Патриарх Максим ще оглави Възкресното богослужение

Службата започва в 11.00 часа в храма “Света Неделя“
Обновена: 15 апр 2012 10:25 | 15 апр 2012 10:00,
74
Патриарх Максим ще оглави Възкресното богослужение
Благодатният огън пристигна на летище Пловдив. Снимка: БТА

Негово Светейшество патриарх Максим ще оглави Възкресното богослужение в столичния храм “Света Неделя“.

Началото на богослужението е от 11.00 часа. Патриарх Максим оглави и снощното пасхално богослужение за Възкресение Христово в катедралния храм "Св. Александър Невски".

На него се стекоха хиляди вярващи.

Президентът Росен Плавнелиев също беше в храма. Той не беше придружен от съпругата си Юлияна Плевнелиева, която още от кандидат-президентската му кампания отказва публичните изяви.

Тази година правеше впечатление, че малко представители на властта са дошли на службата в “Св. Александър Невски“.

В храма не се забелязваха политически лидери или министри.

До президента Плевнелиев седеше директорът на болница “Лозенец“ Любомир Спасов.

Стеклите се миряни запалиха свещи с благодатния огън.

Пристигането на свещения огън от Йерусалим в България се забави с почти час.

Кандилото с благодатния огън беше донесено на наша земя от Пловдивския митрополит Николай с правителствения фалкон.

Самолетът кацна първо на летище Пловдив, а оттам огънят достигна до всяка епархия.

Днес продължават празничните богослужения из цялата страна.

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие ежегодния детски Великденски фестивал в Босилеград.

Фестивалът ще бъде открит в 13.30 часа в двора на училище "Георги Димитров" в Босилеград.

Вицепрезидентът ще има срещи с председателя на българския Културно-информационен център в Босилеград Иван Николов и кмета на общината Владимир Захариев.

Вицепрезидентът ще присъства на състезанието за най-здраво Великденско яйце.

Маргарита Попова ще посети храма "Света Троица в с. Извор и църквата "Рождество на Пресвета Богородица" в Босилеград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя добре, че поне за там ще се появи, че иначе Плевнелиев щеше да се резили.
50
0
 
0
 
! Отговори
Женя преди 11 години
Естествено,че не беше придружен от съпругата си...тя ще излезе на светло като стане време за Юнайтед стейтс ...
49
0
 
0
 
! Отговори
zhoro_nov преди 11 години
Плевнелиев май не казва съвсем истината - едва ли днешните магистрати наливат основата на правово общество, като ги знаем колко корумпирани са.
48
0
 
0
 
! Отговори
ицо преди 11 години
исая 29:13Затова Господ каза:Понеже този народ се приближават до Мен с устата сии Ме почитат с устните си,но са отстранили сърцето си далеч от Мени благоволението им към Мен епо човешки поучения, изучени папагалски,
47
2
 
5
 
! Отговори
агент буда преди 11 години
агент буда до агент максим, прдължаваме да се будалкаме а
46
2
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
ESSE ,до един бъхливи,дърти комунопитеци,проповядващи словото Божие,нямаики срама от нищо.Прости им Господи,не осъзнават какво правят.
45
0
 
0
 
! Отговори
evgeni преди 11 години
Относно: до дългобрадите симпатяги,които не искат да отговарят в ефир.Дата: Неделя, 2012, Април 15 15:51:39 ЕЕЩДядо попе,понеже тези които наричаш християни и ги завеждаш в "плен"/описано в "Откровение на Йоанна" казваш ,че им проповядваш истина,би ли бил така добър да отговаряш на въпроси задавани на тебе в ефирна медия относно Божията Истина, и къде сте вие служители на "Звяра" ???????!!!!! Защо ли ми се струва,че ще ти се наежи брадата като на зло куче намерило се в Трафопост от статичното електричество и Високото напрежение.Никога няма да искаш да ти се задават тези "въпроси",поради естеството на твоята брада,която между другото ползваш и за лигавник при ядене на КЕБАПЧЕТА ОБРАНИ от Бабичките по гробищата Та сега, на кого уповавате,на медиите ли,на заблудените 2 милиарда спонсори,които ще настройвате да ви защитават,но никога НЯМА ДА ИСКАТЕ ДА ОТГОВАРЯТЕ НА ДИРЕКТНИ ВЪПРОСИ В ЕФИР,поради естеството на брадата ви.
44
0
 
1
 
! Отговори
ТРАКОС преди 11 години
ХРИСТОС АНЕСТИ, ВУЛГАРИ.. ЦЕСТИТ ВЕЛИК ДЕН--
43
1
 
0
 
! Отговори
evgeni преди 11 години
На кое викаш Христова вяра ????? Господ каза :"варосани гробници вътре пълни с всякакви нечистотии",а дядо поп казва :"Свети мощи " Господ казва: "да нямаш други богове освен Мене",а дядо поп казва да се молите на хора идоли и "Звяра" !!!!!! ;Господ казва: "Да не си правиш образ и подобие,идол и кумир", а дядо поп казва :"чудотворна икона".Приятелю ,ти които казваш,че си християнин,знаеш ли кой се опитва да промениХристовата Божията Истина,или и ти си дългобрад заблудител-служител на "Звяра" ?!
42
1
 
