Бесен Борисов: Една партия ни спира за Шенген

Това е прецедент в Евросъюза, ядосва се министър-председателят
Обновена: 2 мар 2012 14:52 | 2 мар 2012 08:35, Красимир Ангелов
534
Бесен Борисов: Една партия ни спира за Шенген
Борисов е бесен за Шенген. Снимка: БТА

"Това е прецедент в ЕС, който ще им изиграе много, много лоша шега, защото не една държава, една политическа партия всъщност в Европа разиграва целия Европейски съвет. Не Холандия, една партия в Холандия. Това е проблемът.

Ние сме изпълнили критериите. И просто е под достойнството ни вече да говорим по тази тема", обяви премиерът Бойко Борисов пред БНР по повод отлагането на решението за приемането на България и Румъния в Шенген.

Министър-председателят посочва, че очаква октомври да бъде определен като срок за отваряне на въздушните и морските граници и отново заяви, че България е изпълнила техническите изисквания за присъединяване към Шенгенското пространство.

Още по темата

Въпреки масирания европейски натиск Холандия остана непреклонна, че София и Букурещ не са направили достатъчно срещу престъпността и корупцията и, че няма да даде подкрепа за Шенген преди юлския доклад на еврокомисията.

Така беше решено въпросът да бъде обсъден отново на първото след него заседание на вътрешните министри през септември.

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой нарече това напредък и добави, че вече има пътна карта за приемането на България и Румъния.

Премиерът Бойко Борисов ще участва и във втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

Тази сутрин е предвидено държавните и правителствените ръководители от ЕС да подпишат фискалния пакт - Договора за стабилност, координация и управление на икономическия и валутния съюз.

На този етап от подпис под документа се отказаха единствено Великобритания и Чехия.

Участниците в срещата ще разговарят още за положението в Сирия и за събитията година след началото на т.нар. Арабска пролет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
27
 
! Отговори
Още не е разбрал... преди 12 години
Скоро няма да разбере, че пречката за Шенген е самия той. Бива неговите сътрудници да му го кажат по подходящ начин. Другия проблем е консултанта по европейско право физк. Цветанов. Според един бивш американски посланик и според нашия Ваньо Танов, Боколино и Цецко са свързани с мафията,контрабандата и наркотрафика. Не че много ни е потрябвал Шенген, време е да спрем да се натискаме за там, като текезесари за мъжки прасета.Въпреки, че и от прасета разбираме.Особено премиера ни.Той сам се похвали.
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко стига мисли как една партия "разигравала целия ЕС", а помисли ЗАЩО ВЕЧЕ ГОДИНА И ПОВЕЧЕ тази партия "разигравала ЕС" и овчото ви стадо !!!
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой го иска тоя Шенген и ЕС пък и за какво се врем там изобщо дето не ни е работа, трябва да сме със групата БРИКС за да има инвестиции в БГ.
16
20
 
11
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Кунева ще ни вкара в Шенген. България на гражданите!
15
8
 
39
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Прав си, Бойко, само че се отнася за България. Една партия, попаднала по погрешка по върховете на държавата, разиграва цял един седем милионен народ!
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е Националистическа партия,която ни смята за"черни"хора,същата която си направи сайт,чрез който да призовава за непримеримост към българи,румънци и поляци,за тези хомовци единствената държава където са разрешени хомобракове е холандия,а ние сме твърдо против това,затова и те не ни искат в шенген,ако можеха биха ни изхвърлили и от ЕС,питам се какво правят по този въпрос нашите еврудепутати....
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ot 23 godini vodite balgaria kam gibel ymishlenno metodichno taktichno sazdadoxte genocit mizeria bezrabotica i razsipia na garba na naroda i go dokaraxte do jalko sashtestvyvane e tva e vashata demokracia kapitalizma oligarxia eksploatacia i mizeria na naroda.
12
4
 
21
 
! Отговори
не на шенген преди 12 години
Всяка година през шенгенската граница на Гърция пристигат от Турция около 100.000 *** на път за Европа, като десетки хиляди остават в Гърция, която е принудена да ги храни, да не говорим за невероятната престъпност.Не - благодаря! Такъв Шенген си е прецакване отвсякъде. Да благодарим на холандците, че все още не сме в Шенген.
11
2
 
36
 
! Отговори
аватар преди 12 години
А,някой да ме е питал,дали съм съгласе за приемането ни в шенген ???????????В България няма демокрация,и никога няма да има,защото сме рая на политическата диктатура !!!!!!!!
10
4
 
38
 
! Отговори
Какво ще правим ? преди 12 години
Г-н премиера се закани, че ще уволнява, ако до ПЕТЪК наградените не върнат бонусите.Какво ще правим?Очертава се да ОСТАНЕМ без министри и подчинените им.Малееееее!Т.е. без кабинета.Тръпки ме побиват.Успокоява ме само следното:1. Не се каза КОЙ петък - Идващия или последния от управлението им?2. Досега като каже господина сутринта " ТЪЙ ЩЕ БЪДЕ ", то вечерта отсича " ИНАК ЩЕ БЪДЕ ".Тъй че, тая маааалка надежда. Ще ни се размине ПОГОЛОВНОТО уволняване.
9
5
 
27
 
! Отговори
болгар преди 12 години
Не го щем Шенгена !
8
3
 
23
 
! Отговори
БГ преди 12 години
България на българите. Шенгенци да си пълнят държавите с ***, араби, турци, ***... Част от тази смрадлива китка вече е тук, не ни трябват още!
7
3
 
17
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Докато не мине операция чисти ръце в съдебната система България никога няма да влезе в Шенген.
6
0
 
51
 
! Отговори
контролер преди 12 години
Една партия ни спира за Шенген--Аз пък съм благодарен на тази холандска партия, тъй като ни пази от ***, който ще нахлуе от Азия, Африка, Анадола! Ще трябва да храним стотици хиляди *** в имигрантски лагери. Айде няма нужда.
5
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори няма да чета какво е казал Сигурен съм че някой друг пак му виновен.
4
17
 
6
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
Да ти го поставя на дупето, Parcuc, *** такъв!
3
10
 
58
 
! Отговори
Една партия.... преди 12 години
Бобик,една партия ви спира за Шенген,вярно е.Но тя не е в Холандия а Е В БЪЛГАРИЯ и е съкращение от 4 главни букви.Начи вчера,се правИ на бабаит там пред хората-"Не ме интересува Шенген,ние сме изпълнили..." а сега ми ревеш като вдовиза за ..... ..р?Ти си мъж Бобик,и Цецо е мъж,а най големият мъж между вас е Росица Плевенлиева...
2
7
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брех, този път Станишев е невинен, но принципа остава - все някой друг ни е виновен.
1
8
 
57
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
Не на мутро комунистите в Шенген !