Ядем евтини боклуци, плащаме им торбичките

Преглед на печата на 31 март 2012 година
31 мар 2012 09:51,
97
Ядем евтини боклуци, плащаме им торбичките
Снимка: архив, Булфото

"Ядем евтини боклуци, плащаме им торбичките". Българинът яде двойно по-евтини колбаси и сирена от старите европейци, но с по-ниско качество. Това става ясно от анализ на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата, представен на „Труд”. Докато агнешкото у нас има  цена между 15 и 18 лв., в Германия килограмът е 35 лв., а във Франция - 33 лв. У нас се предлага дълбоко замразено месо, а в другите страни е прясно, на 2-3 дни, обясни разликата шефът на комисията Едуард Стойчев. И ако храната още е по-евтина, торбичката й все повече поскъпва. Днес екоминистерството  предложи от 1 октомври за всички найлонови торбички да се плаща екотакса от 35 ст. Сега тя се дължи само за най-тънките, затова магазините веднага ги смениха с по-дебели или с торбички без дръжки.

"Червеният актив зове за мир в партията", съобщава "Труд". "Георги, разбери се със Сергей, заличете това противоборство, иначе ще загубим изборите, подписвам се. Вие сте нашият двуглав орел, разперете крила". Такова напътствие е дал на президента (2002-2012) Георги Първанов възрастен социалист от столичния район "Оборище". В интервю за ежедневника проф. Андрей Пантев, депутат от "Коалиция за България", казва: "Не знам какви са различията между Първанов и Станишев. Не съм член на БСП и нямам право да вземам отношение, но едно е ясно - обикновените  членове на левицата са смаяни и имат основателен таен страх, че недоразумението между тях, което взима тревожна линия към враждебност, може да разцепи и бездруго намалялата партия."

"Бойко ще спечели и през 2013-а", тази констатация чуха от експрезидента Георги Първанов социалистите от столичния клуб "Оборище", пише "Стандарт". "И през 2013-а година хората ще гласуват за Бойко Борисов, защото всичко е концентрирано около него. Нужна е ежедневна лидерска битка с Борисов, защото той създава проблема и веднага го решава", обясни стратегията за печелене на избори срещу ГЕРБ бившият президент.

"Селата без европари за бедствия", алармира "Дума". Селските райони, пострадали при бедствия, ще получат съвсем малка част от парите, предвидени от ЕС за справяне с кризисни ситуации,  стана ясно вчера. Причина за орязването на средствата е фатално забавяне на документацията, която трябва да бъде изготвена от Министерството на земеделието, признава институцията в отговор  на питане от Медиапул. Приблизително 200 млн. лв., предвидени за възстановяване на щетите от природни бедствия и за хидромелиорации по Програмата за развитие на селските райони, няма да бъдат отворени за усвояване, защото не е подготвен нито един документ за кандидатстване.

Бизнесменът Христо Ковачки е източвал Общинска банка, а над 20 свързани с него фирми са получили кредити за 26 млн. лв., без да са представили всички задължителни документи, оповестява "24 часа". В източването на кредитната институция са участвали членове на старото ръководство и висшия мениджмънт. Това съобщи председателят на комисията по финанси към СОС Орлин Алексиев, който представи резултатите от проверката, направена от "Ърнст енд Янг". Кметът на София Йорданка Фандъкова вече е изпратила  два сигнала на прокуратурата. Те са за два имота, собственост на Ковачки, които банката е купила на многократно по-високи от реалните цени. "БНБ и общината са лъгани безогледно години наред за реалното състояние на банката. През 2007 г. БНБ поставя банката под особен надзор, тъй като тогава заемите, отпуснати на свързани лица, са били 143% от капитала при норма 25%. Кредити започват да теглят кухи фирми, или т.нар. "пощенски кутии", каза Алексиев. Заем е получила и партия ЛИДЕР, която също се свързва с Ковачки.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
до Пенка преди 12 години
Ами не струват колкото торбичката дори, това е общото. :D
8
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
1 е много прав.И след като си скъса торбичката ,ще я захвърлиме някъде.Това е другата страна на "екологията"
7
1
 
18
 
! Отговори
пенка преди 12 години
какво общо има цената наторбичките с качеството на колбасите????
6
1
 
35
 
! Отговори
преди 12 години
Че то цялата истерия покрай еко, зелено и т.н. си е просто схема за измъкване на повече пари. Еко крушки - 10 пъти по-скъпи, еко ток - 6 пъти по-скъп от козлодуйския, екоторбички - пак в пъти по-скъпи и т.н., и т.н. В същото време не съм видял общината (София) да е залесила някъде или да е направила нещо за прочистване на въздуха. Напротив, искаха да унищожат една градинка близо до нас, където се разхождат майки с деца, за да строят... църква, с държавни пари!?
5
0
 
31
 
! Отговори
Михайлов преди 12 години
живея в Германия от 31 г. Купувам агнешко само от турските магазинчета винаги пресно заклано на цени1. Ребра за 4-5 евра2. Заден бут - 6-7 евра3. Плешка 7-8 евра за килограм
4
1
 
44
 
! Отговори
bla bla преди 12 години
От години безумната българска държава налага геноцид върху хората живеещи в нея !!За никого не е тайна, че тук всичко е с много занижени вкусови качества. Ако сте си купували съвсем нормални неща като например шоколад, сникерс, марс, мляко, сирене, кашкавал, месо или някаква друга мръвка докато сте били в чужда държава със сигурност сте си казвали "това има по различен вкус от колкото в България". Бесило и страшни мъки пожелавам на тези 240 *** в парламента !!!
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно целтта на статиите е да ни подтиска и да се чувстваме нищожни, глупави, употребени и безсилни...
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълна глупост, значи при нас месото е два пъти по-евтино от на европейците, а колбасите по-скъпи отколкото на европейците. Kак става тоя номер, а напъследък 1 яйце равно на 1 кюфте, а ние се тревожим за торбичката. Тия гербавите съвсем ще ни довършат.
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малоумие след малоумие! Хората масово вече си носят торбички или чанти от къщи. Ще спрат да купуват продукти в торбички. А вакумираните са пълни с вода и са отврат. Еко таксите къде отиват и за какво се ползват тези пари? Нищо ЕКО не виждам да се прави в България!