Найденов доволен: Яйцата паднали с 10 стотинки

Продължават проверките на агнешкото месо, козунаците и яйцата
99
Найденов доволен: Яйцата паднали с 10 стотинки
Министър Найденов е доволен от спада в цената на яйцата. Снимка: Impact Press Group

С десет стотинки е паднала цената на яйцата, констатира министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов във Враца, съобщават от Министерството на земеделието.

"Когато се срещнах с птицевъдите те ми обещаха, че седмицата преди Великден цената ще се понижи и това вече е факт и в търговската мрежа могат да се намерят яйца под 30 ст.", заяви Найденов.

Той уточни, че Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)прави непрекъсната проверки и се закани, че открие ли яйца, които не отговарят на изискванията, ще има безкомпромистни санкции без значение коя е хранителната верига.

Още по темата

Найденов призна, че не е работа на Министерството на земеделието и храните да контролира цените, но "когато хората имат нужда държавата да се противопостави на картелни споразумения, тя ще го направи".

По отношение на наближаващите Великденски празници министърът допълни, че БАБХ ще продължава да прави проверки на агнешко месо, яйца и козунаци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 12 години
ДА ТИ ПАДНАТ И ТВОИТЕ ЯЙЦА.
86
0
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Преди 15-20 ст./бр., сега 30-50. За разходите по евродирективите компенсации пак народни пари. Доходите на кого са се удвоили?Да ги продават на тези с бонусите и консултантските милиони. Продава се на цена на която могат, но клиентите НЕ МОГАТ да си позволят да купят НА ТАЗИ ЦЕНА! Резултата е НЯМА СДЕЛКА. За пазника не е важно КАКВО ЩЕ ЯДЕМ. Години наред празниците се превръщат в ДНИ НА СПЕКУЛА.-------------------------------------------И все пак тя се върти Г. Галилей
85
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Богатите в чужбина, бедните по селата! Търговците, производителите и чиновниците (дето им дават народни пари като доплащане и цената пак стига 50 ст.) да ги мътят до и след Великден! Всеки който вдига цените и те надвишават средноевропейските да си спомни, че унас доходите са 1000% по-малки (250 Евро а не 2500) и да искат хората няма как да купят!Да ги продават на милионерите!-------------------------------------------И все пак тя се върти Г. Галилей
84
0
 
0
 
! Отговори
Де го чукаш, де се п преди 12 години
На 3 април 1992 г. 36 Народно събрание приема нов Закон за поземлената собственост и частното стопанисване на земята в България, който изисква връщането на земята в реални граници...Резултат - яйцата 50 ст. днес
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на тоя трябва да му счупим яйцата .....на хер флик очилата на боко ножицата на цецо галфона главата
82
0
 
0
 
! Отговори
Леля Цонка преди 12 години
СВтотици хиляди, а може и милион яйца в България ще бъдат боядисани, счупени и изхвърлени заради някаква традиция! Кой, кога и защо я е въвел, информация липсва!НИКЪДЕ В ХРИСТИЯНСКИТЕ КНИГИ НЕ СЕ ИЗИСКВА този ритуал за Възкресение Христово! Никъде Исус не е наредил или поставил някакви ритуали като жертвоприношения и предметни символи - това са езически тъпни!Щом можете да прахосате толкова храна, значи си заслужавате цените! Или спрете да купувате и изхвърляте храна, или спрете да квичите!
81
0
 
4
 
! Отговори
Къде преди 12 години
че не виждам, няма яйце под 33 ст. във веригите. *** смотан, сигурно посещава "правителствен магазин" със специални цени.
80
0
 
8
 
! Отговори
мислещ преди 12 години
Яйцата имат годност 28дни, след което цената им пада много бързо и клони към 0. Тогава ще си купя стотина броя , за да замерям тази червенобузеста *** на снимката!
79
0
 
6
 
! Отговори
Handel преди 12 години
И да е паднала цената е защото хората силно намалиха покупките и фирмите, вместо да напълнят гушите, започнаха да си ги чукат по кратуните.
78
0
 
6
 
! Отговори
Чукам_министри преди 12 години
МАНАФ_НайденоФ,къде те найдоха, миризливеЦО грозен,*** и некадърен???? Такова отвратително МАЛКО човече нийде не съм срещал по Б е л и Й с в Е т . Н и к ъ д е !
77
0
 
10
 
! Отговори
Бесен преди 12 години
НЕ КУПУВАЙТЕ БРЕ, МЪРШИИИ! НЕ КУПУВАЙТЕ!Не блейте тук, не шмъркайте, а спрете да купувате!Това направиха и поляците преди няколко години, и гърците, дето уж се имате за нещо повече от тях! Гърците две седмици не пипнаха ни плод, ни зеленчук, когато приеха еврото и цените им удариха един руски спътник на ниска орбита. От тогава търгашите си имат едно наум.Оставете ги да им се усмърдят яйцата баш по Великден, да видим на колко и къде ще ги пласират!НЕ КУПУВАЙТЕ!
76
0
 
3
 
! Отговори
user преди 12 години
В Кауфланд са 39 стотинки. Ако това е намаление ....
75
0
 
4
 
! Отговори
10 стотинки преди 12 години
Да ама неговите
74
0
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 12 години
Найденов, както казва народа : - Големи яйца.Яйца мога да ям, мога и да не ям.Проблемът ми е , че няма работа и че преди 10 г. сипвах дизел за 0.90 лв. за литър, а днес за 2.70 лв./л., което ме набутва с почти 3 000 лв. за година.
73
0
 
11
 
! Отговори
Андро преди 12 години
Найденов,в Бг цените не падат!Само се качват.Утре ще направя една разходка до Турция гр.Одринблизко ми е.Ще купя яйца на 0.18 стотинки:))))Ти продължавай да лъжеш народа.
72
0
 
7
 
! Отговори
алабала преди 12 години
Знаете ли къде са 18,5 стотинки или 12 бр. за 1,5 $......в страната на кризата ,а ние не сме в криза ами в помия.
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Президент и министри ухилени просташки, доволни от партията си , от живота сии от това, че съсипват нацията.Докъде ни докарахте *** да не можем да посрещнем спокойно християнския си празник.Господ да ви накаже.
70
0
 
11
 
! Отговори
П. Петров преди 12 години
Кого заблуждава тоя *** ? Яйцата не са мръднали откакто поскъпнаха със 50-60%ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО ! ДОЛУ ПАРЛАМЕНТА!Не могат да се справят с кризата, затъваме все по-дълбоко и по-бързо !Нито лихвите, нито цените са паднали, а доходите ни стоят като от преди 4-ри години. За сметка на това цените на основните хранителни продукти за последните 4-ри години са се увеличили с 60%
69
0
 
8
 
! Отговори
Даола преди 12 години
В някои вериги като фантастико има намалени яйца поради изтичащ срок на годност - иначе цените са около 30 стотинки. Къде ги вижда този поевтинелите яйца?
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЕДЕСТРАНДЖА,научи се да пишеш ,бе ***....