Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете

Няма да намалим ДДС на лекарствата, това е популизъм, обяви премиера
Обновена: 25 фев 2012 14:30 | 25 фев 2012 14:30,
349
Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете
Премиерът и президентът в Банско. Снимка: БТА

Бойко Борисов заяви, че днес е подписал оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов.

Той съобщи това пред журналисти в Банско, където заедно с президента Плевнелиев присъстват на старта за Световната купа по ски за жени.

Забавянето на неговия подпис се дължал на факта, че е бил два дни в почивка, за да може да разгледа без медиен натиск действителното състояние на курорта Банско. "Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип - който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде", каза премиерът.

Още по темата
Плевнелиев също коментира темата, като заяви, че е изненадан, че в обосновката на Коларов е намесено и президентството.

"Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа. Изненадан съм, формулировката в депозираната оставка най-малкото е некоректна", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Борисов засегна и друга важна тема от седмицата, високите цени на лекарствата. Той е категоричен, че няма да се намалява ДДС на лекарствата. "Ако започнем с лекарствата, ще отидем на хляба, ще отидем на учебниците, ще отидем на всичко, а всъщност в България са най-ниските данъци в целия Европейски съюз, така че това за мен е популизъм и няма да го правим сега", заяви Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че до няколко дни ще стане ясно дали държавата ще се намесва в лекарствената политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички са произлезли от БСП. Кой доведе царя? Социалистите? От къде идват гербаджии? От НДСВ. хА-ХА
241
0
 
22
 
! Отговори
Emo преди 12 години
Бойко с пудела си гледа кефа в Банско. За народа - комбинация от три пръста, с преобладаващ среден. "Не ви е срам - не само че имаме най-ниските данъци в света, а сега искате и цените да намаляват. *** народа и държавата, дето съм им министър-председател". нищо, че статистиката е недвусмислена - най-нисък стандарт, най-ниски заплати в Европа - нищо де, важното че все по нещо сме на първо място, нищо че е отзад напред.
240
2
 
7
 
! Отговори
7 преди 12 години
Problema na BORISOV e NEMSKATA ov4arka plevnaliev . Samo kak go gleda *** i da mu progovori.
239
1
 
18
 
! Отговори
До 228 преди 12 години
не хората бяха бремени а бюлетините бяха бремени тези на герб раждаха тризнаци- петзнаци а тези които ги носеха бяха акушергиноколози те ги израждаха със секциум или със всевъзможни други начини и търсеха във утробата случайно да не са забравили някой друг близнак, бая яко оплождане са правили изглежда е имало оргии. На другите бюлетините бяха ялови
238
1
 
26
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Бойко популизъм е да лъжеш, че имаме най-ниските данъци в Европа, това са пълни лъжи и лесно може да бъде проверено...
237
3
 
6
 
! Отговори
292 преди 12 години
еми, те на вашите промити мозъци разчитат точно... не знам кой е крадец, но знам кои са мутритеха дай пример за един поне "унищожен" досега ? освен оня "самоубития" в Перник, ама той от друг филм, не от тоя с "бсп"
236
31
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
ДААА АЗ ,МОЕТО СЕМЕЙСТВО И 90% ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ МИ И КОЛЕГИТЕ А И ВСИЧКИ КОИТО ПОЗНАВАМ ЩЕ ГЛАСУВАТ ОТНОВО ЗА БОРИСОВ И ГЕРБ,ЗАЩОТО СА ЕДИНСТВЕННОТО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО РАБОТИ ЗДРАВО И ДОБРОНАМЕРЕНО,А СЪЩО ТАКА НЕ СА КРАДЦИ КАТО БАНДИТЕ НА СТАНИШЕВ,ГОЦЕ И ДОГАН.БРАВО НА БОЙКО БОРИСОВ,ЧЕ ПОМОГНА ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БСП-МАФИЯТА.
235
3
 
30
 
! Отговори
Българин преди 12 години
287 - аз пък ще гласувам за този, който обещае да изправи пред съда банкянският *** и цялата му престъпна клика !!!! И ще се убедя, че в България има правосъдие, закони и спаведливост едва когато видя борисов в затвора, заедно с любовника му - Цецо *** !!!
234
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имат ли нужда политиците от триченеда +не -
233
0
 
3
 
! Отговори
278 преди 12 години
ами както всичко останало, вдигне се шум за нещо, отначало някое серт изказване от сорта "не ме предизвиквайте, щото на инат ...", после два-три дни затишие, след което Той се появява в бяло и замазва очите на простолюдието... не може да се отрече,че имат инстинкт от кое може да стане голям скандал и да им повреди крехкото равновесие, и като го усетят, си го тушират с мъгляви "замразявания" или "оттегляния на подписи", след което кротко и безшумно си правят каквото им е наредено
232
0
 
14
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
"Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип - който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде", каза премиерътМдаааа г-н Премиер,Тази комисия с това има наистина трябва да бъде поверена на доверено лицеТакова дето да "държи" настрана държ.апарат от вашите лични/общи/близки буржуазни интереси
231
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алооо,Оптимисте!Ако я нямаше столетницата,*** и баща ти ,щяха да пасат говедата!КОЕТО ПЪК ЗНАЧИ , ЧЕ СЕГА И ТИ ЩЕШЕ ДА ГИ ПАСЕШ!
230
2
 
13
 
! Отговори
до 277 преди 12 години
Много бременни имаше в изборната нощ ;)
229
3
 
7
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Да назначи ЦЕКО за шеф на комисията. Може и за шеф на БНБ!И да му даде цялата Витоша! Веднага!
228
1
 
4
 
! Отговори
до 274 преди 12 години
то за туризма беше ама до краяна миналата година, сега го разшириха и обхвана всички хотелиерски услуги :) демек и стая на час да си вземеш та да е...... пак ще си на 9 %
227
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на тоя кой му подсказа тази дума 'популизъм'?от него по голям популист и лъжец има ли?ако не се отървем от тиквата навреме ,Бг след няколко години няма да съществува!!
226
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Депутатите отхвърлиха предложението за оттегляне на подписа на страната от споразумението АСТАОбещанията и формулите, че се спират процедурите, нямало да има АСТА, до голяма степен замаяха общественото мнение и в последната седмица никой не се сеща за АСТА, но проблемът си стоиПросто се чака и се търси моментът, в който споразумението да остане и да задължи страната по начина, по който ние не го желаем. От общо гласували 153 народни представители, 49 гласуваха за, 73 против, а 31 въздържал се
225
1
 
27
 
! Отговори
? преди 12 години
Като чета коментарите се чудя как при това меко казано неодобрение тези лица спечелиха изборите.
224
1
 
4
 
! Отговори
до 269 преди 12 години
е как за кого :) днеска специялно поработиха за тЮлен :))) довечера ще оправат сметките и по живо по здраво :)))
223
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте се базикали! Вижте Му ръката на човека!