Борисов поиска учена българска младеж

Премиерът връчи награди на церемонията "Достойните българи"
Обновена: 12 мар 2012 15:47 | 12 мар 2012 15:46,
91
Борисов поиска учена българска младеж
Премиерът връчва наградата на Христо Кънчев. Снимка: Булфото

Христо Кънчев получи Голямата награда "Златен ритон" на церемонията за награждаването на "Достойните българи".

Признанието е за саможертвата му да спаси две давещи се деца край Созопол.

На 29 август м.г. група ученици от езиковата гимназия в Кърджали решили да си направят снимки на скали край Стария град.

Още по темата
6 фев 2012 14:23
54

Когато децата застанали на скалите, били пометени от голяма вълна. Младежът успял да извади две момичета, едното обаче се удави - 15-годишната Едит Симеонова от Крумовград.

Христо Кънчев получи днес отличието си от премиера Бойко Борисов, който поздрави родителите и учителите, възпитали го по тази начин.

"Често в Студентски град ставаме свидетели на престъпления от млади хора, а той е пример за момче, което се е хвърлило във водата, спасило е човешки животи и в същото време се учи и се развива. Така би трябвало да изглежда българската младеж", отбеляза министър-председателят.

"Всеки един от нас може да бъде личност на годината, първо трябва да бъде личност на собствения си ден, да бъде по-добър в работата и взаимоотношенията си, да замени безразличието с всеотдайност и това ще го направи човек за пример", посочи награденият младеж.

Цитирайки посланието "Съединението прави силата", той призова да бъдем по-единни, по-силни и все по-често да си казваме благодаря.

За своите достойни постижения бяха отличени също така хора, помагали на бедстващите при наводнението в с. Бисер, мъжете от форум "OffRoad България", роднини, дарили органите на близките си и по този начин спасили други животи.

Специална награда пък получиха Васко Ристевски и Стефан Иванов, които с риск за живота си спасяваха хора от горящия на автомагистрала "Тракия" автобус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както никой заради 1 бълха не си гори юргана така и не бива да се подхожда с драконовски мерки спрямо студентите.По скоро трябва да има поощрения за добре учещите и бизнеса и държавата да погледнат на тях с по добро око.Иначе строгите мерки нищо по добро няма да донесат.Пиянски свади и убииства са ставали и преди 30 години дори в казармите,където имаше метална дисциплина.Може би там където има непоносимост между съквартирантите трябва бързо да ги разместят.И алкохолиците-да се гонят!
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тогава кой ще сади картофи?
78
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Едва ли студентите от общежитията са дошли в София да учат. Според тях по важно е да се веселят и да пият а не да залягат над учебниците. В студентските общежития освен студенти има и много външни хора, които не учат а ползват правата на студенти. Изобщо днес изпити се купуват и за това студентите като завършат не знаят почти нищо.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aми оффффцете,кой ке ги рани?
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младежи "по Борисов - равнис". Най ученолюбивия, най знаещия, най можещият.
75
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...иска учена Българска младеж, а плаща по три милиарда годишно на *** да се размножават като плъхове.. какво повече да коментираме тая *** ?!?
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
племенницата ми учи в чужбина - образованието й струва 3500 евро годишно, квартирата - 6000 евро (със сметките), за храна дава 3600 евро годишно.т.е. 13100 евро на година, което са 26000 лв. Слава богу, момичето работи и се издържа само. Сега да разделим 26.000 лв. на 12 месеца, за да получим минималната заплата, която да й дават у нас: 2100 лв. чисто. Отделно като всеки млад човек ще иска да си купи жилище и да получи здравна помощ. И Бог не може да я върне в България. Това е горчивата истина!
73
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Бях отвратен просто. Събрани там хора, които са извършили всевъзможни храбри и достойни постъпки... и изведнъж между тях се изтъпанчи борисов - престъпникът, ***, разсипникът на България, невъзможният наглец и *** - започна да се перчи и да държи речи !!! Да му бяха опънали и една лентичка, да я пререже !!!Но явно и тези, достойните - не бяха толкова достойни... как не се намери един поне да се изплюе в наглата муцуна на борисов пред телевизионните камери?
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов уж иска учена младеж, а назначава и издига "калинки" - какъв стимул е това да учиш, като виждаш че се гледа преди всичко да си "свой човек"? Едва ли нямаше хидро-инженери та в напоителни системи да се назначават осъдени крадци и богослови на шефски места. За министърчето на транспорта и шефа на БДЖ - да не говорим - и двамата нямат никакво образование което им отговаря на постовете... Калинка - каквото и да се каже ще е малко. И тоя *** иска младежта да учи....
71
1
 
