Блъснатото на зебра дете е в тежко състояние

Момиченцето е в кома и диша с апарат
Обновена: 30 мар 2012 15:02 | 30 мар 2012 10:05,
270
Блъснатото на зебра дете е в тежко състояние
Пешеходната пътека, на която е блъсната Марина. Снимка: Булфото

Състоянието на 8-годишното момиченце, което беше блъснато на пешеходна пътека на столичния булевард "Г.М. Димитров" е тежко. Това съобщи доц. Надежда Гаврилова от Детската пироговска реанимация.

Детето е в кома, с множество фрактури на черепа, диша с апарат.

Малката Марина е била придружавана от дядо си, а двамата са отивали на тренировка по художествена гимнастика. Полицията е задържала шофьора на автомобила, ударил момичето.

Йордан Стойчев заяви, че не е употребил алкохол, имал 10-годишен стаж зад волана и това е първият му сериозен инцидент на пътя.

По думите му той е навлизал на пешеходната пътека, когато дядото изпуснал детето в последния момент и момиченцето се затичало пред колата му.

Според полицията Стойчев е карал с 60 км/ч, докато на това място допустими са били 40 км в час.

Това е вторият инцидент в София за по-малко от седмица, след като в неделя две възрастни жени бяха блъснати на пешеходна пътека също в центъра на столицата и починаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: детекатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да добавя, че "ламариненият *** а.к.а. потенциален убиец на пътя" кара по споменатата отсечка с много под разрешената скорост, защото пешеходците там са онеправдани: подлеза е мръсен и тъмен, и има много стъпала, а следващата пешеходна пътека е чаааак на 300 м. Та се налага, горките, да пресичат къде падне! Последно: ако се движим по улиците с внимание и толерантност, и спазваме правилата, ще си спестим емоции като тази да се молим за живота на едно детенце!
229
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само казвам, че има ОБЕКТИВНИ условия, и вторачването в "предимството" може да изиграе лоша шега. Давам пример, за да разберат и *** с глави в задниците: десен завой от "България" по "Т. Каблешков", в насрещното чакат 3 колони коли. Между тях прави слалом майка с детенце, дърпа го за ръчичката (направо ще я откъсне!) и излиза пред мен. Аз съм с "предимство", те не трябва да са там (има подлез, мамка му!) Трябва ли да си ползвам предимството, или да оценя ОБЕКТИВНО ситуацията и да ги пропусна?
228
3
 
0
 
! Отговори
до Смело сърце преди 12 години
Изобщо не оправдавам шофьора в случая: карал е с превишена скорост, така че не е могъл да реагира! Казвам обаче, че по улиците се движат коли, и това движение е подчинено на физични закони. С тях ТРЯБВА да се съобразяват и шофьорите, и пешеходците! И това не го казвам аз, а ЗЗДП и ПЗЗДП. Или ти, нервако, смяташ че правилника важи само за автомобилите?
227
1
 
6
 
! Отговори
HAho преди 12 години
Като гледам колко *** има тука ме хваща страх да ходя по улиците как да ви се обясни че детето няма спирачки и че действа неадекватно на пътя затова вие умни глави ВОДАЧИ сте длъжни да карате съобразно със ситуацията да да не се случват подобни трагични инциденти никой не ви гони като изчакате било пешеходец било улично куче нама да свърши света но ще има един спасен живот
226
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колата е един тон движещо се желязо (в общия случай). Не може да замръзне, когато някой стъпи на пешеходната пътека. Всеки, който реши да провери физичните закони от несъобразителност, глупост или инат (щото бил с предимство!) рискува да почерни семейството си, а и други хора! В конкретния случай водачът се е движел с 20 км/ч над разрешената скорост, поради което е МНОГО виновен - с по-ниска скорост би оценил ситуацията и би реагирал адекватно!
225
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен наскоро ми се случи да вървя по тротоара до вътрешна улица в кв. Красно село. Почна да ми се свири неистово да се махна оттам, защото въпросната кола, която си изисква предимство била зареждала магазин. Явно не съм се съобразил с нещо друго от "закона"
224
8
 
5
 
! Отговори
до 254 преди 12 години
По долу е цитирано:Чл. 113 Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни:1. ...............2. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение.Така че, да, пешеходната пътека е продължение на тротоара, и пешеходците са с предимство, но пак казвам: И БАВНО ДВИЖЕЩА СЕ КОЛА НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ЗА 2 м, АКО НЯКОЙ НЕСЪОБРАЗЕНО ИЗЛЕЗЕ ПРЕД ДВИЖЕНИЕТО Й
223
1
 
