Катар ще инвестира 100 милиона евро у нас

Първоначално ще влага в земеделието, туризма и инфраструктурата
Обновена: 14 мар 2012 21:16 | 14 мар 2012 21:16,
281
Катар ще инвестира 100 милиона евро у нас
Снимка: БТА

Катар ще инвестира 100 млн. евро в България в три проекта в областите туризъм, инфраструктура и земеделие.

Това каза министър-председателят на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани на официалното закриване на българо-катарския бизнес форум тази вечер в Доха.

Ал Тани отправи покана към родни производители да посетят Катар и да покажат своите стоки и услуги в рамките на специално изложение. Катар ще предостави за своя сметка мястото, залата за провеждането на експозицията в знак на уважение и като израз на добри чувства по отношение на министър-председателя, защото усещаме, че той искрено се старае да постигне резултати, заяви шейхът.

Домакинът посочи, че двамата с премиера Бойко Борисов са разговаряли много за това как да развиват отношенията между двете страни в политическо, икономическо и социално отношение.
 
Областите за сътрудничество са много в Катар, но от ваша страна е необходимо твърдост и упорство,препоръча Ал Тани.

Той увери, че всички търгове са открити и прозрачни и в тях могат да участват всякакви компании. Много от българските компании имат качества и могат да работят, както моят приятел, министър-председателят Бойко Борисов ми каза, добави Хамад бен Джасем Ал Тани.

Имаме искрено желание да инвестираме в България, но при сегашните обстоятелства трябва да изберем и да бъдем много сигурни в избора си за да започнем с едно успешно начало, заяви премиерът на Катар.

Още по темата
Министър-председателят Бойко Борисов каза, че е договорено след един месец катарска делегация от експерти да посети България, за да бъдат обсъдени и други области, в които могат да си сътрудничат с България. Той очаква през май или юни премиерът Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани да върне визитата в София и да се започне конкретна работа по темите.

Премиерът заяви, че е запознал своя колега с дейността на всичките компании участници в днешния бизнес форум. Той очерта добрите възможности в Катар за представителите на строителния бранш, металороежещата и мебелна промишленост, както и огромния потенциал пред селското стопанство, туризма, хранително-вкусовата промишленост.

Ще убедя своя колега да инвестира в изграждането на още едно летище - на това в Балчик, каза още Борисов. Поставили сме си с премиера по-малки цели, като начало в три области, където да се съсредоточим, да видим как работят двете администрации, как ще го поеме бизнесът, колко сте честни, колко сте отговорни и след това ще продължим нататък, заяви Борисов пред представителите на бизнеса.

Ако някой днес се почувствал обиден от невъзможността да направи директен контакт в своята област, с колегата сме се разбрали в рамките на два месеца да направим всичко възможно с най-големите компании да създадем такива възможности, каза още Борисов.

БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Относно Банев : bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9_%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2
184
1
 
4
 
! Отговори
момче преди 12 години
Те я инвестират, я не..цялата работа доста бошлав ми се вижда, но искам да попитам нещо - Аз си признавам: от икономика не разбирам,..та въпроса ми е - Защо постоянно трябва да се търсят чужди инвестиции и постоянно да се чакат или търсят някакви средства отвън да дойдат..откакто се помня...Не се шегувам!
183
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не би да става въпрос за онзи форум, на който не дойде нито един катарец? На бат Бойко му дайте едно огледало и това ще му е достатъчно. По цял ден ще си говори и ще се слуша. Надявам се така да имаме шанса да се отървем от него завинаги! Гербрите предлагам да ги натоварим в един самолет и да ги стоварим в Катар. Да правят каквото искат с тях ...
182
1
 
3
 
! Отговори
Ех! преди 12 години
да,това ще стане на 1-ви април,веднага след като изкъпем шейха ,заедно с целия му харем!
181
2
 
9
 
! Отговори
аз преди 12 години
хора не се лъжете този *** борисов иска да продаде земята ни на катарците за да си отглеждат тук за без пари животните които после ще си ги изнасят за тях а ние ще останеме и без Българска земя
180
1
 
