Няма да избиваме кучета безпричинно, зарече се Найденов

Болните и агресивните ще бъдат евтаназирани, другите - в приюти
9 апр 2012 17:17,
181
Няма да избиваме кучета безпричинно, зарече се Найденов
Снимка: архив, Булфото

Няма да се извършва безпричинно избиване на кучета. Тези, които са болни и агресивни, ще бъдат евтаназирани, а останалите ще бъдат прибирани в приюти. Това предлага земеделският министър Мирослав Найденов в промените на наредбата за приютите на бездомни кучета.

Ветеринарните власти ще проверяват кои кучета са агресивни или болни. Мястото на кучетата не е на улицата,категоричен е Найденов.

Според него досега неправителствените организации са осиновявали кучетата фиктивно и след това са ги пускали на улицата. Очаквам протести от тяхна страна, но този път трябва да защитим гражданите, затова ще съм непреклонен, отсече Найденов.

С промените в наредбата за приютите на бездомни кучета се въвеждат две допълнителни категории приюти. Първата категория е отворен приют, където няма да има масивна сграда, но ще има индивидуални клетки. Втората категория ще бъде приют за временно настаняване по подобие на депата.

В тях кучетата ще остават до настаняването им в постоянен приют.

Още по темата
Министерство на земеделието и храните ще предложи промени и в Закона за защита на животните, с които ще бъде премахнат надзорът над безстопанствените кучета. Тези кучета се водят на общините, но надзорът над тях се изпълнява от неправителствените организации. Оказва се, че надзорникът не носи отговорност, когато кучето ухапе някой.

В мое лице природозащитните организации винаги са виждали един диалогичен човек, но този път те трябва да поискат извинение от нахапаните, защото вече има случаи и на починал човек, посочи Найденов.

Обществото трябва да знае, че неправителствените организации не трябва да използват ситуацията за бизнес. Те също са виновни за увеличаването на популацията на безпризорни кучета. Организациите получават средствата за своята дейност от чужбина и оправдават разходите си, като се грижат за кучетата и тяхното хранене. Те са част от създаването на проблема и трябва да участват и в неговото решаване, допълни  министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
1
 
! Отговори
Taliban BG преди 12 години
da si vizdal svobodno dvijenie na Ku4eta po ulicite v Germania , ami nema , 6toto ima ZAKON deba i Talibanite vi Balagrski
159
1
 
4
 
! Отговори
Ангуа преди 12 години
Пълна забрана за домашно развъждане на кучета, които не участват в киноложки клубове и нямат документи за това. Пълна забрана за продажба на животни в зоо - магазините. Пълна забрана за внос на живи животни от разни борси и прекупвачи. Кучето трябва да е лукс и хората да мечтаят за кученце. Само по този начин ще се реши проблема. Иначе и след избиване на кучетата ще дойдат котките, след избиване на котките, ще дойдат плъховете. Ами не, благодаря.
158
0
 
4
 
! Отговори
ДО ИСТИНАТА преди 12 години
"Свирепа банда пребива без причина в София32-годишен мъж се бори за живота си след жесток побой в "Младост"Това вече се случва и ще става по зле!
157
2
 
2
 
! Отговори
пешо преди 12 години
найденов/стара планина/ виден екопед да забрани КЛАНЕТО НА АГНЕТАТА за ВЕЛИКДЕН. СРАМ МЕ Е ОТ ТАКИВА "МЪЖЕ". ДА СИ ОТГЛЕЖДА КУЧЕТАТА С НЕГОВИТЕ ПРИЯТЕЛИ 25 ГОДИНИ НЕ НА УЛИЦАТА И НЕ ЗА СМЕТКА НА БЕДНИТЕ ХОРА . ЖАЛЪК "МИНИСТЪР".
156
0
 
4
 
! Отговори
До Пешо преди 12 години
В българия няма хуманна евтаназия убиват се със сопа тръба или в най добрия случай брадва понеже няма пари за повече а парите както се случва по нашите земи мистериозно се стопили!Не съм привърженик на кучетата но да убиеш живо същество с *** предмет си е жестоко даже и не ги застрелват щото патроните пари струват!
155
4
 
4
 
! Отговори
пешо преди 12 години
ОТНЕМА СЕ ЕЖЕДНЕВНО ЖИВОТА НА ХИЛЯДИ ЖИВОТНИ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО СЕ ЯДЪТ ВКЛЮЧИТЕЛНО ОТ ЕКОПЕДИТЕ. КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ЗА ХУМАННА ЕВТАНАЗИЯ ЗА СВОБОДНИТЕ КУЧЕТА КАКТО Е В ЕВРОПА И КАНАДА.ПРИБИРАТ СЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ И ,КОЙТО ИСКА ДА СИ ВЗЕМЕ РЕГИСТРИРАНО. НЯМАМЕ ПАРИ ЗА ДЕЦАТА НИ, А ФАНДЪКОВА И НАЙДЕНОВ /БИВШ ШЕФ НА ЕКОРАВНОВЕСИЕ/ МОЩНО ПОДКРЕПЯНИ ОТ 200 КУЧОПЕДИ ПРАВЯТ ПРИЮТИ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА КУЧЕТА ЖИВЕЕЩИ ПО 20 ГОДИНИ С НАШИТЕ ПАРИ. ТОЛКОЗ ЛИ СА *** ДА РАЗБЕРЪТ, ЧЕ ТАКА ПРОБЛЕМА Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ РЕШИ И В СОФИЯ КУЧЕТАТА НЕ НАМАЛЯВАТ, А СЕ УВЕЛИЧАВАТ.ЖАЛКА ВЛАСТ. ИМАТЕ ЛИ ОДГОВОР-НОСТ ПРЕД ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ СИ ИЛИ ВИ ПЛАШАТ 200-те ПСЕВДО ЗАЩИТНИЦИ?
154
4
 