0
 
! Отговори
evgeni преди 11 години
Господ каза,че друго знамение няма да се даде от Него !!! Чрез Словото каза още в 13ст.13гл.от "Oткровение на Йоанна" каза и друго.Хората не вярват на Господните думи ,но вярват на "Звяра" на когото карате вие православни и католически сатанински слуги да се кланят.Един малко по-*** въпрос;Ако "благодатния" огън,които носите от Йерусалим е от Господа ,защо се дава на "православието" само. Може би вие които променихте Божията Истина като прменихте Първа и Втора заповед на Бога, на вас се дава това.Не каза ли Исус,че благодатния огън се носи в сърцата ?????! Тогава кой е онзи огън ,които в първите минути НЕ ПАРЕЛ ????? Някога Сатана,когато видя,че Тома,наречен неверни се усъмни, ако не види,така и по това неверие се предложи на "вярващите" и НА ЧОВЕЧЕСТВОТО-ТОЗИ САТАНИНСКИ ФАЛШ,за да му се поклонят чрез "Звяра'.Защо ли дядо попе там някъде в библията се казваше следното:"онзи,който променя времена и закони".Знаеш ли, дядо попе кой е "онзи" ????! Това е лукавия-вашия началник-на тебе и папата !
41
0
 
3
 
! Отговори
Блестяха с липсата преди 11 години
В храма не се забелязваха политически лидери или министри...Отсъстваха поради болнични и технически причини Багата с двете Златки, Азис и Ламята, Дъмпела Мушкача, Илко Ножаря, Слави Трифонов, проф.Ботьо(изяден наскоро), тетка Цецка (у японско), Гоце(на лов с млади ***), Сър Гей, царюхата Крадлив Дедо(играе комар), Доган ***(пише дисертация на тема гола вода и парички от нея) и т.н
40
1
 
0
 
! Отговори
галактика преди 11 години
до 48 - Добре дошла Кримена !
39
2
 
2
 
! Отговори
evgeni преди 11 години
Господ каза,че друго знамение няма да се даде от Него !!! Чрез Словото каза още в 13ст.13гл.от "Откровение на Йоанна" каза и друго.Хората не вярват на Господните думи ,но вярват на "Звяра" на когото карате вие православни и католически сатанински слуги да се кланят.Един малко по-*** въпрос;Ако "благодатния" огън,които носите от Йерусалим е от Господа ,защо се дава на "православието" само. Може би вие които променихте Божията Истина като прменихте Първа и Втора заповед на Бога на вас се дава това.Не каза ли Исус,че благодатния огън се носи в сърцата ?????! Тогава кой е онзи огън ,които в първите минути НЕ ПАРЕЛ ????? Някога Сатана,когато видя,че Тома,наречен неверни се усъмни, ако не види,така и по това неверие се предложи на "вярващите" и НА ЧОВЕЧЕСТВОТО-ТОЗИ САТАНИНСКИ ФАЛШ,за да му се поклонят чрез "Звяра'.Защо ли дядо попе там някъде в библията се казваше следното:"онзи,който променя времена и закони".Знаеш ли, дядо попе кой е "онзи" ????! Това е лукавия-вашия началник-на тебе и папата !
38
1
 
4
 
! Отговори
Червеният поп преди 11 години
Там посред общия смут сам, като луд епически смелия поп Андрей с легендарния топ стреля снаряд след снаряд. . . В последния миг: "Смърт на Сатаната!" извика побеснял и велик - и обърна назад своя топ: последната граната изпрати право там - в божия храмдето бе пял литургия, ектении. . ."Да се обеси червения поп! Без кръст - без гроб!"До телеграфния стълб бе изправен. До него палача. Капитана. Въжето бе готово. Балкана тъмнееше мрачен. Небето - сурово. Попа стоеше огромен, изправен в целий си ръст, цял спокоен като гранит - без жал без спомен - на гърдите Христовия кръст и с поглед в балканите впит - далеко сякаш в грядущето. . . - Страхливо вий поглед отпущате пред близката смърт на човека, палачи! Що значи смъртта на един? Амин! Захрачи и плю. Бързо нахлу сам на врата си въжето и без да погледне небето - увисна - език между зъбите стиснал: велик сюблимен непостижим!
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
- Глас народен - - Глас божи - О боже! подкрепяй свещеното дело на грубите черни ръце: влей смелост в нашето гърмящо сърце: Не искаш ти никого роб - и ето - кълнеме се в нашия гроб - ще възкресим ний човека свободен в света. Пред нас е смъртта - о нека!но отвъд: там цъфти Ханаан от Правдата обетован нам - вечна пролет на живия блян. . . Вярваме! Знаем! Желаеме го! С нами бог!Септември! Септември! О месец на кръв! на подем и погром!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Вържи попа да ти е мирно селото" - стара българска поговорка
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива празници само подстрекават да се изразява лицемерието, което така или иначе винаги е налице. Но щом ви влече...
34
2
 
4
 
! Отговори
сатанаил преди 11 години
Абе кви са тези пиромане дет пренасят огньове?Сега остава и апартаментите на хората да запалят с тоз огън!Толкова коли запалиха из София Цецо -багера що още не ги е арестувал?Къде са качулатите да ги натръшкат по земята тези терористи?!
33
4
 
6
 
! Отговори
Атеист преди 11 години
Тези хора на снимката колко грехове имат един Господ знае!Не вярвам на измислени и недоказани неща.
32
2
 
3
 
! Отговори
До IQ146 №18 преди 11 години
Питай Пожарникаря! Сигурно е изучавал и обучен да знае как се потушва стихията от свещения благодатен огън при пожар !