35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти

Правят масови проверки за уж домашни животни, които скитат навън
Обновена: 21 апр 2012 08:48 | 20 апр 2012 22:10,
151
35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти
Снимка: архив, Булфото

Около 35% от кучетата по столичните улици са дошли от строителни обекти и от паркинги, каза пред журналисти директорът на ОП "Екоравновесие" Манол Нейков.

Това е и причината от днес да започнат проверки по паркингите, строителните площадки и дворове, използвани за стопански цели, за наличието на кучета, които би трябвало да са домашни, но не са регистрирани в районните администрации, нямат документи и за тях не се плащат такси. 

Нейков и инспектори от "Екоравновесие" бяха в Панчарево по сигнал на Англо-американския колеж там. От училището веднъж са сигнализирали за бездомни животни около него и те са били прибрани.

В края на март от приюта в кв. "Сеславци" петте животни са осиновени от мъж, който е декларирал, че ще ги гледа при домашни условия.

След втория сигнал от колежа при проверката бе установено, че кучетата са отново навън на улицата. Заради това на собственика ще бъде съставен акт – глоба от 50 лева за всяко куче и допълнителна глоба за това, че не ги е регистрирал в района, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българските учени да не напускат страната че кучетата няма да има какво да ядат!
72
3
 
19
 
! Отговори
невинен преди 11 години
След като уличните кучета не са виновни, а хората, които са ги пуснали на улицата, тогава да бъдат кастрирани, не кучетата, а хората!
71
4
 
14
 
! Отговори
забрана преди 11 години
Уважаеми кучкари! Само да припомня, че преди две седмици Европейската Комисия забрани секса с животни!
70
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С кучетата ще се справим, когато *** спрат да ги трепят по улиците. Иначе си е ясно - който не обича животните мрази и хората. Бездомни кучета по улиците не трябва да има, но наистина на всеки строителен обект си развъждат по няколко кучета, които "да го пазят", т.е. пазачите да си спят сладко-сладко, а кучетата да имат грижата за охраната. После като завършат обекта, повечето кучета си остават там на улицата.
69
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кощунството към тези същества,които са били използвани като кучета пазачи и когато са станали ненужни са били изхвърлени е утежнило доста проблема с така наречаната кучешка напаст.Действително около строителните обекти винаги е пълно с кучета, умишлено настървявани,за да изпълняват по-добре своите задължения,демек да пазят по добре.Решението да се тръгне оттам е добро.По-важно е изпълнението.
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бюджета е на нула ,не им позволиха на гербаджийте да пипнат пенсионния фонд ,от *** данъци и такси не могат да вземат ,единствено остана да събират пари от кучкарите ,затова била тази истерия вече толкова време
67
1
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Напишете 1 телефон за сигнали де
66
5
 
15
 
! Отговори
Жена на 44 преди 11 години
Няма значение откъде идват бездомните кучета,щом са без стопани нямат място на улицата.Здравето и безопасността на хората трябва да са най-важни.Екозащитниците да се грижат за кучетата,да ги осиновяват и хранят ,без да се подлагат на риск останалите ,нали и те имат деца,как ще реагират ако те бъдат ухапани ?
65
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трепане на *** ако трябва и на кучкарите, които лапат от кучешките субсидии!
64
14
 
15
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Грижа за нас трябва да са кучетата, дърветата, цялата природа. Както сме безотговорни към природата такова е отношението ни и към кучетата. Но после това ни се връща тъпкано. И казваме кучетата са виновни!
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този директор на общинското предприятие"екоравновесие" да вземе и да каже колко наши парички навряха в г*ъза си за всичките тези години (от 1998 до сега) ,и какво реално са свършили
62
6
 
22
 
! Отговори
Фандъкова, действай! преди 11 години
Хич не ме интересува откъде са! Важното е да изчезнат! Аз живея в столица и плащам данъци, такси и др. като в столица. Толкова!
61
1
 
0
 
! Отговори
до 92 преди 11 години
Ами това го пишеш на плакат, пишеш по соц. саитове, набираш съмишленици... и пред Народното Събрание!Иначе, на биричка home, няма как да вземеш повече от няколко плюса...
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е причина за глоби и замазване на очи!Истинската причина е , че някои са скапани стопани, а държавата нехае!Стига бе, с едни кучета не можете да се оправите...Е.ахти смешната държава!!!
59
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕВТАНАЗИЯ!
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кучетата са не на обектите.Строителство почти няма. Фандъкова, найденов и 200 -те агресивни кучефили са от един отбор и са против хората. Доста глупави за да мислят, че така ще решат проблема.
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЙЙЙЙЙЙЙ Пак строителството е виновно за всичко, ***.
56
2
 
3
 
! Отговори
тв преди 11 години
Браво, че започва! Хай стига с тая безотговорност.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Определено работата с днеска.бг се получава някак си сбогом.бг или нещо подобно...заприличахте на битивиту....
54
7
 
17
 
! Отговори
lelka5 преди 11 години
A,на паркингите и гаражите явно има машини за производство на кучета....