2
 
! Отговори
до 254 преди 12 години
Не си ме разбрал. Не оспорвам ЗЗДП и Правилника, разбира се, че пешеходеца е с предимство. Имам предвид, че човека, канещ се да премине по пешеходната пътека, трябва да пецени разстоянието до приближаващата се кола и да се увери, че водачът го е забелязал. Не случайно пешеходните светофари на "зебрите" (където ги има) дават "зелено" половин минута след натискане на бутона...
222
1
 
0
 
! Отговори
До 253 преди 12 години
Вече беше писано и предъвкано а и в закона го пише не е просто полоса а продължение на тротоара (3) Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.
221
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, хора, пешеходната пътека е само полоса, по която пешходците пресичат пътното платно. Предполага се да е обозначена и осветена, а ако е на натоварено място, има и допълнително ограничение на скоростта. При движение с разрешените 50 км/ч и намаляване преди "зебрата" до 30-40 км/ч, средно тежък автомобил може да спре за около 3-4 м, и то ако шофьорът скочи с двата крака на спирачката! Никой нормален човек няма да мине през пешеходец, ако го е видял навреме! Моля, нека всички внимаваме на пътя
220
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво искате от ***, който е написал минус на казаното по-долу "Дано да се оправи детенцето"!
219
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва най-после да се научат! Преди малко пак префучаваха с колите си с голяма скорост на пешеходни пътеки. А пешеходците чакаха някой да благоволи да спре, та да минат. Е, това хора ли са, държава ли е?
218
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Абсолютно съм съгласен с предишният коментар.Не само в UK е така , а в цяла Европа.Само тук ,както винаги е обратното.Защото КАТ просто цели да събира пари.
217
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако закона куца - да се промени! В UK шофьорите спират и изчакват пешеходеца дори да е на отсрещния тротоар от страна на насрещното движение. Те спират дори при презумпция, че пешеходеца от отсрещния тротоар може да пресече. Може да се напише на и над пешеходната пътека ВНИМАНИЕ ПЕШЕХОДЦИ, за да не каже някой, че не е видял. Да се взимат книжки и права до живот, на всички причинили катастрофа на пешеходна пътека. Максималната скорост в населени места, да не надвишава 40 км/час - задължително!
216
2
 
13
 
! Отговори
@ преди 12 години
Страх ме е, когато пресичам ,а не съм дете. Винаги пресичам на бегом,и никога преди колата да е спряла напълно. Просто нямам доверие на шофьорите.Успокоявам се ,когато стъпя на тротоара.Хората се променят коренно, когато седнат зад волана.Дано да се оправи детенцето.
215
2
 
3
 
! Отговори
калейчо преди 12 години
...чета и си мисля да не би да съм в сайта за изпит на катаджии...ужасссс...толкова простотия да се събере на едно място...стискам палци за това мишле да се пребори..кураж и за родителите...!!
214
2
 
4
 
! Отговори
234 преди 12 години
Не, това е отношението ми към двукраки субекти, които отказват да мислят и да си извадят главата сещаш се от къде. А повече няма смисъл да се разправям с теб. Очевидно мисленето ти е несвойствен процес. Фактите са описани - ***, каращ с превишена скорост, а очевидно и доста некадърен, затрива дете на пешеходна пътека. Който може да мисли му е ясно за какво иде реч, за останалите като теб това е нормално и е виновен дядото, който трябва да плати обезщетение на горкия джигит както за стреса, така и за одрасканата броня. А забравих да отбележа, че според теб и тия от КАТ са едни гадни, злобни хора, които искат да потулят истината и на всяка цена да натопят горкия шофьор та за туй нарочно на база някакви метафизични науки, като физиката например, са установили, че тоя е карал с 60, там където трябва да кара с 40. А ти е добре да почнеш да мислиш като се правиш на велик шофьор, защото както казва човекът по долу недей боже да убиеш моето дете със сигурност няма да доживееш да плещиш тъпите си оправдания където и да било и едва ли ще те оставя да стигнеш до съд.
213
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ето ви закона и правилника преди това цитиран дословно ето ви и моето мниние като бащаАко някой ми блъсне детенцето на пешеходна пътека така ще го подредя че да не седне в автомобил повече за да не навреди никому
212
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подължавайте да пишете глупости за 2 точка от чл.113 Чл. 113 Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни:1. ако наблизо има пешеходна пътека, да я използват;2. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение;
211
2
 
5
 
! Отговори
още глупости преди 12 години
Чл. 119 (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.(2) При заобикаляне на спряло пред пешеходна пътека пътно превозно средство водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да се движи с такава скорост, която да му позволи да спре, за да пропусне преминаващите по пешеходната пътека пешеходци.(3) Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.