9
 
! Отговори
ехо преди 12 години
Бойко то има учена младеж, но ти я гониш от България.
70
0
 
5
 
! Отговори
a преди 12 години
Да ги насочи кън Пожарникарската рота. Там дават по-добро образование от Оксфорд. Я вижте какъв всестранно развит "колос" е представителят с това образование.
69
0
 
5
 
! Отговори
777 преди 12 години
ЗАТОВА ЛИ СТИМУЛИРАТЕ *** РАЖДАЕМОСТ/ЛИЧНАТА КАРТА НЕ ТИ ДАВА БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ/, ЗАЩОТО ВИ ТРЯБВА УЧЕНА БЪЛГАРСКА МЛАДЕЖ!!!ЗАТОВА ЛИ РАЗСИПАХТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА!!!Г-ДА УПРАВЛЯВАЩИ/ ВСИЧКИ ОТ 22Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО/ СОБСТВЕНИТЕ ВИ ДЕЛА ДОКАЗВАТ ЧЕ СТЕ ЛЪЖЦИ!!!
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е оти тогава не давате пари за наука? То само с ритане на топка не става. Онио Игнатоф, дека нема една публикация о нормално списание, он ли чедиктува науката? Смех!
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов поиска учена българска младеж" Тъй,тъй...Младите освен "винету"да са прочели и "Оцеола"
66
0
 
9
 
! Отговори
да , ама не преди 12 години
Каква учена младеж, какви 5 лв.? Всички до 4 клас минават без значение грамотен ли или не! Сега зам.министъра Дамянова иска и в 5 кл. да минават с двойка. Образованието ни е под всякаква критика, защото , който дойде на власт се прави на Ян Коменски. Хората на 40-60 г. са учените в Б-я, защото учеха да знаят. Е, има и изключения! Децата са натоварени с толкова много излишни неща, че не е истина. Системата е ясна - до 4 кл. БЕЛ и математика, след това останалите дисциплини. Да бъдат грамотни...
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ставайте учени станете полицаи или *** другото е *** и ще стоите гладни.
64
2
 
2
 
! Отговори
ДО 71 преди 12 години
БРАВО.НЕКА АКО ИМА НОРМАЛНИ ДА КОПИРАТ И ПУБЛИКУВАТ НАВСЯКЪДЕ ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ,ЗАЩОТО СТАНИШЕВ Е ПЛАТИЛ ТАЗИ НОВИНА ДА СЕ КРИЕ.
63
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов чака комисия "Станишев" в НСВицепремиерът поясни, че през периода 2007-2008 г. на фирма на австрийския лобист от тогавашното българското правителство са били изплатени 1.5 млн.евро, част от които се върнали в PR агенция на "близката на Станишев Моника Янова". Става въпрос за бившата жена на банкера Венцислав Йосифов, която се събра със Станишев и му роди дете."Там е замесен бившият премиер на страната, а преведените суми са, за да може да се лъска имиджът на страната ни за брилянтното управление, което сме получили от Сергей Станишев.Част от тези машинации и схеми са минавали през неговата любовница, която впоследствие му става много приближена", добави Цветанов.
62
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОМЕНТАРИТЕ СА НА ЕДИН-ЕДИНСТВЕН ПЛАТЕН ДРАСКАЧ НА БСП-МАФИЯТА.КАКТО ВИНАГИ Е ТУКА.
61
10
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
А КОГА ЩЕ НАПИШЕТЕ НАЙ-ВАЖНАТА НОВИНА ИЛИ ВИ8 Е ЗАБРАНЕНО.ЕТО ТАЗИ;"Станишев и Моника наливали пари на австрийски лобист"В Австрия тече голямо разследване срещу България, че пари през правителството от времето на Тройната коалиция през австрийски лобист са отивали към австрийски политици.Когато това се докаже, ще бъде изключително голямо петно за България.Това го е правил бившият премиер Сергей Станишев, заедно с жената, с която в момента живее (Моника Йосифова - б.р) чрез нейната медийна империя.