Родители спряха шофьор на автобус с алкохол в кръвта

Мъжът трябвало да откара деца на зелено училище в Трявна
Обновена: 17 апр 2012 15:12 | 17 апр 2012 13:52,
54
Родители спряха шофьор на автобус с алкохол в кръвта
Снимка: Impact Press Group

Шофьор на автобус с 0.7 промила алкохол в кръвта бе спрян от притеснени родители, чиито деца трябваше да бъдат закарани на „зелено училище” в Трявна, съобщи bTV.

Един от родителите карал случайно зад автобуса, с който трябвало да пътуват и децата му.

Мъжът се усъмнил в състоянието на водача заради неадекватните маневри, които рейсът правил на пътя. Родителят веднага се обадил на спешния телефон 112.

Пред столичното 18-то училище шофьорът на автобуса Йордан Христов бе проверен от полицията и дрегерът установил, че има 0.7 промила алкохол в кръв, което е с две десети повече от допустимото.

Управителят на фирма „Ролита”, която е наета да превози децата, също проверил шофьора със служебния дрегер. „Фирмената машинка” обаче не отчела наличие на алкохол в кръвта на Христов.

Шофьорът на автобуса отказал да подпише и акта на ДАИ, в който били установени три неизправности на возилото – счупен мигач, откачен калник и нередности на тахошайбата.

След като полицията взела книжката на шофьора, той отишъл да даде кръвна проба. Преди това Христов обясни пред bTV, че не е пил алкохол, а отчетените промили били заради лекарства, които вземал. Досега Христов е бил изряден и не е имал нарушения.

В крайна сметка децата отпътували за Трявна с друг автобус, управляван лично от управителя на фирмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
31
 
31
 
! Отговори
Бг преди 12 години
*** родител,имал неадекватни действия хахаха,0,7 е точно една бира,сигурно е имал нещо да връща на шофьора. Заради лекарствата също може да е отчел промили. Кръвната проба ще покаже.Няма нация с повече доноси и предателства едни срещу други.
1
21
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на родителя .