Задържат цените на яйцата, няма да падат

Министърът обаче се надява на Великденски промоции
Обновена: 7 мар 2012 16:52 | 7 мар 2012 16:50,
279
Задържат цените на яйцата, няма да падат
Задържат цените на яйцата, защото производителите не ги намаляват. Снимка: Impact Press Grouр

Земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че голяма част от търговските веригите са обявили на днешната среща при него, че ще задържат цените на яйцата, защото производителите не ги намаляват.

"Вчера имах разговор с голяма част от производителите на яйца, които се опитаха да ме убедят, че надценките на яйцата в търговските вериги са около 10-12 ст., оказа се, че е 10%, което означава между 2 и 4 ст. Надявам се, че са коректни в тази информация. Не знам защо производителите смятат, че надценката е 10 ст.", зачуди се министърът.

Още по темата
Найденов допълни, че ще има още една среща с производителите на яйца, за да види дали няма опит за задържане на определени количества яйца, за да се предизвика дефицит, който да доведе до поскъпване.

Министърът се надява, че в дните преди Великден повечето търговски вериги ще направят промоции, другият вариант за по-евтини яйца е внос.

"Имам уговорен разговор с полския министър на земеделието и ще видим каква възможност има Полша да увеличи доставката на яйца, тъй като те са най-големият производители в ЕС", посочи Найденов.

Той допълни, че за да пресече опит за нерегламентирана търговия с яйца от нашите западни съседи, има денонощно организирано дежурство на експерти от Агенцията за безопасност по храните.

"Ще се засили контролът по отношение на уличната търговия, за да не се прави опит да се предлагат яйца на по-ниски цени", зарече се министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
1
 
0
 
! Отговори
бай Промо преди 12 години
Понеже всички сме разбирачи от цени може ли да кажа и аз нещо.Има безброй много начини да се скапват нещата, когато някой е принуден да прави нещо по принуда. Като притискат производителите с цените на горивата и на енергията, с лихвите на банките, с МРЗ измислицата на профсъюзите и с Новата икономическа политика на визитации по магазините никой да не се чуди после защо 5 от 15 яйца са се спукали при варене, 3 на всеки 10 имат странни петна по черупките и животните се хранят с бракувани фуражи.
250
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пред моя блок един човек продава яйца - явно си има кокошчици - на доста приемлива цена от 15-16 стотинки. Находчиво - всички си купуваме яйца от него, той доволен - ние доволни - а ония от бг производителите да лапат ч*рки. Ако пуснат и полски яйца могат да си го наврат някъде това изкуствено завишаване на цените...
249
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
Незнам какво контрлира този министър, но единственното което прави е да вдига цените на хранителните стоки. Тръгне да коментира някаква тема и цените се двидгат . Лично той спря вноса от Полша, сега пък уж искал внос от Полша. Побъркана работа за кояо плащат хората. Ми да се подготви малко , преди да се изкаже, да помисли какво ще се получи като се изкаже по дадена тема. Неможе да се говори толкова първосигнално.
248
1
 
1
 
! Отговори
и тук преди 12 години
ще ви го напиша -това не е капитализъм-това е феодализъм -разберете и не се ядосвайте-просто феодалният период който трябва да изживееме докато станеме хора с главно Х сега дано разберете.до тогава ще си купувате всичко на цени които ви кажат а не които е определил ПАЗАРА т.е.-КАПИТАЛИЗМА-сега ще ядете и златни козунаци а да паднаха цените на лекарствата НЕ СА -нямя и да паднат щото ние вече забравихме и така на татъка
247
1
 
1
 
! Отговори
do 273 преди 12 години
Da no nqmat za upravnici razni karatisti!Eto tova e razlikata.
246
1
 
1
 
! Отговори
разярен преди 12 години
Не ни е виновна Европа за яйцата! Полша да не би да е в Африка, та продават толкова евтино?? Все е зора друг да е виновен! ***!
245
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яйцата в Сърбия са 0,14 лв. бройката - с печат и гаранция за качество.Сърбите взимат по-голяма заплата от нас.Бяха доскоро във война.
244
1
 
2
 
! Отговори
ДГ преди 12 години
Хох, не знам дали някой от вас е чел на Булгаков "Фаталните яйца", но това започва много да заприличва... нищо, че въпросният разказ влиза в рамките на умерената фантастика, това нашето също не може да е реалност, просто не може :( ...
243
1
 
