Организират протест срещу високите цени на горивата

Гражданското сдружение "Сила" иска замразяване на цените
Обновена: 26 фев 2012 09:59 | 26 фев 2012 09:58,
207
Организират протест срещу високите цени на горивата
Снимка: Bulphoto

Национален протест срещу високите цени на горивата организират днес от Гражданско сдружение “Сила”.

В София протестът ще се проведе от 15,00 часа пред Народното събрание. Очакванията на организаторите са да съберат 2 хиляди души в София.

В Бургас протестът ще се проведе от 16,00 часа, а хората са поканени да се съберат на площад ”Атанас Сиреков” пред сградата на общината.

Над 300 души вече са заявили, че ще се включат в организирания протест в Пазарджик. Има заявена подкрепа на таксиметровите водачи и автоинструкторите.

Протести ще се проведат и в други градове на страната.

Сред исканията на Гражданско сдружение „Сила” са гласуването на мораториум на цените на горивата, като се замразят цената както на едро, така и на дребно, докато Комисията за защита на конкуренцията не се произнесе дали има или няма монопол на пазара с горивата.

Има искане и за намаляване на митата на акцизите, съобразени със стандарта на живот, което го имаше и при миналогодишните протести. Иска се също да има граничен контрол и да се знае коя фирма какво внася и какво е качеството на внесеното гориво.

Още по темата
От "Сила"  да настояват за пълна прозрачност при ценовото определяне и за осигуряване на конкуренция при доставките на горива.

Те искат цените на горивата да се намалят до 2 лева с ДДС, а това според тях може да стане като се либерализира вносът на горива. За това, освен законодателни промени, от гражданския съюз смятат, че е необходима пълна прозрачност на разпределението на вносителите на пазара на горива.

ГС "Сила" организира поредица от национални протести от началото на 2011 г. както срещу високите цени на горивата, така и срещу ниския стандарт на живот в България. Последният протест беше на 26 ноември 2011 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правителството нищо не прави за подобряване на жизнения стандарт на хората. Всички са големи само на приказки, както всички които са били на власт до сега. Поне днес могат да ни поискат прошка.
113
2
 
8
 
! Отговори
с.до 121 преди 12 години
Няма как да не те бърка цената на горивата защото ръст при горивата означава ръст при всичко друго!За картелите в България знаят и малките деца!Нима не са си се разбрали банки,мобилни оператори и така нататък!Ако не си осъзнал тия неща наистина си ***!КЗП и КЗК ако си мислиш,че правят кой знае какво много си се объркал!Аз също се справям,но въпроса е принципен!Щавят ни безобразно и само безгръбначна мижитурка ще търпи безропотно!
112
1
 
7
 
! Отговори
еее преди 12 години
Е мнооо си ***...Пацо!
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От днес.бг сте ми много интересни. Давате новината, че от гражданско сдружение "Сила" искали замразяване цените на горивата, но НЕ ДАВАТЕ НОВИНАТА ЧЕ ОЩЕ ПРЕДИ СЕДМИЦА АТАКА ВНЕСЕ В ПАРЛАМЕНТА МОРАТОРИУМ ВЪРХУ ПОВИШАВАНЕ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ! Това ли е обективната журналистика ?
110
0
 
5
 
! Отговори
до 121 преди 12 години
Ама кой ти пречи...зареждай си беее!***!Очевидно е!
109
0
 
5
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
Абе не знам дали умееш да изкарваш пари,обаче определено си неграмотен!Във форума ли заработваш?
108
4
 
4
 
! Отговори
до 109 от 98 преди 12 години
Като имаш сведения за картел има КЗК, като не си доволен като клиент има КЗП, а не да ми пречиш на мен да си заредя. А за тъпака, мерси, но мен не ме бърка цената на горивата, въпреки, че в цената на производството ми 1% е транспорта, значи и като *** се справям, а ти какво си направил, какво си създал и колко изкарваш
107
2
 
5
 
! Отговори
ванга преди 12 години
бинзиня х 7.99лв. килоту !!
106
0
 
2
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
Докажи го!Или не ти се ще-на теб и твоите божества,хората да протестират!Айде,доказвай с факти!
105
11
 
6
 
! Отговори
Пацо преди 12 години
Дам само умеете да обиждате. Мене ми е ясно че се вдига на всичко цената ама и това не ме бърка. Работата ми е свързана с много пътуване и ми е омръзнало от върволици от коли. Върша много повече работа сега и естествено взимам повече пари. Които не му изнася да не сипва. Ефект от глупави протести няма да има. А пък това дето го мислите никои да не сипва няма как да стане. Пазарна икономика батки. А пък щом мене не ме бърка цената явно по разбирам как да изкарвам пара за да не мрънкам за 40стинки
104
3
 
15
 
! Отговори
до 87,88 преди 12 години
Вие луди ли сте,болни ли сте,кви сте?Или сте от заслепената управляваща хунта?Колата не я карам,защото няма да пълня джобчетата на разни тарикатчета.Но ще ви питам когато вследствие на високите цени хляба удари 2 лв,каквито прогнози има, и всичко тръгне стремглаво нагоре,как ще сте,а?Или на вас не ви дреме,щото ви подхранват от някъде?Искам само да ви напомня,че тези,които сте подхранваните сте МАЛЦИНСТВО!Утре народа като избеснее,жална ви майка!
103
4
 
9
 
! Отговори
мафия преди 12 години
Не се заблуждавайте ..тая така наречена сила е създадена от ЛУКОИЛ..всичко е игра.
102
1
 
5
 
! Отговори
666 преди 12 години
ОБЩЕСТВОТО СЕ СЪСТОИ ОТ СВОБОДНИ ,МИСЛЕЩИ И НЕЗАВИСИМИ ХОРА. ОБЩЕСТВО ОТ РОБИ, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА .В БЪЛГАРИЯ НЯМА ОБЩЕСТВО ,САМИ СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ.
101
1
 
3
 
! Отговори
perekly преди 12 години
Не замразяване , а намаляване на цените. Освен това да се въведе и данък върху печалбата .
100
3
 
6
 
! Отговори
с.до Димитров преди 12 години
Честно казано се чудя кое е по-добре!Дали недоказаната категорично вредност от добиването на шистов газ или тоталната енергийна зависимост от руснаците водеща до супер високи цени!Сметката ми за парно е 500 кинта,а бензина гони 3 кинта!От това всички цени се качват,на фона на същите доходи!Ама Шеврон имали лоби!А Газпром нямат ли!?Аре стига тъпни!
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цени в САЩ в момента: за 100 долара-106 литра бензин.Долара сега е 1.45лв.Смятайте...
98
2
 
7
 
! Отговори
агент преди 12 години
На 2.60 никой не спира да кара. Потреблението все още расте,което означава, че пазара в БГ позволява цената да се вдигне до към 3 - 3.50 /литър без това да намали печалбите от спаднало потребление.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до Хитър Петър - дай някой линк да видим как стават тези фокуси
96
1
 
8
 
! Отговори
с.до 98 преди 12 години
Явно и ти си ***!Ясно е,че целта на всяка компания е да печели,но с приемливи практики!В България всичко е един голям картел и ни щавят като за последно!На фона на най-ниската средна работна заплата не само в ЕС,но и на Балканите!Не гледам в чуждата паничка,а си гледам интересите!
95
1
 
6
 
! Отговори
клиент преди 12 години
Крайно време е да се регулират цените на Околовръстното!!!