8-годишната Марина все още е в кома

Ударената на пешеходна пътека знаела как да пресича
31 мар 2012 12:10,
111
8-годишната Марина все още е в кома
Пешеходната пътека, където беше ударена Марина. Снимка: Булфото

8-годишната Марина, която беше пометена на 29 март на пешеходна пътека, все още е в кома. Инцидентът стана на бул. "Г.М. Димитров", в близост до блок 62, когато детето, придружавано от дядо й, отивало на тренировка по художествена гимнастика.

Черепът й е счупен на три места, има хематом в мозъчния ствол и съсиреци, съобщи бащата на момичето Марин Ташков пред Нова телевизия. Подбедрицата й е била така счупена, че се е наложила няколкочасова операция.По думите на бащата резултатите от скенера били добри, Марина реагирала и на болка.

Още по темата
 „На никого не пожелавам да види детето си по този начин”, заяви бащата на тежко пострадалото дете.

Той отрече информацията, че Марина се е отскубнала от дядото и  е тръгнала внезапно да пресича. Според него момиченцето било дисциплинирано и знаело много добре как да пресича.

„Едната кола е спряла, а другата я е отнесла”, добави бащата.

Марин обаче отказа повече подробности, тъй като в момента тече разследване и от СДВР бил помолен да не коментира.
„Детето ми трябва да се пребори да живее. Нека да се помоли а нея”, каза още бащата на момиченцето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
5 преди 12 години
до 107 и 108: Абсолютно подкрепям идеята всяка пешеходна пътека да си има светофар! Както и на кръстовищата пешеходците и тези за ляв завой да са на отделни зелени сигнали. Защото нищо не е по-скъпо от запазения живот, особено на дете.Що се отнася до ограничението на скоростта, поогледайте се около пътеките. На много места има знаци за 40 км, а на някои вече има и знак за радар. Което рядко спира някого да лети ниско, де, но все пак...
98
0
 
3
 
! Отговори
Diana преди 12 години
В Швейцария се промени закона, когато един шофьор наближава пешеходна пътека ограничението е 50км, за да се намали риска от катастрофи! Дано, детето се оправи.
97
0
 
4
 
! Отговори
malart преди 12 години
Безразсъдно шофиране в близост до пешеходна пътека = убийство. Какви са тези дискусии - отскубнало се било или не? По дяволите - това е пешеходна пътека!
96
0
 
1
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Пешеходният светофар дава жълт сигнал, достатъчно продължителен, че водачът да спре безопасно, или, ако е твърде близо, да премине преди пешеходецът да е тръгнал по пътеката. В крайна сметка, колкото и да е скъпа такава инсталация, всички разходи си струват запазването на човешки живот. Лично аз смятам, че превантивно похарчените пари биха спестили средствата за лечение. Да не говорим за прекършените животи и мъка!
95
0
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Грешиш за ограничението пред пешеходната пътека. В общия случай няма специално ограничение (обикновено скоростта е по-ниска около детски, лечебни заведения и т.н.). На булеварди с повече от 2 ленти в едната посока (по закон там може да е разрешена по-висока скорост) ограничението е 50 км/ч. Това обаче не е толкова важно, прав си, че и с 20 км/ч може да стане беля! Решението на проблема е в пешеходните светофари. Оборудвани с камери!
94
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
105 - от коментара ти поне е ясно, че ще остане и неграмотен! Един полицаЙ, много полицаИ! Елементарно е.
93
2
 
4
 
! Отговори
Muscarin преди 12 години
Легнали полицай пред всяка зебра или камери следящи за нарушители! Това е решението! Друго спасение няма, българинът ще си остане недисциплиниран.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много съм съгласен с 87. Даже е по-добър варианта не светофар, а надлез за пешеходци (за тези, които са трудноподвижни не пречи да има асансьор). Така може да се забрани минаването по платното, а и за шофьорите ще е по-добре да на спират през 100-200 метра. На мен днес ми се случи на Красно село да пресичам по пешеходна пътека, едните ме пуснаха, тръгнах да пресичам, а тези в другата посока ми се развикаха защо не съм изчакал, толкова ли щяло да ме забави.
91
1
 