5
 
! Отговори
ЩЕ преди 12 години
Катар ЩЕ инвестира 100 милиона евро у нас. Тук най главното е ЩЕ-то - аз бих го заместил с може би, май, надали, ще видим....
179
0
 
7
 
! Отговори
RedMoonZ преди 12 години
Спрете да гласувате, друг начин няма. Единственият начин гласът ви да бъде чут е ако той замлъкне. При условие, че мафията е във власта независимо за коя партия гласувате, ниската избирателна активност би била единственият реален SOS-сигнал, който може да бъде чут (отвън или отвътре). Чрез подписа си в избирателния списък, вие узаконявате правото на мафията да си върти шашмите и така никой (бил той отвън или отвътре) не може да ни помогне, дори и да иска. Време е да мислим за измъкване от калта!
178
0
 
6
 
! Отговори
RedMoonZ преди 12 години
Единствената полза от инвестициите, били те чуждестранни или не, е че създават работни места (на шепа хора). Темата излишно се преекспонира, както и всички останали теми, които се сервират на народа като новини.
177
2
 
10
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Няма повече време за чакане.Ще вдигаме опълчение.Вече съвсем ясно се видя врагът на народа.Или те или Ние.
176
2
 
10
 
! Отговори
Тука преди 12 години
Когато дойде и едно евро от Катар, елате се обадете. А може и на Дянков.
175
2
 
7
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Казвам ви,няма да има никакви 100 000 000 долара.Всичко е поредната лъжа.Ама така ни се пада ние сме "лош материал"
174
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов ,нещо не те приемат на сериозно!Външния министър трябва веднага да го уволниш заради фиаското на твоето посещение."Той увери, че всички търгове са открити и прозрачни и в тях могат да участват всякакви компании"Тези думи не показват никакво специално отношение към България в областта на бизнеса,а само едно чисто формално уважение.
173
2
 
6
 
! Отговори
Долу правителството! преди 12 години
Да хайде да се продадем! Някой да е чел план Ранът ?! Става точно както пише там! ПОРНОГРАФИЯ дами и господа и ние сами участваме! Те ни купуват сега и после ще се изгаврят с нас! Накрая истинските българи ще трябва да напуснем страната си, за да останем живи и да живеем нормално! Араби, евреи или който извади повече пари ще ни купи. Ново робство е това! А нашите държавници го позволяват!
172
1
 
1
 
! Отговори
do BB преди 12 години
бате Бобии, аре оправяйте ги тия улици и тротоари че само кал навсякъде, пеша в БГ пишман да станеш
171
2
 
13
 
! Отговори
Andersen преди 12 години
Престанете да лъжете!!!! И спрете да излагате България по света!!
170
2
 
13
 
! Отговори
бушмен преди 12 години
бате Бойко,защо не дойдеш със свитата си при нас да ни поразсмеете с просташките си намерения?
169
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига си лъгал Бойко?Никой не ти вярва!Номерът ти не минава.
168
3
 
10
 
! Отговори
Възмутен българин преди 12 години
ДО 5 часа.Я ми кажи ти кога излезе от Карлуково /на коя дата ,ако си спомняш/?Твоите приятели от ГЕРБ похарчиха 120млн.лева за бонуси ,а сега пращят от знания как да усвоят 100млн.Ти или си завършил в Симеоново или поне си пиеш ракията поне с Цв.Цв./другият не употребява ракия/.Той е футболист/сиреч спортист/.Повече не искам да те срещам по форумите.
167
14
 
3
 
! Отговори
до 5 часа преди 12 години
освирепелите форумци на Позитано ще леят всякакви простотии,тогава свършва работното време и по списък отиват да си получат стотинките/в сравнение със стоте милиона ,вашето пари ли е, че се унижавате и опростявате толкова.Ясни сте на всеки, който е надникнал във форумите, но така ще е до изборите :)))))))))))))
166
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е 100 млн пари ли са, ние вземаме от бонуси горе-долу толкова