35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти

Правят масови проверки за уж домашни животни, които скитат навън
Обновена: 21 апр 2012 08:48 | 20 апр 2012 22:10,
151
35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти
Снимка: архив, Булфото

Около 35% от кучетата по столичните улици са дошли от строителни обекти и от паркинги, каза пред журналисти директорът на ОП "Екоравновесие" Манол Нейков.

Това е и причината от днес да започнат проверки по паркингите, строителните площадки и дворове, използвани за стопански цели, за наличието на кучета, които би трябвало да са домашни, но не са регистрирани в районните администрации, нямат документи и за тях не се плащат такси. 

Нейков и инспектори от "Екоравновесие" бяха в Панчарево по сигнал на Англо-американския колеж там. От училището веднъж са сигнализирали за бездомни животни около него и те са били прибрани.

В края на март от приюта в кв. "Сеславци" петте животни са осиновени от мъж, който е декларирал, че ще ги гледа при домашни условия.

След втория сигнал от колежа при проверката бе установено, че кучетата са отново навън на улицата. Заради това на собственика ще бъде съставен акт – глоба от 50 лева за всяко куче и допълнителна глоба за това, че не ги е регистрирал в района, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес.бг, вие сте е*аси скапаняците. Чао.
52
0
 
0
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
....не от хора....!!!!!!!!!
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то това не са кучета по улиците, те са като овце големи!!
50
2
 
3
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
tiq deto rabotqt za tiq ku4e6ki organizacii sa tolkova PLITKOUMNI JIVOTNI, 4e ku4etata sa po polezni ot tqh.. Edinstvenite im ka4estva sa pomqrskoto sabirane na glutnici, agresivniq im harakter, i zarazite koito razprostranqvat.. Zapla6vat za6toto satanistite po cql svqt stoqt zad garba im, ina4e ako gi nqma satanistite v tqhna za6tita, tiq 6tee podviqt opa6ka.. Nqmat kakvo da rabotqt, i sa se hvanali kato udavnici za slamka s tiq ku4eta..Te sa im 6ansa da imat hrana na masata..SME6NICI
49
5
 
14
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Не съм расист,но бос *** да ме настъпи и *** да ме лае,не понасям!Ликвидираха обувната промишленност,но непромокаеми обувки само от кучешка кожа стават!Който с това се захване,ще е на почит!Ще дръпне кокала от от психокучкарите!Това са хора,пардон,комплексирани индивиди,безполезни за всички нас!Як пердах и няма да гъкнат,само пари буквално смучат!Тези грешни пари трябват на сиропиталищата и самотни стари хора,построили всичко това,като крадът залака им!Време е за крайни мерки срещу тях!
48
1
 
8
 
! Отговори
bobi преди 12 години
Bira i kebapche za- ubito kuche - BG. chista za 3 dni. Kmetovete da probvat.
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европейците първо се отърваха от популацията на безстопанствени животни, после създадоха организации за защита на животните и започнаха страховито да ги закрилят(ако са останали). Пък ние всичко правим наобратно. Бе гледайте какво прави Европа и се учете от нея. Или не ви отговаря на "политиката" ?
46
2
 
23
 
! Отговори
X преди 12 години
54% от случаите на болни от тения в Европа са в България.Такааа...значи в 8 милионна българия има повече болни от кучешка тения от 500-те милиона в ЕС.Всички бездомни кучета трябва да се приберат и поетапно ако не си намират стопанин да се ликвидират.Строг контрол върху домашните кучета и ефективни глоби. Кензането на кучетата по поляни и пясъчници е масова практика.Просто БГ мизерия в най-чиста форма. Защо ни взеха в ЕС не знам...такива примитивни същества като нас няма.
45
13
 
6
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Пожелавам ви приятна вечер. Не възнамерявам да комуникирам повече със злобни и комплексирани хора. Нямам излишно време за губене!
44
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10 лева за одрана ***, 20 за одран кучкар-психопат.
43
5
 
14
 
! Отговори
SSS преди 12 години
Бобчо, такива като теб трябва да се затварят в клетка заедно с ***.
42
14
 
14
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Ще ми се вие да сте така фанатизирани като нас на тема изоставени от родителите си дечица, например. Само че в статиите за тях никакви ви няма. По-интересно ви е да храчите и плюнчите срещу кучетата. А ние които обичаме кучетата обичаме и децата, и природата и и т.н. И не ни пука, че ни обиждате, защото сме чисти пред съвестта си. И както днес защитаваме кучетата, така утре ще защитаваме несправедливости и спрямо хората. Но това вие не го разбирате. Трябва ви жертва и най-лесната такава сме ние!
41
13
 
9
 
! Отговори
Боби преди 12 години
А ти не можеш дори да си представиш колко много се излагаш в момента. Ама няма как и да разбереш като насреща ти са интелигентни хора, а ти нямаш дори капчица мозък. Върви да си избиваш комплексите някъде другаде, че вече взе и пяна да ти избива на устата.
40
2
 
8
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
Радвай се поне, че не си на 100% безполезен - можеш да бъдеш даван, като лош пример. хахахаха
39
5
 
13
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
мнението си е твое, но да застрашаваш живота и здравето на другите около теб е общ проблем, затова трай че от такива *** селяни като теб ни сравняват със страните от третия свят
38
1
 
9
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
61 - ти не си човек. ти си изтривалка и отношението, което демонстрираш, всъщност говори за отношението ти, към самият теб :) между другото ти нямаш и мнение по темата, каквото предполагам ти липсва и в живота ;)
37
1
 
10
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
Боби ... де да знам. Май няма смисъл да спориш с *** *** - виж, че тотално са спрели, мисловна дейност липсва. Това е все едно да се бориш със *** в кал - и двамата ще се изцапате, но на свинята ще и хареса.
36
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Господин ГОЛЕМИ БУКВИ, изпихте ли си хапчето тази вечер? Разбрахме, че имате жълта книжка, ама не е нужно да продължавате да ни го доказвате с изказванията си. Нямало законов начин да се откажеш от кучето си?!?! Най-малкото можеш да се опиташ да му намериш други стопани, които да се грижат за него. Бях права като казах, че заради такива като вас кучетата са по улиците. А после ние кучелюбите сме ви виновни. Само че моите 2 кучета сега са на топло вкъщи, нахранени, ваксинирани, с платен данък!
35
1
 
8
 
! Отговори
от 50 преди 12 години
ами точно такива лумпели като теб които си изхвърлят кучетата защото няма на кой да ги дадат държавата е в такова състояние
34
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Да, и аз видях снимката на йоркито. Ситуацията вече е извън контрол. С хората трябва да се борим, не с кучетата. Станем ли по-цивилизовани и образовани откъм отношението ни към животните и отговорността, която носим към тях проблемът ще изчезне много бързо. ЕВТАНАЗИЯТА НЕ Е РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА! ЕВТАНАЗИЯТА Е ИЗБЯГВАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ!