Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете

Няма да намалим ДДС на лекарствата, това е популизъм, обяви премиера
Обновена: 25 фев 2012 14:30 | 25 фев 2012 14:30,
349
Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете
Премиерът и президентът в Банско. Снимка: БТА

Бойко Борисов заяви, че днес е подписал оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов.

Той съобщи това пред журналисти в Банско, където заедно с президента Плевнелиев присъстват на старта за Световната купа по ски за жени.

Забавянето на неговия подпис се дължал на факта, че е бил два дни в почивка, за да може да разгледа без медиен натиск действителното състояние на курорта Банско. "Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип - който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде", каза премиерът.

Още по темата
Плевнелиев също коментира темата, като заяви, че е изненадан, че в обосновката на Коларов е намесено и президентството.

"Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа. Изненадан съм, формулировката в депозираната оставка най-малкото е некоректна", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Борисов засегна и друга важна тема от седмицата, високите цени на лекарствата. Той е категоричен, че няма да се намалява ДДС на лекарствата. "Ако започнем с лекарствата, ще отидем на хляба, ще отидем на учебниците, ще отидем на всичко, а всъщност в България са най-ниските данъци в целия Европейски съюз, така че това за мен е популизъм и няма да го правим сега", заяви Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че до няколко дни ще стане ясно дали държавата ще се намесва в лекарствената политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коларов изглежда е единствения държавен служител , от толкова висок ранг , който единствен за 22 г. публично , честно и мъжки защити своята позиция ! А на ББ , както винаги пак друг му е виновен !
201
1
 
20
 
! Отговори
скщ преди 12 години
Смешници и тези ни управляват ха ха ха ха
200
1
 
20
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
ББ да подпише и своята оставка. Втори мандат на герб означава бонуси за тях и нищо за нас!
199
2
 
21
 
! Отговори
sfdd преди 12 години
Най ниските данъци сме имали.Абе Боко абе ние изобщо данъци не трябва да плащаме защото имаме най ниските пенсии и най ниските заплати в целия сват.Не във Европейския съюз а във целия свят ние сме най зле.Благодарение на тебе станахме още по зле.А до 240-ти си най дрогираното *** дето съм срещал и освен това си мазохист и България нямя нужда от такива като тебе дано да си в чужбина при другите такива
198
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а Фидосова къде е ??? пистите ли валира :)
197
2
 
1
 
! Отговори
Калин преди 12 години
при евтини цени фалирахте ..плющяхте хуманитарни помощи.. и пак се натискат .. ей *** :)
196
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 12 години
някой.. а ти .. един от много :)простаци
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ia Bucata bil bi, biba, lapa na plevniata i smu4e klirata
194
0
 
7
 
! Отговори
-Ууууууууууууууууууу преди 12 години
-Ууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу
193
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kaline, g.a..d.i.n.o!Какво повтряш? На кой викаш кух, бре? Кой си ти бре?
192
1
 
20
 
! Отговори
Внимавай Росчо ! преди 12 години
Росене, недей да ходиш между краката на Мутрака, като каруцарски мъник. Росчо, ти вече си президент, колкото и да не ти се вярва. Искаш - не искаш ще се наложи да ставаш президент. Нямаш работа под мишницата на Свинаря. Създаваш впечатление, че му държиш пояса. А това не бива. Ако мислиш, че от тебе президент няма да стане ( много хора мислят същото), кажи си. Хайде Роско, вземи се в ръце, иначе скоро ще станеш (ако вече ни си) портиер на "Дондуков" 2.
191
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО, БОЙКО! БРАВО, ПЛЕНЕЛИЕВ! ВТОРИ МАНДАТ ЗА ГЕРБ!
190
4
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Пак ли трябва да ви набивам в *** *** .. искали били по евтино, да намалим ддс върху това или онова .. демогози.. при това най често полуграмотни!От това няма да прокопсате .. Начина който ще сработи е .. да навлязат .. здравните концерни от европа ... в това прогнило здравеопазване тук ... това става с мерки .. и промени, а не 4 5 фирми на мутри .. да определят това що да става .. ама глави неуврели.. виждат .. колко са смешни и жалки .. с лозунги излизат :)топлят ли ви бе
189
1
 
15
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Неповторими изразни средства на братовчеда... извиване на ръце, натиск и пр. и пр. Вчера се изказах иронично за Коларов, за което му се извинявам на човека. Вече съм убеден, че е честен и почтен, щом напуска тази вълча бърлога. По угодничеството си Плевнята ми напомня за Милко Калев Балев, или Балев Калев, не си спомням точно....
188
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мазният как се ухилил до гнусният.....отврат!!!!!
187
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами айде като неможе да намалите ДДС=то на лекарствата, махнете преференциалното ДДС от 9% за хотелиерските услуги. Защото не виждам логика, майка ми да плаща за жизненоважни лекарствата 20 % ДДС, а некой дето си е начешал на масрафа, и отишъл да кърка и клати в Банско, като Вас с президентУ да плаща 9 %
186
2
 
19
 
! Отговори
заплатник преди 12 години
Недей смъква цената на лекарствата , направи нещо за вдигане на заплатите , че от целият район ние сме с най-ниски доходи . И Македония и Албания ни минаха вече . Последни сме и на Балканите вече , не само в ЕС .
185
2
 
4
 
! Отговори
nana преди 12 години
Някакво б'оклуче си цъка минуси,та искам да попитам дали му става по-добре...чисто любопитствохайде сега чакам да ме изтрият,много искам да знам...
184
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха, как доволно се е ухилил , като е гушнат до бойко, а иначе като си чете сам все изглежда тъжно-обидено-виновен
183
1
 
8
 
! Отговори
другари, другари преди 12 години
Ние сме социалисти, ние сме врагове на днешната капиталистическа икономическа система за експлоатация на икономически слабите, с несправедливите й заплати, с непристойната й оценка на човешките същества според богатства и имоти, вместо според отговорности и действия, и всички ние сме решени да унищожим тази система на всяка цена цитат от изнесена на 1 май 1927 г. реч на Хитлер.