Бесен Борисов: Една партия ни спира за Шенген

Това е прецедент в Евросъюза, ядосва се министър-председателят
Обновена: 2 мар 2012 14:52 | 2 мар 2012 08:35, Красимир Ангелов
534
Бесен Борисов: Една партия ни спира за Шенген
Борисов е бесен за Шенген. Снимка: БТА

"Това е прецедент в ЕС, който ще им изиграе много, много лоша шега, защото не една държава, една политическа партия всъщност в Европа разиграва целия Европейски съвет. Не Холандия, една партия в Холандия. Това е проблемът.

Ние сме изпълнили критериите. И просто е под достойнството ни вече да говорим по тази тема", обяви премиерът Бойко Борисов пред БНР по повод отлагането на решението за приемането на България и Румъния в Шенген.

Министър-председателят посочва, че очаква октомври да бъде определен като срок за отваряне на въздушните и морските граници и отново заяви, че България е изпълнила техническите изисквания за присъединяване към Шенгенското пространство.

Още по темата

Въпреки масирания европейски натиск Холандия остана непреклонна, че София и Букурещ не са направили достатъчно срещу престъпността и корупцията и, че няма да даде подкрепа за Шенген преди юлския доклад на еврокомисията.

Така беше решено въпросът да бъде обсъден отново на първото след него заседание на вътрешните министри през септември.

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой нарече това напредък и добави, че вече има пътна карта за приемането на България и Румъния.

Премиерът Бойко Борисов ще участва и във втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

Тази сутрин е предвидено държавните и правителствените ръководители от ЕС да подпишат фискалния пакт - Договора за стабилност, координация и управление на икономическия и валутния съюз.

На този етап от подпис под документа се отказаха единствено Великобритания и Чехия.

Участниците в срещата ще разговарят още за положението в Сирия и за събитията година след началото на т.нар. Арабска пролет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
0
 
16
 
! Отговори
До 429 Евгени преди 12 години
Абре пич щом Холандия нее пример и модел на съвършено общество какво правят там над 30 000 имигранти ,защо не си останаха във България ,че е пример и модел на съвършено общество със най висока корупция,няма нито един осъден за големи далавери,престъпноста е в най-големият си подем,СРСта,Калинки,най-висока безработица,сива икономика ,за доходи да не говорим ,БОНУСИ,всеки ден убиства и то повечето направо деца,при нас няма наркотици,дискриминация няма просто сме супер от всякаде ама ,че си смешен
318
0
 
17
 
! Отговори
Случаен преди 12 години
У Шенген или без Шенген, все тая. Каква е разликата, какъв е проблема? Тоя що пак реве, като...Все другите са му виновни. "Ние сме изпълнили критериите"-каза ББ. Тоя пак не е разбрал.Хората му поставиха условия: ограничете /срете/ корупцията, престъпността, далаверите оправете си къщичката и тогава у Шенген.Ама...
317
3
 
7
 
! Отговори
селянче преди 12 години
Тъй ще под ръководството на ГЕРБонусите!
316
0
 
1
 
! Отговори
ICH BIN BULGAR преди 12 години
IDA NI PRIEMAT VAS KVO VI GRE TOVA.TUKA SI IMAME SUNU BEACH IDVAT HORA OT SEKADE AZ SHE TI HODI DAIM KOPAM NA NEKFI HOLANCI.
315
1
 
10
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
На ББ пак някой му виновен! Все така ли ще я кара? Трудно му е да осъзнае, че нещата винаги имат най-малко две страни. Такъв му е мирогледът горкия!
314
0
 
3
 
! Отговори
неизвестен преди 12 години
За да ни приемат в Шенген за нас това не е никакъв проблем,не е задължително.Съмнително ,е че Холандия се съмнява в ББ.
313
2
 
