НПО-та искат оставка на Мирослав Найденов

Министърът използвал популизъм за проблема с кучетата
9 апр 2012 10:45,
108
НПО-та искат оставка на Мирослав Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

37 неправителствени организации от България и Европа поискаха оставката на министъра на земеделието Мирослав Найденов заради "дългогодишното институционално бездействие" и "липса на контрол по прилагане на актуално законодателство" за бездомните кучета.

Още по темата

В отворено писмо, адресирано до Найденов, с копие до президента Росен Плевнелиев и столичната кметица Йорданка Фандъкова, НПО-тата настояват министърът да поеме "своята политическа отговорност".

Природозащитниците обвиняват Найденов, че мерките, които предлага за борба с популацията на безстопанствените псета са неефективни и популистки.

Неправителствените организации посочват, че 47% от случаите на кучешка тения в ЕС са установени в България.

Според екоактивистите обаче това се дължи не на голямата популация на кучета в големите градове, а на факта, че Агенцията по безопасност на храните "оказва нулев контрол при нерегламентираното отглеждане, клане и консумация на домашни животни за месо" в малките населени места.

В отвореното писмо представителите на неправителствените организации обвиняват още, че БАБХ е усвоила огромни суми за регистъра на домашните кучета, който е трябвало да бъде готов през 2008 година, но все още не е влязъл в действие.

Природозащитниците обвиняват Найденов и за това, че не се е съобразил с препоръките на експертите и на Световната здравна организация за справяне с проблема с бездомните кучета.

Екоактивистите допълват, че министърът се опитва да поляризира общественото мнение, за да избегне диалог и анализ на "слабата, неметодична, корумпирана работа на общините и министерството по проблема".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези НПО-та са създадени да усвояват държавни парички, не без съдействието на чиновниците. Сега защитават кучетата, утре може би гарваните или мишките в краен случай може да излезе, че и *** са полезни.
62
11
 
15
 
! Отговори
Raina преди 12 години
Да духат супата скапаните НПО-та! Министър Найденов е 1 от това правителство. ГЕРБ да не се поддават на атаките на тези комплексирани еко или кучезащитници - психопати!
61
2
 
7
 
! Отговори
китаец преди 12 години
Катъра почнал да търси причини във коня,нещо такова си ти . Във Виетнам не съм бил но във Южна Корея съм бил,преди 6 години там съм бил на фестивал и знаешли във пъти са напред хората нищо ,че ядът кучета култура на много високо ниво. Само ще ти спомена едно елементарно нещо за другото сам си прави изводи!!! Шофьора на автобуса управляваше със бели ракавици и на всяко качване си ги сменяше и не само той ,един *** на земята не видях за тези 16 дена във които съм бил там.
60
7
 
15
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Тези НПО-та са пълна порнография!Само пари харчат!Сега пък Найденов им виновен...не ги е срам!!!!Ми вземете пък вие направете нещо!!!
59
8
 
21
 
! Отговори
BG преди 12 години
НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ,КУЧЕЗАЩИТНИЦИ - МИНИСТЪРА ЛИ ДА ВОДИ БОРБА С ПОПУЛАЦИЯТА НА КУЧЕТАТА? А ВАШАТА РОЛЯ КАКВА Е ? - ДА ЛАПАТЕ ПАРИТЕ, ДА ПРЕЧИТЕ, И ДА ЛАЕТЕ СИЛНО ТА ДА ВИ ЧУЕ ЕС КОЛКО СЪВЕСТНО СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА.
58
5
 
