Проф. Вучков глобен заради "гейовщината по гаден начин"

Ще плати 250 лева заради хомофобски изказвания
Обновена: 14 мар 2012 14:57 | 13 мар 2012 10:31,
254
Проф. Вучков глобен заради "гейовщината по гаден начин"
Юлиан Вучков глобен с 250 лева. Снимка: Булфото

С глоба от 250 лв. е наказан известният български телевизионен водещ Юлиан Вучков, наричан често "професор Вучков".

Решението за това е на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), а причината — хомофобските изказвания на Вучков в ефира на предаването му в телевизия "Канал 3" от 8 февруари 2011 г. Тогава гост в студиото на "Времена и нрави" бе премиерът Бойко Борисов.

В рамките на предаването, прехвърляйки се от тема в тема, проф. Вучков критикува опростачването на нацията и навлизането на чалга културата.

Той обобщи групата на нехетеросексуалните и транссполовите хора с понятието "извратености" и обясни, че "гейовете [...] не могат да манифестират своята гейовщина по гаден начин".

Последва отговор от премиера Бойко Борисов:

"В наш’та партия си… сме си нормални и си… [...] Слава Богу, още сме нормални [кръсти се]. Така да продължиме, да не е на стари години да се окалпазаниме".

А Вучков вметва, че трябва да се издигнат паметници на тези, "които си вършат както трябва работата".

След предаването, което само в сайта на "Канал 3" е гледано над 30 000 пъти, ЛГБТ активистите Радослав Стоянов и Добромир Добрев веднага сезират КЗД и пишат писмо до премиера и до г-н Антонио Лопес-Истуриц – генерален секретар на Европейската народна партия (ЕНП), чийто член е ПП ГЕРБ. Не е последвал отговор от никой от двамата политици.

Сезиран е и Съветът за електронни медии (СЕМ), който обаче отрича да е компетентен да се произнася за случаи на дискриминация в медиите.

Пред Комисията за защита от дискриминация Юлиан Вучков посочва, че е "против гнусните (публично афиширани по неблагопристоен начин) манифестации на каквито и да е сексуални ориентации — и обратни и лицеви". Той е категоричен, че по никакъв начин не е засегнал правата на жалбоподателите и не е накърнил тяхното достойнство.

Според професора държавата трябва да защитава благоприличието.

"По същия начин, аз в никакъв случай не бих приел и мъжете (независимо от тяхната сексуална ориентация) голи или полуголи, разгащени да се натискат с жените, да ги мляскат и да се лигавят на публични места. Всички ние трябва да разграничаваме нашия личен от нашия обществен живот", заявява Вучков в становището си до комисията.

Още по темата

Според КЗД обаче принадлежността както на хетеросексуалните, така и на нехетеросексуалните индивиди към човешкия род, ги прави носители по рождение на едни и същи права, които следва да бъдат зачитани по един и същ начин от останалите членове на обществото.

Поради тази причина, ако за първите за нормално се счита интимното общуване с представители на противоположния пол, то за вторите това не е приемливо и противоречи на вътрешните им усещания.

Затова, както едните могат да намират за "гадно" излагането на показ чувствата между мъж и жена, каквито са нерядко срещаните гледки на размяна на милувки и целувки на улицата, така "гадно" за другите е усещането при същата или подобна ситуация, в която участниците са от един и същи пол.

Подобни прояви, доколкото те са реализирани в рамките на възприетата обществена търпимост, съвсем не ги прави извратени, както в единия, така й в другия случай, тъй като са израз на естествените нужди на съответните индивиди за изразяване на привързаност към партньора и на желанието за обществено приемане на тази взаимност, посочва в решението си комисията.

Решението на КЗД може да се обжалва пред Административен съд — София град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: Юлиан ВучковКЗД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
2
 
! Отговори
C2HO5OH преди 12 години
Евалла, професоре! И на мен ми писна не от болните на тая тема, а от изявленията им и мераците им. Явно не им е сбъркан само хормона, ами и мисленето.А може просто да са ***.. Ама що се натискат да ме управляват?! Майната им. Казвай, ако искаш подкрепа. За такова нещо съм с теб!
230
0
 
7
 
! Отговори
Бай Гуй преди 12 години
Господин Професоре,Радвам се, че сте на моето мнение по този въпрос и ако го доразвиете, ще се радвам още повече. Лелееее, почна да става като в американски филм, дето героЯ се щурка между пицариите и накрая хваща престъпника по един пичи косъм... ама за оная рабта (практически).Та - писна ми и на мен от *** и всякакъв друг тип курвотор. Верно, че държавата ни СЕГА е такава, ама дано нещо да се промени. ДА ГО ПРОМЕНИМ!!!Благодаря за мнението, изказано публично!
229
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на професора! Писна ми и на мен от *** и ***. Хич не ме интересува дали щели да се обидят. Като искат - да се оправят, но да не се навират в очите на всички, защото са гнусни. Утре ще наизлязат всякакви други извратенци и ще претендират да бъдат узаконени извращенията им.А тръгне ли това - спиране няма.
228
9
 
0
 
! Отговори
Прост човек преди 12 години
Ама този измислен професор бил много *** - толкова ли няма по-важни теми, които да обсъжда, че започнал света да оправя с гейовете. Като му гледам мазната физиономия, на същински дрът *** мяза, но вероятно нарочно пред всички се прави на хетеросексуален, да не би случайно някой да се усъмни в принадлежността му към мъжкото съсловие. Изобщо не вярвам на такива псевдоучени, които се опитват да играят ролята на морални съдници на обществото.
227
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ne na obshtestveni mesta! Bez podkrepa.
226
0
 
7
 
! Отговори
Gabi преди 12 години
Как да разбирам предмета на дейност на КЗД: че нейната задача е да защитава гейовете, педерастите, лесбийките, ***, помаците и т.н . - т.е. всичко, което не е съвсем нормално или не е дорасло до необходимото културно и умствено ниво? Мисля, че след 10-15 години вашата дейност и самата комисия ще отпадне, защото в БГ няма да останат свестни млади хора! Досега над 600 хил.млади културни хора си удариха камшика и отидоха в чужбина без намерение да се върнат обратно. Вие разбирате ли какво означава това, тъпчовци?! И правите ли си сметка,че над половината завършили средно образование младежи отиват да следват висше образование в университети и колежи в чужбина, а тук остава плявата тези, които до 12-(01-02) часа през нощта пият и мятат гюбеци в дискотеките, а сетне хващат ножовете, вилиците и палките и започват да се бият ?!
225
6
 
1
 
! Отговори
ДО ПЛЕВЕН преди 12 години
бРАТЯ *** ЗАД ВАС СТОЯТ НЯКОЛКОСТОТИН ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ЛЕСБИЙКИ!НА НОЖ БРАТЯ ***!ВЪСТАНИЕ!РЕВОЛЮЦИЯ!ПРЕВРАТ!ДА ОСНОВЕМ НОВАТА ПАРТИЯ ГЕЙБ!
224
5
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Обратни не се оставяйте дявола да погуби душите ви!!! - вие сте в плен на греха - Бог още в стария завет е предупредил - казано е ясно и в новия завет - след смъртта на човешкото тяло всеки ще се изправи пред Бог - помислете за товаЛевит 18:22 С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота.1 Коринтяни 6:9 Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците,
223
11
 
2
 
! Отговори
8081981 преди 12 години
ДА СИ ПРИЗНАЕМ ВСИЧКИ СМЕ *** НЕ НА ДИСКРИМИНАЦИЯТА ДОЛУ ВУЧКОВ
222
6
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Не намесвайте Всеобщата декларация за правата на човека! Полът, расата и инвалидността на човека са свързани с това, което човек Е, докато хомосексуалността е свързана с това, което той ПРАВИ! Никой още не е открил хомосексуалния ген. А за алкохолизма ако са открили ген, никой не казва, че е нещо добро!
221
2
 
3
 
! Отговори
кака преди 12 години
Ееее, и кой ще ни оправя нас истинските натурални мадами като всички мъже станаха ***? Сал един професор , ама и той без гаранция за качествена работа.
220
6
 
3
 
! Отговори
ПЛЕВЕН преди 12 години
НЕКА В ЗНАК НА ПРОТЕСТ ВСИЧКИ *** И ГЕЙОВЕ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ДА ИЗЛЕЗНЕМ НА МАНИФЕСТАЦИЯ И ДА ЗАКЛЕЙМИМ ДИСКРИМИНАЦИЯТАНИЕ СМЕ МНОГО И НАВСЯКЪДЕ МОЖЕ ДА СВАЛИМ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ВЪСТАНИЕ БРАТЯ ***
219
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Bolen si e profesora, ne vijdate li??Mnogo bolen.Izkukurigal e totalno!!!!
218
4
 
3
 
! Отговори
НЕДОВОЛНА преди 12 години
Тия от КЗД да не са гейове, само така ще да е иначе защо ще го глобяват. Вучков е прав и трябва да го подкрепим. Какви са тия гей-паради, трябва да се забранят, от кога *** са на почит и парадират с това. В какво време живеем, срам и позор, да си гей май сега е модерно, целия свят е сбъркан. Къде са истинските мъже, нека и те да имат ПАРАД ЗА МЪЖЕ
217
6
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Хиляди години опити са доказали, че мъж от мъж и жена от жена не могат да забременеят, следователно не е нормално. Бисексуалността и хетеросексуалността са нормални, защо от тях стават деца. Не мразя никого заради раса, религия или сексуалност, но ме дразнят опитите да се докаже, че хомосексуалността е нещо нормално. Не е нормална, хомосексуалността е хормонално и психическо заболяване, не е редно да е признак за дискриминация, но и не трябва да се насърчава или рекламира като нещо нормално. Ако днес приемем за нещо нормално парад на хомосексуалността, утре ще трябва да приемем за нещо нормално парад на шизофренията, на педофилията, на содомията, на хемороидите, кой каквото има да го покаже, като нещо нормално.Както не е редно шизофреници да осиновяват деца, така и не е редно да се позволява хомосексуалисти да го правят, защото не могат да ги научат на нормален социален модел на поведение.
216
2
 
5
 
! Отговори
Гришо преди 12 години
Мачкай,Вучка!
215
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ко ши праим сига,не останаа маже бе, всички въртят дупета накъдето им е изгодно.
214
2
 
3
 
! Отговори
КЗК преди 12 години
Предлагам КЗК да се самосезира всеки път когато някой каже, че футболните запалянковци след мач са се държали гадно, понеже това ги дискриминира и им пречи да си демонстрират свободно вандалските наклонности. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
213
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и тук ли се появи тоя ***.
212
7
 
12
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Вучков и Борисов са абсолютно прави! *** са най-гнусната и противна ***, пародия на човешкия род!Това всащност е един напълно опорочен и изхабен човешки материал! Те са прокълнати и от хората и от Бога!