КЗК глоби три туроператора заради обществена поръчка

"Астрал Холидейз" трябва да платят над 2 млн. лв.
2 мар 2012 17:11,
3
КЗК глоби три туроператора заради обществена поръчка
Туроператорите е трябвало да предоставят самолетни билети. Снимка: Impact press group

Комисията за защита на конкуренцията глоби три туристически фирми за картелно споразумение.

КЗК санкционира "Хорнит" ООД с 48 480 лева, "Бългериан ВИП Травъл" ООД с 47 280 лева и "Астрал Холидейз" АД с 2 818 800 лева.

Комисията е установила, че компаниите са нарушили Закона за защита на конкуренцията като са манипулирали процедурата за сключване на рамково споразумение за възлагане на централизирана поръчка.

Тя е била свързана с осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина.

Трите фирми предварително са съгласували цените и офертите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 12 години
Първите коментара абсолютно подкрепят ситуацият:-Апатична, незаинтересована или наивна общественост-Концентрация на власт у хора, които не са пряко отговорни пред обществото, което е честа практика при недемократичните режими-Липса на прозрачност при решенията на правителството-Големи по размер обществени средства, използвани за даден проект-Наличие на затворени клики и мрежи от "наши хора"-Слабо правораздаване-Ограничена свобода на словото или свобода на печата-Нископлатени държавни слу
2
0
 
3
 
! Отговори
васко бракмата преди 12 години
в едната слушалка е горан брегович- чайшукарие кючек,в другото ухо слушам милен цветков,на монитора гледам черна маца бял котарак, пия люта ракия и мезя с тънко еленско филе,червеното вино е на стендбай,юбре животееееее не ми пукаааааааа,
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и какво да направим сега? За лъжеца Бойко и лъжливата му партия няма ли да има Глоби че излъга за 1000 неща народа преди изборите? Няма ли да има глоби за това че хората гладуват.. а се раздават премии и бонуси на поразия ? Който не е съгласен с мен значи погрешно се занимава с политика и начин на живот У България !