Бесен Борисов: Една партия ни спира за Шенген

Това е прецедент в Евросъюза, ядосва се министър-председателят
Обновена: 2 мар 2012 14:52 | 2 мар 2012 08:35, Красимир Ангелов
534
Бесен Борисов: Една партия ни спира за Шенген
Борисов е бесен за Шенген. Снимка: БТА

"Това е прецедент в ЕС, който ще им изиграе много, много лоша шега, защото не една държава, една политическа партия всъщност в Европа разиграва целия Европейски съвет. Не Холандия, една партия в Холандия. Това е проблемът.

Ние сме изпълнили критериите. И просто е под достойнството ни вече да говорим по тази тема", обяви премиерът Бойко Борисов пред БНР по повод отлагането на решението за приемането на България и Румъния в Шенген.

Министър-председателят посочва, че очаква октомври да бъде определен като срок за отваряне на въздушните и морските граници и отново заяви, че България е изпълнила техническите изисквания за присъединяване към Шенгенското пространство.

Още по темата

Въпреки масирания европейски натиск Холандия остана непреклонна, че София и Букурещ не са направили достатъчно срещу престъпността и корупцията и, че няма да даде подкрепа за Шенген преди юлския доклад на еврокомисията.

Така беше решено въпросът да бъде обсъден отново на първото след него заседание на вътрешните министри през септември.

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой нарече това напредък и добави, че вече има пътна карта за приемането на България и Румъния.

Премиерът Бойко Борисов ще участва и във втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

Тази сутрин е предвидено държавните и правителствените ръководители от ЕС да подпишат фискалния пакт - Договора за стабилност, координация и управление на икономическия и валутния съюз.

На този етап от подпис под документа се отказаха единствено Великобритания и Чехия.

Участниците в срещата ще разговарят още за положението в Сирия и за събитията година след началото на т.нар. Арабска пролет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
2
 
17
 
! Отговори
Един преди 12 години
Не съм изненадан от решението на Холандия.Като знам какъв е реда, дисциплната и правилата в тази държава, няма как да гласуват ЗА.Глобите за нарушители на пътя са жестоки вкл. и за пешехотци, фасадите на сградите са еднакви, пердетата и завесите по прозорците могат да бъдат в бял или сив цвят!Ако искаш да живееш в жил.блок,кооперация трябва съседите да са съгласни!Въобще нищо общо с БГ.Пиша всичко това от първо лице, защото синът ми живее там вече 15г.Няма, нищо общо с българският начин на живот
338
1
 
8
 
! Отговори
maki преди 12 години
А за гърците ринат пари с лопати,че и с трактори.Защо не надават вой тогава?
337
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак друг му виновен..."ту и млякото горещоту пък друго нещо..."
336
2
 
19
 
! Отговори
СМИНДУХ преди 12 години
Само холандците си знаят какво са изпатили от българи и румънци през последните 20 години. Няма дим без огън!
335
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е за това няма да се оправим,защото само знаете да плювате за щяло и нещяло !!!!
334
2
 
16
 
! Отговори
Judge Dredd преди 12 години
До 464:Не сме се върнали в 90-те. Просто никога не сме излизали оттам. Ще става още по-зле! Напускайте ***!
333
2
 
32
 
! Отговори
Браво! преди 12 години
Браво на холандците, те не са като нас загубените българи да вярват на празни обещания без покритие! Когато гласувахме за ГЕРБ си знаехме че Мухобойко не е гении и титан на мисълта , но имахме някаква надежда че поне ще се справи с престъпността и корупцията. Уви това не само не стана, но сега монополи, олигарси и мутри са по силни от всякога върнахме се отново в 90-те години. Корупция ,отвличания и убийства всеки ден.
332
0
 
9
 
! Отговори
Право куме, та в очи преди 12 години
Реч на Найджъл Фарадж, евродепутат от Великобритания, към президента Ван Ромпой: - Изборът на Президент на Европа е дългоочакван ден. Беше ни казано, че когато изберем президент, ще видим една голяма политическа фигура: човек, който ще бъде политически лидер за петстотин милиона души; човек, ще представлява всички нас на световната сцена; човекът, чиято работа е толкова важна, че разбира се, е платена повече от президента Обама. Е, аз съм уплаших, като видях какво избрахме. И аз съжалявам, но след като чух вашето изказване по-рано, не искам да бъда груб, но знаете ли, наистина имате харизмата на мокър *** и външния вид на банков чиновник от най-ниска степен.Въпросът, който искам да задам и че всички ние постоянно ще задаваме е: кой сте Вие? Аз никога не бях чувал за вас, никой в Европа някога е чувал за вас. Бих искал да Ви попитам, г-н президент, кой гласува за вас?И какъв механизъм имаме, знам, че демокрацията не е много популярна в ЕС, какъв механизъм народите на Европа трябва даизролзват за да ви махнат? Това ли е европейската демокрация?Усещам, че сте компетентен и способен и опасен, инямам никакво съмнение, че намерението Ви е да бъде тих убиец на европейската демокрация и на европейските национални държави. Изглежда имате отвращение към самата идея за съществуването на националните държави, може би това е така, защото идвате от Белгия, което до голяма степен не е истинска държава. Но откакто заехте поста си, видяхме че Гърция е сведена до нищо повече от протекторат. Господине, вие сте напълно нелегитимен за тази работа, и мога да кажа с увереност, ч говорейки от името на мнозинството на британския народ: ние не ви познаваме, не ви искаме и колкото по-бързо ви изгонят на ливадата, толкова по-добре.
331
1
 