4
 
! Отговори
5 преди 12 години
1. Ако си наистина добър човек, ще внимаваш, когато си зад волана. От това зависи не само твоят, но животът на доста други хора.2. Пешеходните пътеки по ГеМе-то са си прекрасно обозначени. За който може да разчита знаците, разбира се. 3. Казал си е: "А, бе, тоя *** отпред що така намали, бе, я аз да си го мина, че да не ми се мОта пред моята кола... щото, нали, бързам да си платя парното".Всеки ден минавам от там, през същата тази пешеходна пътека. И единици коли спират. Толкова.
90
1
 
0
 
! Отговори
5 преди 12 години
Пред пешеходните пътеки в града ограничението е 40 км/ч Поне от една година насам. Идеята е, обаче, да можеш да спреш при всякакви обстоятелства - затова при наближаване на пешеходна пътека (включително и необозначените - между два тротоара) се намалява до толкова, че да няма изненади. Но все още има шофьори, които не знаят къде им е спирачката, за съжаление. Демек, абсурдно е да караш с 50 на десет метра преди пешеходна пътека. Защото и с 20 стават големи бели...
89
1
 
2
 
! Отговори
qwer преди 12 години
"...който не кара автомобил - само той е застрахован срещу подобно нещо. " Ей *** от 99 пост това е пешеходна пътека бе ***,по целият свят шофьорите спират пред нея и дават предимство. Дано се оправи детенцето,а педалът който го е помел заслужава линч след като не спазва правилата за движение,само така в Б-я ще се научите да уважавате законите и правилата защото съдът работа не върши,корумпираните никога няма да се откажат от навиците си.
88
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е той дядото по тв си каза, че детето се отскубнало, бащата, който не е бил там - отрича. дано да се оправи детенцето на 100%. така или иначе, който не кара автомобил - само той е застрахован срещу подобно нещо.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
predi nqkolko dni mi se slu4i edna situaciq prosto si bqx slojil ediniq krak na asfala a drugiq mi be6e na trotoara no iz4akvax kolite da minat i se zadade djip s gradska registaciq i sprq ...a az si pomislix , 4e ne6to 6te me tita ..a voda4kata savsem ljbezno mi obqsni 4e e sprqla 4e az sam s predimstvo ..nito ima6e pe6exodna pateka nito ni6to ...
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dano se opravi deteto
85
0
 
11
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Крайно време е и в България да се вкарват за дълго в затвора убийците по пътищата! Шофьорът не може да се оправдае, защото всеки знае че на пешеходна пътека се спира и се чака да минат хората! Това обаче за жалост не се наблюдава тук ! Имам чувството че обществото у нас е дълбоко изродено и коравосърдечно!
84
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 73:Радвам се ,че все още има хора които мислят по този начин.Бог знае за какво си е мислил този човек.Всеки прави грешки,но на някои хора грешките са големи.Никои не познава човека не трябва да го съдите така.Представете си,че на вас ви се случи такова нещо.Достатъчна е вината която той самия чувства вътре в себе си,тя ще е с него цял живот.
83
0
 
7
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
твоето дете ако го блъсне кола, тогава дали ще те е еня колко добър човек е шофьора и за какво е мислил в момента? прошката е морално-етично понятие и наистина се дава за грешки , при извършено престъпление се дава присъда
82
4
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
Смъртна присъда за шофьора -убиец!
81
1
 
8
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Лиле, душицо, объркала си форума. Тук не говорим за София vs. Провинция, а се молим за живота на едно детенце и обсъждаме уличното движение...
80
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С нетърпение чакам новина,че момиченцето е излязло от кома и ще се възстанови напълно.То е много мъничко и заслужава това.