16
 
! Отговори
българин преди 12 години
Надали има друга европейска държава,в която да умреш,нахапан от кучета.Всички,които защитават бездомните кучета и кметовете са виновни! Борисов беше кмет и нищо не направи,продължи Фъндъчката-тя се вълнува от градинките,а не от тормоза на кучетата.Докато няма един управник умрял нахапан от кучета,няма да се оправят нещата.Когато бяха засегнати богаташите с отвричанията,бързо се спретнаха да ги заловят,защото се уплашиха за живота си.Много съжалявам за този човек,върнал се на старини в България.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брат и сестра умряха от глад и пневмония, преди да дочакат първа пролет. На 22 март съседи на Васил и Фиданка в град Стражица решили да проверят защо никой не излиза от жилището им вече трети ден. След като повикали полиция и отворили вратата, открили Васил и Фиданка мъртви. Мъжът, който е на 65 години, бил паднал на колене до леглото в една от стаите, а сестра му, на 66, била открита мъртва в тоалетната.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 58Ти си бил голям ***.Що не се преместиш направо там, може да те вземат в някоя консервна фабрика.Мен Виетнам и Корея не ме влекат като държави, а и малко хора имат желание да емигрират на там, защо ли????Злобата не води до нищо добро, това не е решения на проблема, ама явно твоя акъл не стига да го осъзнаеш!до 59съгласен съм с теб, но да се предлагат консервиране и дране на кучета като решение в 21век е повече от неадекватно и може да е само идея на болен мозък!!!
55
5
 
5
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Как нищо да не е свършил?Та цените са се вдигнали 2 пъти,малко ли е?!Човекът ни даваше полезни съвети как да си правим козунаци и да си гледаме зеленчуци.Най-смешното беше, когато каза да исвалят цените и всички му се изсмяха.Поредната Калинка от Герб,която ни къса нервите с тъпизмите си.
54
8
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
Найденов е хитрец на дребно, умря човек зарди него и бездействието на общините. Всеки пореда да поема лична отговност за смърта на хората ! Найденов заедно с кметовете е част от престъпната схема довела до глутници от помиари навсякаде по България.
53
4
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Какво толкова лаеш ,то както е тръгнало със тези управляващи да не се окаже ,че и кучетата да бъдат лукс за трапезата ,то това безпаричие на там водят нещата може и да дойде ден да се избием по улиците за кучета и котки.То като те удари гладът дали е заек или котка ще ти е безразлично ,а да ти е сладко и наздраве.
52
7
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Тоя наглец трябваше да разкъсат кучетата. Че има какво да глозгат.А не нещастния професор.
51
8
 
10
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Найденов да си ХОДИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
3
 
9
 
! Отговори
54: преди 12 години
Не знам към кой отправяш обвинението, но конят примерно като е още по-гордо животно и от кучето, на хората не им пречи и него да го ядат. Конят също си има поклонници издигащи го на пиедестал наравно с човека (както кучкарите кучетата), но още не съм чул жокеите да протестират че в България има ферма за конско месо примерно. Така че ако имаме пристрастие към един вид, нека не се правим на големите хуманисти и моралисти, защото лицемерието дразни.
49
2
 
10
 
! Отговори
китаец преди 12 години
До 54: Алооо другарю ти във кой свят живееш ,я се интересувай малко за тези азиятски държави имат и ферми за кучета които ядът,по заведенията им се върти кучешко месо на чеверме.Горго на хората около теб ,че си *** или най- вероятно ***. А *** е бащати който те е правил.
48
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Найденов, докога ще търпите тези екозащитници, фондации и т.н. Не стига, че всячески пречат за решаване на проблемите с уличните кучета, ами имат наглостта да искат оставката Ви?!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе вие луди ли сте? Оставка. Възмутен съм. Кой ще меси козунаци а?
46
5
 
20
 
! Отговори
ivanov преди 12 години
избийте всички *** и дайте парите им на децата.
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не те ли е срам да пишеш такива гнусотии. Ако кучешкото месо ставаше за ядене щеше да се предлага в цял свят.Заради такива *** като теб хората се съмняват какво има в саламите.С тоя начин на мислене до никъде няма да стигнеш.Горко им на хората около теб!Някой ден може да решиш и тях да консервираш!?!
44
6
 
9
 
! Отговори
китаец преди 12 години
Проблема може да се реши много бързо ,да се извикат виетнамци и китайци само те могат да решат проблема !! Като бяха виетнамците във БГ по улиците рядко се виждаха кучета и котки,или да се натоварят на контейнери и да се пратят там хората дори и ще си платят. Може и Найденов и всички гербери да им се пратят като ги видиш само как са се угоили ,Дянков като дойде беше 50 кг със мокри дрехи а я ги виж всички сега станали са машини за ***,да нетоворим за Фиодоската малии сигурно има половин тон.