Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете

Няма да намалим ДДС на лекарствата, това е популизъм, обяви премиера
Обновена: 25 фев 2012 14:30 | 25 фев 2012 14:30,
349
Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете
Премиерът и президентът в Банско. Снимка: БТА

Бойко Борисов заяви, че днес е подписал оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов.

Той съобщи това пред журналисти в Банско, където заедно с президента Плевнелиев присъстват на старта за Световната купа по ски за жени.

Забавянето на неговия подпис се дължал на факта, че е бил два дни в почивка, за да може да разгледа без медиен натиск действителното състояние на курорта Банско. "Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип - който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде", каза премиерът.

Още по темата
Плевнелиев също коментира темата, като заяви, че е изненадан, че в обосновката на Коларов е намесено и президентството.

"Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа. Изненадан съм, формулировката в депозираната оставка най-малкото е некоректна", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Борисов засегна и друга важна тема от седмицата, високите цени на лекарствата. Той е категоричен, че няма да се намалява ДДС на лекарствата. "Ако започнем с лекарствата, ще отидем на хляба, ще отидем на учебниците, ще отидем на всичко, а всъщност в България са най-ниските данъци в целия Европейски съюз, така че това за мен е популизъм и няма да го правим сега", заяви Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че до няколко дни ще стане ясно дали държавата ще се намесва в лекарствената политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
20
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Във Великобритания ДДС за лекарствата не беше ли 0 % ?У нас ДДС за туризма и ДДС за хазарта са по - ниски от ДДС за лекарствата ... Защо така ? Защитавате корпоративни интереси ?А уж премиерът ни бил човек от народа ... Ха - ха !
221
1
 
6
 
! Отговори
До 259 преди 12 години
Я си смени ника-не оптимист,пиши си ПРОСТАКА!Той и Ивайло свинаря се е вписал в Историята!
220
0
 
6
 
! Отговори
Ю.... преди 12 години
Тоя моя пак се е заплилял .................. ду*е да му е яко като се върне
219
1
 
23
 
! Отговори
До 259 преди 12 години
Просто не е за вярване!Такава ПРОСТОТИЯ и то в една тиква?Не,не може да е вярно!
218
1
 
13
 
! Отговори
Права е жена му ! преди 12 години
Добре е , че президентшата натири президента. Представяте ли си ако и тя беше в Банско каква снимка щяхме да гледаме ? Боко от години жена не е виждал. А бе нямаше да се знае чий ххх в чий ггг е !
217
1
 
17
 
! Отговори
Констатация преди 12 години
Лекарствата се ползват от всички българи, които са мнозинство. Туризмът се ползва само от богатите българи, които са малцинство. ДДС-то за туризма е 7%, а за всичко останало 20%. Е, за кого работят правителството и президента?
216
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Президента и Премиера що са с чужди жени :))) да не стане като в Италия
215
1
 
8
 
! Отговори
haha преди 12 години
Rosica Plevnelieva e mnogo stastliva zazstoto boko tikvata mu e bruknal dulboko v z**nika mu.
214
2
 
16
 
! Отговори
УФФФФФ,ОТВРАТ преди 12 години
ВЕЧЕ И ПОДПИСВАНЕТО НА ОСТАВКИ Е НОВИНА!.МОЕ ЛИ НЕКОЙ ДА МИ КАЕ КОГА ПИ***НЕТО И ДРУГАТА РАБОТА НА ПРЕМИЕРА ,ПОРАДИ ЛИПСА И НА ТАКИВА "НОВИНИ" КАТО ОСТАВКАТА НА НЯКОГО СИ,ЩЕ Е НОВИНА ЗА СЛАБОУМНИТЕ БЪЛГАРИ. И КАКВА РАБОТА ИМАТ ДА СЕ ПРЕГРЪЩАТ ЗА СНИМКА МУТРАТА ПРЕМИЕР И ПАЛЯЧОТО ПРЕЗИДЕНТ. И ДА НАМАЛИ ДДС-ТО НА ПРИЯТЕЛЯ СИ ОГНЯН ДОНЕВ-ОНЯ ОТ СОФАРМА,ЩОТО ОСТАВКАТА НА БОКО ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА НОВИНА. ПИСНА НИ ОТ ТОЯ БУДА.
213
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Популиста Борисов говори, че не е популист:)))) Интересно!
212
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз се чуда що от два дена изчезнаха свинските пържоли в Банско..................
211
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
toai e nai golemiqt populist i lajec a dogodite ni sa kato na bananova republika
210
1
 
23
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
защо изтрихте коментара на румен221 !Така е Румене боржуата няма нужда от образовани млади хораОбразованието е бич за капиталиста, иззедника, фабриканта. Нужен е евтин, достъпен труд за да може властващите капиталисти да вадят от тях "повече продуктивност" както Плевнелиев казаЗа да се работи от мрак до мрак и за колкото може по-малкоЗатова ДДС на учебниците трябва да е високоЗа да е сигурно че само децата на богатите ще бъдат утрешните управници/наследници на капитала и дивашките идеали!
209
0
 
12
 
! Отговори
До 248 преди 12 години
Не виждал че на твоя въпрос са отговорили от Народното събрание ? Г-жа Фидосова е в състояние на зимен сън от 25 декември до 15 март. И това всяка година.
208
2
 
12
 
! Отговори
до 259 преди 12 години
Борисов разчита точно на такива *** като тебе :)
207
26
 
4
 
! Отговори
optimist преди 12 години
257 - Твърдението, че Борисов е червен, защото е бил бодигард на Тато е равносилно по смисъл на това, че чистачите в банките са банкери.Борисов ще остане в историята като човекът, екзекутирал столетницата, заради което милиони българи ще са му признателни!
206
2
 
12
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
"България са най-ниските данъци в целия Европейски съюз, така че това за мен е популизъм и няма да го правим сега", заяви Бойко БорисовДа г-н Премиер!Според мен е популизъм да НЕ се казва на гългарина истината!Именно данъците на най-богатите хора в българското общество са най-ниски от целия ЕСДанъците на бедната и средната класа/каквато почти няма/ са на средно европейско нивоБедните в РБ "носят" държавата и структурите и на гърба си, а богатите благоденстват в охолство и лукс както никога
205
1
 
8
 
! Отговори
до 254 преди 12 години
Само пълен *** може да мисли, че червените ще бъдат приключени от най-приближения телохранител на бай Тошо
204
3
 
7
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
Какво намаление искате вие-ненормални хора.Откъде накъде трябва да ви се свалят цените,не свикнахте ли вече?Очаква се дизела да стане 3лв и всичко да се вдигне,раята иска намаляване ха-ха.Като няма за лекарства,за ток,за храна ми *** бе,ама тихо,овце с овце,кой го е грижа за вас.Откъде накъде ви хрумна идеята-раята да изисква от господарите?Ще седите на тъмно и студено,ще садите картофи,ще ходите пеша и ще мълчите ***.
203
21
 
3
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Още един мандат на ГЕРБ и окончателно приключваме червените. За свободна, модерна и просперираща България!