83% от българите одобряват мерките за контрол на цените

92% искат държавата да следи дали има спекула при цените на храните
Обновена: 13 апр 2012 10:49 | 13 апр 2012 10:44,
43
83% от българите одобряват мерките за контрол на цените
Снимка: Bulphoto

83% от българите одобряват държавните мерки за контрола на цените на агнешко, яйца и козунаци по Великден, сочи проучване на "Сова Харис", представено по bTV. Близо 92% смятат, че държавата трябва да следи дали има спекула при цените на храните, съобщи Васил Тончев от агенцията, като добави, че това е масовата нагласа.

"Няма по-недоволни и мрънкащи хора от нас. Все се казва: държавата ни е лоша, държавата ни е скапана, а всъщност ние сме държавата, ние правим държавата", подчерта Тончев. Хората искат държавата да регулира цените, да видят присъствието на държавата. Само пазарът пак не е панацея за всичко. Българинът иска да види твърдата ръка на министрите, на държавата, смята той.

Още по темата
43% от българите казват, че търговците са виновни за високите цени по Великден. Според 27% виновна е държавата, според 10% - министерството.

Други резултати от проучването, проведено между 7 и 9 април, показват, че 33% искат да купуват яйца от щастливи кокошки, 8% от хората искат да купуват яйца от нещастни кокошки, а 15,7 от домашни кокошки. "В България съществува голям пазар от домашни кокошки. Яйцата от кокошките, които са клетъчно отглеждани са по-евтини, но очевидно е, че качеството надделява", отбеляза Тончев.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Tochica преди 12 години
Близо 92% смятат, че държавата трябва да следи дали има спекула при цените на храните...a ostanalite 8%,koito ne iskat tova, sa sigurno targahite deto izkustveno dvigat cenite
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това изследване май е силно нагласено.аз не познавам човек,който да одобрява контрола на цените.за 6 месеца имаме поне 30% инфлация.цените на горивата счупиха всички рекорди,цената на храната се покачи с 30-50%.1 кило кашкавал преди 6 месеца беше 8 лв,сега е 13+чудя се дали на нашите управници не им прави впечатление като влязат в магазина и да видят цените. или те май взимат прекалено много,че не им прави впечатление ????!
35
0
 
0
 
! Отговори
ии преди 12 години
Това нищо не е ще видите какво ще стане със цените когато Шеврон отрови Добружа.
34
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Държавата трябва да стимулира земеделието и животновъдството ! Трябва да защити и живеещите по селата от набезите на крадци и разбойници, които ограбват безнаказано и стопанствата и градините им. Само така ще паднат цените.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GROB S TQHNITE LAJLIVI I POPULISTKI STATIIKI ,
32
1
 
3
 
! Отговори
бай Промо преди 12 години
83% от населението още си мисли, че в условията на глобална икономика BG Държавата може да регулира нещо. Явно 83% са тотално икономически неграмотни (и де да беше само в икономиката). Чакайте да видим сега какво става.Т10я вдига цените (непрекъснато), цените на горивата растат (и ако спрат до 3 лв. може би ще трябва да черпим), банките вдигат лихвите и начисляват всякакви такси (и комисионни на 'кредитни' брокери), профсъюзите вдигат МРЗ, всички разходи се вдигат ... и цените остават 'същите'.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако наистина толкова хора очакват държават да регулира цените, то няма нужда от коментар, явно за 20 години нищо не се е променило ;-) народът си е *** и точка
30
1
 
7
 
! Отговори
Смях преди 12 години
И да добавя всички проучвания на социолозите /социопати / са предварително написани във централата на ГЕРБ !!!!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Казусът е елементарен - просто сравнете цените на храните с тези в Европа и заплатите тук с тези в Европа и веднага ще ви стане ясно кой се прави на тарикат - дали производителите, или правителството.
28
0
 