23
 
! Отговори
666 преди 12 години
ЗА КОЛЕДА ОТКРИХА МОСТЪТ НАД МАГИСТРАЛАТА ЗА БУРГАС ДО НОВА ЗАГОРА,СЛЕД СНЕГА ИМА ВЕЧЕ 10 ОГРОМНИ ДУПКИ И СЕ ЧУДИШ ОТКЪДЕ ДА МИНЕШ!!!!!!!!!! КАКЪВ ШЕНГЕН?
330
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значи "Бесен Борисов"?!?
329
1
 
6
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Ако можем само да насочим цялата си енергия от негативизъм и оплюване към нещо градивно. От някои коментари става ясно, че проблемът не е Холандия, Бойко, Първанов, БСП, СДС, ДПС, Симеон, Хитлер, Сталин, Василий ***. Проблемът е в синдрома на безхаберна деструктивност. Имаме нужда от радикална промяна на "чипа". Иначе, светът ще си живее, а ние ще пишем драсканици и коментари. Хубав ден!
328
4
 
12
 
! Отговори
Пелтек преди 12 години
Това е прецедент в ЕС, който ще им изиграе много, много лоша шега, защото не една държава, една политическа партия всъщност в Европа разиграва целия Европейски съвет. Не Холандия, една партия в Холандия. Това е проблемът. -- Ааааа не позна ,про..про...проблемат си ти ти ти Бобобобойко - Вивививинетууууууууу
327
3
 
15
 
! Отговори
ceco преди 12 години
какъв шенген бе ние сме най гладната държава в европа как да ни пуснат хората що се излага Бойко ние с един сняг не моможем да се оправим че с престапноста и с корупцията ще се оправим
326
0
 
5
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
До 445: Когато, не дай Боже, станем като тях, тогава ще ни светне какво сме изгубили. Да решим проблемите в България не означава да оплюваме сами себе си. Срещу вятъра нито се плюе, нито се уринира. Хубав ден!
325
1
 
25
 
! Отговори
имигрант преди 12 години
Бибитко ела да живееш със холандците и тогава може и да ти светне лампичката защо ти няма да обереш овациите за приемането ни във шенген ,ще ги обере следващото правителство което няма да е твоето .Когато пое власта тука хората вярваха ,че нещата във БГ ще потръгнат да ама се оказа пълен фалш един холандец ми каза следното - Как искате тука да бъдете със нас наравно ,след като във вашата държава ва третират като 2-3 ръка хора. Какви права си имате във БГ ,че и тука да имате , останах безмълвен
324
4
 
1
 
! Отговори
Pas&Q преди 12 години
Spokoino bratja BG ide denjat na stra6nija sad cunamito sa6to ,taka 4e koito se e zajal s nas xair nee videl a niderladcite bog da gi prosti.
323
0
 
19
 
! Отговори
Judge Dredd преди 12 години
"Въпреки масирания европейски натиск Холандия остана непреклонна, че София и Букурещ не са направили достатъчно срещу престъпността и корупцията и, че няма да даде подкрепа за Шенген преди юлския доклад на еврокомисията." - ПРАВИЛНО!!!
322
0
 
23
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
"Ние сме изпълнили критериите." - хихи, да бе, да!А защо тогава корумпираните политици, съдии, олигарси, контрабандисти и престъпни босове не са в затвора, а се разхождат на свобода и ни се хилят от екраните на телевизорите?А, Бойко? Нещо да кажеш по въпроса?:)) Никакъв Шенген за вас!!!
321
0
 
4
 
! Отговори
bg prevodach преди 12 години
imam luboznatelen gost ot Amerika, uchi bg ezik s mene. sedim s nego i chetem saita na bg ministerstvo.toi me pita za nevidimite bg ministri - nyamat snimki, nyamat maski....imat samo tekst.toi me pita - partizani li sa stanali , ta sa nevidimi tesi ministri?kakvo da mu otgovorya?!
320
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
искрено се надявам до октомври ЕС да се е разтурил и да няма и следа от него , влизането в шенген ще е капака на ковчега са България