2
 
! Отговори
Щази преди 12 години
Кво се правят всички на ухапани?!В цената на яйцата , които производителя дава на търговеца примерно 30 ст. има такса за "премия оборот" ,"такса за тримасечие","такса за участие в брошура","такса за листване на артикул","такса за нов филиал","такса за логистика-т.е. да си разкарват яйцата до 60-те си магазина" някои вериги си залагат и 5% отстъпка включени в тия 30 ст. ,а-такааа значи 10% надценката,която са признали ,ДДС 20 % и едни още 20-25% в цената ,и станаха 50%Колко е ДДС в ЕС на храните?
242
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До някъде разбирам мотивите му за контрола на уличната търговия - вероятно търговците, с които си е приказвал на срещата са припищяли да се ограничи уличната търговия, защото тогава те тотално увисват. Това, което не мога да разбера е всички ли са толкова ***? Търговците просто трябва да започнат да зареждат само на минимума и производителите няма да има къде да си пласират продукцията, и сами ще се откажат. Излиза, че и производители и търговци и найденов мислят, че има още за доене от народа.
241
1
 
16
 
! Отговори
Иван преди 12 години
*** - ще контролира уличната търговия, за да няма ниски цени! Този *** иска съвсем да ни закопае, където се появи той и се вдигат цените - сирене, мляко - сега и яйца! *** некадърник - избран е за да е срещу народа! Вече не се издържа!
240
3
 
5
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Да е жива и здрава скъпата ми баба, която гледа кокошки и ми дава яйца. 40 ст. за яйце е вече прекалено. И не са виновни производителите. Засипаха ги с изисквания и всичко се отразява на цената.
239
1
 
18
 
! Отговори
тинтири-минтири преди 12 години
Внеси яйца от Полша.Щом те могат да ядат яйца от нещастни кокошки,можем и ние .Цените между подово и клетъчно отглеждани кокошки и яйца е 2 пъти.Ние сме достатъчно бедни за да плащаме най-скъпите яйца в Европа.Безумието с цените на яйцата е в резултат на чиновнически директиви ,безхаберие и сляпо,безмозъчно подчиняване със съответната чупка в кръста на еврочиновничеството
238
1
 
14
 
! Отговори
яйцата на М.Найденов преди 12 години
Министрите не взимали бонуси-били добри и разчитали само на заплата малка, ама да имали биография-тра ла ла . Давам ви пример само с един корумпиран Минисър миро Найденов, който от беден ветеринар вече е милионер-заедно с верни авери още от аферата с 20 год. говеждо месо съдадоха стройна ситема за рекет и контрол над храните-Агенцията по храните. Ами комисионни от сделки-безоченти, от борсата с дървесината, общ. поръчки и т. н. Етова е популизъм
237
1
 
3
 
! Отговори
st.anger преди 12 години
Ама наистина ли няма как парламент и правителство да приемат подходящи закони?
236
1
 
2
 
! Отговори
Sony преди 12 години
She zadarjim cenite,no niama da padat!!!! Ami tazi cena ot 43-49st. malko li e ,kubika darva ot 50lv. stana na 120lv. i toi niamalo da se vdiga poveche.Abe kaput takav nas na maloumni li ni pravish stavaite i si zaminavaite barabar sas tezi tuk deto vi obojestviavat.Vidite li koito i shte da e da ne e troinata koalicia e ne sa te no MAIKATA NI EBAHTE.TIKVATA she mi razpravia kolko dobre sme bili ,bili ama drug pat *** vi mrasna.
235
1
 
8
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Ще се засили контролът по отношение на уличната търговия, за да не се прави опит да се предлагат яйца на по-ниски цени", зарече се министърът......ТОВА Е ПЪЛЕН *** В ГЛУТНИЦАТА НА ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ***
234
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, ***. За това ли беше целия вой? За да не би цените да паднат.
233
2
 
9
 
! Отговори
З.С. преди 12 години
Писах,го вчера,пиша и днес.На 17март,да излезем на жълтите павета,не само за цените на горивата,а и срещу картелите и монополите в България
232
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ще минем и без яйца,да си ги ядат,то бива,бива,ама взеха народа за мезе......