2
 
! Отговори
teo преди 12 години
Най-голямото ЛИЦЕМЕРИЕ на тези ПАЗИТЕЛИ НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА Е , ЧЕ НЕ ИСКАТ СМЪРТТА НА ТЕЗИ ЖИВОТНИ, А ПЪК ИСКАТ К А С Т Р А Ц И Я !!! Нима това не е унищожаване на тези животни, което УНИЩОЖАВАНЕ Е МНООГОО ПО-СТРАШНО, ЗАЩОТО ТО УНИЩОЖАВА ЖИВОТНИТЕ ЗА В БЪДЕЩЕ И Т Р А Й Н О!!! Та тогава като изчезнат тези КУЧЕТА, НЯМА ДА ИМА КОГО ДО ЗАЩИТАВАТ И ДА ХАРЧАТ ГОТОВИ ПАРИ, КОИТО СЕГА ХАРЧАТ??!! ТОВА СА НАЙ-СТРАШНИТЕ УБИЙЦИ НА ЖИВОТНИ И ЗАТОВА "уважаеми бездомни кучета" не им вярвайте , А ГИХАПЕТЕ
153
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Българите поради лошия си начин на живот,са жадни за мъст,независимо към кого,кучета,***,гейове и.т.н важното за тях е да се пребие някой!За да могат да си излеят злобата!Хайде почвайте с минусите :) !
152
4
 
2
 
! Отговори
====== преди 12 години
*** , Кучкарния ,но не и България
151
3
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
И как по-точно ще проверяват кои кучета са агресивни?На психотест ли ще ги подлагат или трябва да ухапят(убият) човек,за да се види че са агресивни?!?! НЕ ЖЕЛАЕМ да да виждаме НИКАКВИ безпризорни кучета по улиците!!!Толкова ли е трудно да се разбере и направи????След като в други градове са го постигнали,значи има начин ! Тръгнал Боко да се хвали,че като бил кмет бездомните кучета били САМО 9 хиляди !!!!А защо не 9.Значи досега ,никой нищо не е правил...
150
2
 
2
 
! Отговори
сб преди 12 години
Шъ убиваме само глупави учени!
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne im vervaite-izbivaite psetata!
148
2
 
8
 
! Отговори
тракторист преди 12 години
Аз съм много търпелив човек. Глутници в европейските градове няма. У нас има, щот сме толерасти. Нейсе. Толерасти сме! Но ако куче убие дете в квартала ми, ни куче, ни кучезащитник ненаврян в кучигъз ще остане.
147
7
 
5
 
! Отговори
Геро преди 12 години
Министър Найденов е един безскруполен наглец, който се върти накъдето духа вятъра и ако бяхме нормална държава този човечец нямаше да помирише министерски пост. Как може да твърди, че природозащитниците увеличавали популацията на бездомните кучета? Такава *** констатация не бях чувала, но по-скоро го подозирам в опит да манипулира невежите в тематиката и да прикрива собствената си вина и бездействие. Нали нападението е най-добрата зашита...
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде по света, освен в България сте виждали безпризорни кучета и други животни по улиците? Но тук има, защото става дума за ДАЛАВЕРА, за КИНТИ, МЪНИ, СУХОТО! Има много пари в тая работа, лесни пари за "усвояване". И те се усвояват!!! Някой да е дал отчет колко пари са дадени и къде са отишли? За деца, родени с малформации ще закрием домовете, харчат парите на държавата, но кучкарници, виж, кучкарници трябва да има!!!
145
4
 
12
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Не само един а много хора са убити от ***! Тия ***, които ги защитават са съучастници в убийствата! Гнусните *** естествено трябва да се ликвидират! Нека обаче парите за това да се вземат от тия престъпни неправителствени организации които ги развъдиха и ги пуснаха на улиците да хапят хората!
144
3
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 12 години
Евала бате. Ето така трябва да се действа. Стига да е с цел самозащита. Без милост към злобните песове.
143
1
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
ДНЕВНИК: "Петдесет неправителствени организации за защита на животните поискаха оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов за "дългогодишното институционално бездействие и липса на контрол по прилагането на актуалното законодателство " по отношение на проблема с бездомните кучета. Организациите не са само от България, но и от Холандия, Германия и Швейцария". Малей,много лапачи, много НПО-та! Ама тези защигтници на животните въобще не са виновни! И всички те защитават животните. А нашите песове са се ориентирали към културните граждани професорите! Не вземат да излапат някой депутат или магистрат, пък може и някой зам.министър или фармацевт от тези, които пордават суперскъпите илачи, или от НЗОК!! Тогава за нула време ще ги изтребят, а може и някой *** с орден Стара планина I-ва степен да наградят!
142
4
 
12
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Не само един а много хора са убити от ***! Тия ***, които ги защитават са съучастници в убийствата! Гнусните *** естествено трябва да се ликвидират! Нека обаче парите за това да се вземат от тия престъпни неправителствени организации които ги развъдиха и ги пуснаха на улиците да хапят хората!
141
2
 
4
 
! Отговори
mila34 преди 12 години
Промените в закона със сигурност са много рационални. С проблема може да се справим не като избиваме масово кучетата, а като се изготви стратегия, както прави министър Мирослав Найденов. Мерките, които е взел за излизане от ситуацията са в синхрон с онова, което се случва по улиците.