3
 
! Отговори
student преди 12 години
Vse sme nedovolno bee,vse se pliiuem,amaa mnogo znaem vsichkite...Nqmame ravni.Stiga plakahte i pliuehte be hora,a napravete neshto za taq durjava!!
312
0
 
5
 
! Отговори
пет преди 12 години
Абе г-н маркиз Карабас защо се сърдите, като такъв Ви е котаракът в чизми. Това са холаднски номера заради *** в Б-я.
311
2
 
16
 
! Отговори
байо от село преди 12 години
Бойко,народъ няма кво да работи и яде,ти за няякъв Шинген трипериш.Що ни земеш да си идеш,че и без туй след гудина ша та ритнем ?
310
2
 
4
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Време е също да се откажем от националния спорт, наречен нихилизъм. С нихилизъм се върви само към деградация. Има нужда от съзидателност и общо усилие. Тогава, няма да се интересуваме какво мисли една или друга Холандска партия и дали има такава държава.
309
9
 
10
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Ако Холандия бе безупречен пример и модел на съвършено общество, бих го разбрал. Но не е. Комплексарщина, разрастващи се проблеми с аморалност, наркотици, хомосексуалисти, педофилия, расисъм. асистирано убийство на пациенти, престъпност - това са само част от проблемите, а те ще се задълбочават. Нека България да помни! А Българите имаме доста добра памет. Хубав ден за всички!
308
5
 
14
 
! Отговори
космос преди 12 години
Не само тази партия и космоса ви е виновен. За кривата ракета" герб" става въпрос.
307
3
 
10
 
! Отговори
бб преди 12 години
др.бб холандската партия се явява говорител на ЕС. ако ни искаха Меркел и Сарко щяха да им скръцнат със зъби и до там. да ама не. не ни искат заради котрабандата и корупцията - бонуси , монуси, магстрали, зали и тем подобни. проблем при изборите.
306
3
 
10
 
! Отговори
666 преди 12 години
НА СЛАБИТЕ ДУХОМ ХОРА, ЧУВСТВОТО ЗА ОТГОВОРНОСТ НЕ ИМ Е ПОЗНАТО . ВИНАГИ Е ВИНОВЕН НЯКОИ ДРУГ, НО НИКОГА ТЕ.ГОСПОДИН БОРИСОВ, ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ УМИРАТ САМО ЕДИН ПЪТ, СТРАХЛИВИТЕ ВСЕКИ ДЕН.
305
1
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Бат Бойко, Шенгена ти е най-малкия кахър, щото ние обикновените хора трудно си плащаме тока, лекарствата са скъпи, храната също (обедните новини на БТВ съобщиха 1 яйце вече струва 37-40 ст) за парното няма и да говорим.На фона на тези проблеми ни боли у я за Шенген и за ЕС ! Имаш голям проблем с изборите догодина ,ще падаш от власт!
304
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е Бойко една партия ни спира за Шенген обаче тя не е Холандска а Българска и се казва ГЕРБ.
303
0
 
16
 
! Отговори
конспирация преди 12 години
Да не им се сърдим на тези от ЕС.Всички решения у нас са били не дотам обмислени,впоследствие коригирани,наличието на много "Калинки" играе грозно в управленската схема,а това не остава незабелязано.Е,как да ни одобрят,като сме дантела отвсякъде.
302
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като имат проблеми с нашите ***, като виждат, че държавата ни е само такава на книга как да ни искат, те защитават себе си и гражданите си-прави са. Нашите политици да се вземат в ръце.
301
1
 
14
 
! Отговори
вз преди 12 години
боко, за корупцията и пристанище росенец става въпрос. от там влиза който си иска. росенец е руски протекторат , без граничари и митничари.
300
1
 
12
 
! Отговори
четящ преди 12 години
413, много си прав, В България реално няма осъден мафиот(говоря за мафиот) последните 20 и няколко години, освен Джаро по телевизията хахаха, ако се избият, или зачезнат зад граница се счита за някакъв успех