8
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Тези СОЦИОПАТИ пак си противречат...За два сребърника са готови по цял ден да величаят ТИКВЕНОТО УПРАВЛЕНИЕ !!!!!!!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кои храни бе, *** от министерството, млякото за 2лв?, новите цени на брашното?, кашкавала и сиренето по 10 лв? Вижте в западна европа как са им цените при техните заплати, това е нелепо1!
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе до кога ние работещите ще храним по 200 *** пенсионера и по 100 ***? А не се знае дали ще има пари за нашите пенсии!!!!
25
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баща ми как взима такава пенсия, без да е бил крадец или член на политбюро? Баща ми има 42 години трудов стаж. Направи си сметка какво си работила и какъв стаж имаш. Но с тоя език, дето го държиш, не се учудвам, че си се докарала до такава пенсия. Сега не съм длъжен да те храня, не и след като съм *** и ***. Карай на лебец и кисело млекце и не вий.
24
3
 
8
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Знам,че сме идиотска държава,но чак 83% от населението да желаят вмешателство на държавата в частните дела?????? ЛОШО,МНОГО ЛОШО
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв контрол на цените бе, нали сме пазарна икономика???!!!! Значи Боко Тиквата и Дянков ще ни цакат с мизерни заплати, а ще искат производителите да продават на загуба????? Съд до дупка и цялата клика на ГЕРБ в пандиза, където и е мястото!
22
2
 
8
 
! Отговори
КАМ АНОНИМЕН преди 12 години
*** СЕСТРА МИ ВЗЕМА 116 ЛВ .ПЕНСИЯ И СИ УМИРА ОТ ГЛАД КАТО НАС - ТИ ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ КАТО БАЩА ТИ ВЗЕМА 400 И ДРУГИТЕ ТОЛКОВА ВЗЕМАТ - *** !!!И МОЯТА Е 150 ЛВ.И НА МЪЖА МИ - КАК СЕ ЖИВЕЕ С ТАКИВА ПЕНСИИ *** ТАКЪВ !!!
21
2
 
7
 
! Отговори
CrossFire преди 12 години
Единственото, което се постига с контрол на цените е да се отблъскват производителите и да се получава недостиг на дадена стока. Да не говорим че много хора просто няма да имат какво да купят дори и да могат да си позволят по-високи цени. Ако цените са наистина високи, производителите сами ще увеличат предлагането, което ще подтисне цените. Другия вариант - да гледате по ТВ как някой си изхвърля/излива проукцията на улицата. Държавата никога с нищо не може да помогне. Само рейтингите си вдигат.
20
3
 
6
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Maлко е странно държавата да контролира цените.Това действие ми напомня отминали времена.Следващата стъпка е затваряне на границите,маркиране на населението с татуировки,бодлива тел,кучета и автомати.
19
1
 
6
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 12 години
ЗАЩО ДО СЕГА НЕ ВИЖДАМ НИКАКЪВ КОНТРОЛ ОТ ДЪРЖАВАТА ВЪРХУ ЦЕНИТЕ ???ВСИЧКИ ТЪРГОВЦИ ПРОДАВАТ НА ЦЕНИ КАКВИТО СИ ИСКАТ А ДЪРЖАВАТА ВМЕСТО ДА ПУСНИ ТАИНИ АГЕНТИ ДА САНКЦИОНИРАТ ТЪРГОВЦИТЕ СИ МЪЛЧИ А НАРОДА СТРАДА - НЕ СМЕ ВЗЕМАЛИ ПЕНСИОНЕРИТЕ АГНЕШКО ОТ 4-5 ГОДИНИ И КАК С ТЕЗИ МАЛКИ ПЕНСИИ - ТЕ НЕ СТИГАТ ЗА РАЗХОДИ А КАМО ЛИ ЗА ХЛЯБ И МЛЯКО/НЕ САМ ВЗЕМАЛА МЛЯКО ОТ 3-4 Г./ И КАК ДА ОЦЕЛЯВАМЕ КАТО СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС И НЕ НИ ВДИГНАТ СЕГА ПЕНСИИТЕ И ОБЕЩАВАТ ЗА ДОГОДИНА?ДА ИЗМРЕМ ЛИ ДОГОДИНА ЧАКАТ ?
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Meдиите - в услуга на властта! Срамно и гнусно!