Борисов и Първанов овладяват БСП, овладяват и държавата

Преглед на печата на 10 април 2012 година
10 апр 2012 07:43,
139
Борисов и Първанов овладяват БСП, овладяват и държавата
Снимка: Impact Press Group

"Борисов овладя държавата, ред е на партиите", коментира в "Сега". ГЕРБ се намесва във вътрешните работи на всички политически формации и засега го прави с успех.

В момента управляващите се включват активно в лидерската битка в БСП, която е най-актуалната политическа интрига. Близките отношения между Георги Първанов и Бойко Борисов никога не са били тайна. В момента двамата работят заедно за овладяването на лидерския пост в БСП.

След следващите парламентарни избори в НС може да има само три партии - ГЕРБ, БСП и ДПС. И няма да е чудно да се наложи да се прави някаква коалиция на националното съгласие. И може би точно за това Първанов е по-удобният за Борисов лидер на БСП.

ГЕРБ и Борисов отдавна се месят и във вътрешните работи на десните. Столичните сини са изключително доволни от сътрудничеството, което имат с герберите в общината, и дават мило и драго то да се проектира и на държавно ниво. С това сътрудничество герберите определено подклаждат в своя полза огъня на раздора в СДС.

РЗС и "Атака" също се разцепиха не без помощта на ГЕРБ. И най-голямото доказателство за това е фактът, че отцепниците от тези партии в момента осигуряват мнозинство на управляващите в парламента.

"Нямам лидерски претенции", заявява в интервю за "24 часа" Янаки Стоилов, председател на лявото крило в БСП.

"Не съм обладан от лидерски претенции, но имам политически амбиции. Смятам, че съм един от най-убедените и последователни застъпници на леви идеи и политики. Към момента е факт, че на конференциите са направени редица предложения за председател на БСП. Сред тях е и моето име. Приемам това като признание, като възможност, а действията, които ще предприема, ще зависят от това кое е най-добро за БСП в тази ситуация. Защото след конгреса тя може да излезе засилена и мобилизирана, но не по-малка е вероятността да бъде отслабена и разединена", казва
Стоилов.

Той отбелязва, че БСП се нуждае от убедително спечелване на парламентарните избори. "Ако ние имаме само крехка преднина, а не категорична победа, не ни остава нищо друго, освен отново да се гърчим в обятията на сложна коалиция и отново да търсим оправдания защо не сме изпълнили част от поетите ангажименти", допълва Стоилов.

"ДСБ - партията на страха", коментира "Монитор". Младите десебари, като много други сляпо вярващи в своя кумир, наивно си мислеха, че веднъж напуснали "партията на клиентелистите" (както Иван Костов определи СДС, след като взе всичко възможно от съюза) и създавайки ДСБ, ще възродят десницата и ще си върнат повече от два милиона избиратели, гласували за дясното правителство през 1997 г.

Но постепенно разбраха, че с Костов нямат никакви перспективи, че ще бъдат вечна опозиция на всичко и всички. И всъщност, че ще продължат да работят единствено, за да могат да осигурят няколко места в парламента на Командира и приближените му стари влъхви.

Случващото се в ДСБ идва точно навреме за техния партньор СДС. Там все още умуват дали да запазят "Синята коалиция". Това обаче, което се вижда с просто око, е, че след като цветът на ДСБ го напуска, глупаво би било СДС да се загробва с провалените политици от ДСБ начело с Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
condora преди 12 години
НАКРАЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО ЕДНА ПАРТИЯ ГЕРБ
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА Е СТАТИЯ НА ДС !
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
". . вождът - ***, животът тежък, скучен. . " Успех на сините!
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плюем, плачем, не харесваме, оплакваме се, не вярваме, мразим, критикуваме. Пита се какво правим, за да променим нещо? Не гласуваме, гласуваме за мутра, гласуваме за комунисти, гледаме Слави, четем Труд, слушаме чалга, пием ракия (домашна). А отговора е пред очите ни. В България има само една партия, която не е замесена в корупционен скандал или неин член да е осветен като сътрудник на ДС. Познайте коя е тя.
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Капо/дс,кгб и Буда/дс,кгб се готвят да клатят родината ни!
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политическата *** Кунева ,която ползваше привилегиите на активните борци против капитализЪма,после се присламчи към полуграмотния дедо цар,сега събира продажници и мъжки *** да ни спасява .Докато *** в РБ са повече от нормалните,докато не се въведе образователен ценз минимум средно образование за гласуване,*** и глупаците ще ни определят бъдещето!
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дилма дилмааела ни спасявайтия и двамата за нищо не стават
111
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина е пълно с *** в тая държава. Какво ви е направил Първанов, като беше президент?! Ами тогава гласувайте за Слави Бинев или за Сидеров... Първанов бил Гоце! Ами бил е Гоце, ама какво от това? Да не би да ви е оставил безработни, бездомни или гладни? Вие тъпоумници избрахте царя преди 11 год. и сега още му сърбате чорбата. Прости хора, имате само един избор и това е ГЕРБ - само те са на вашето ниво и затова ги харесвате. Гласувайте пак за тях, а за другите Терминал 2.
110
7
 
7
 
! Отговори
коко преди 12 години
Първанката е стара вода, стара вода воденица не кара
109
3
 
8
 
! Отговори
поля преди 12 години
Първанов, стига с тази алчност бе очвек
108
5
 
11
 
! Отговори
свилен преди 12 години
кой ли го иска Първанов, никой
107
5
 
10
 
! Отговори
волен преди 12 години
Гоце, колко пара си задлъжнял на Русия?
106
5
 
11
 
! Отговори
malina преди 12 години
Петрол срещу храни - помним го още, Гоце, скандала, от който забогатяха някои хора
105
4
 
10
 
! Отговори
катарина преди 12 години
С тези двамата начело съвсем ще затънем. Особено с Първанов.
104
3
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
дон боко и гоцето трипера са господа 15% !за чавдарчетата на герб Ура...за пионерчетата на Герб Ураза комсомолците от Герб Ураза бароните от Герб/ипон /Сик милиони в западни банки!
103
1
 
10
 
! Отговори
"филия с мас&qu преди 12 години
Нали Първанов е "образован и културен "...................,ДО ТАМ ЛИ Я ДОКАРА ,БОЙКО АКЪЛИ ДА ИМ ДАВА......?Не случайно .....БСП е в опозиция ,и пред РАЗПАД,като ----ДПС,НДСВ,СДС,АТАКА,РЗС,ДСБ-----и знайни инезнайни КРАДЦИ НА ПРЕХОДА!Р.ОвчЪ,.....съсипа БСП!
102
4
 
9
 
! Отговори
vini преди 12 години
Престанете от БСП да пускате компромати.Сергей е много добър в това начинание само че няма да му се получи.Комунисти изберете си нов водач защото тези двамата ги видяхме какво могът ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.
101
1
 
7
 
! Отговори
калина преди 12 години
няма отърване от Първанов, остарял е, ама още иска
100
1
 
5
 
! Отговори
коко преди 12 години
Първанов много се изложи, трябваше да си гледа пенсийката и имиджа
99
1
 
13
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Тежко на народ и държава, в която има такива водачи!