвало да следим за Промоциите във големите вериги магазини.
245
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От няколко цитатае виден резултата,когато в простотиятапотънеш до шията.
244
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бре , Боко , а бре ум непоръбен , нали данъците в голямата си част се начисляват върху доходите. При най- ниските доходи в Европа, какви да са ни данъците? Виж друго ще излезе ако гледаме заплащане- данъци като съотношение. Така май сме с най- високите данъци! Останалите данъци като такса смет ,там където не живееш и там дето живееш ти одират кожата, са чист рекет!
243
15
 
3
 
! Отговори
до 284 преди 12 години
Кутев има щатни 3 човека във централата на ***, които обикалят всички Сайтове ,и пишат едни и същи коментари