35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти

Правят масови проверки за уж домашни животни, които скитат навън
Обновена: 21 апр 2012 08:48 | 20 апр 2012 22:10,
151
35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти
Снимка: архив, Булфото

Около 35% от кучетата по столичните улици са дошли от строителни обекти и от паркинги, каза пред журналисти директорът на ОП "Екоравновесие" Манол Нейков.

Това е и причината от днес да започнат проверки по паркингите, строителните площадки и дворове, използвани за стопански цели, за наличието на кучета, които би трябвало да са домашни, но не са регистрирани в районните администрации, нямат документи и за тях не се плащат такси. 

Нейков и инспектори от "Екоравновесие" бяха в Панчарево по сигнал на Англо-американския колеж там. От училището веднъж са сигнализирали за бездомни животни около него и те са били прибрани.

В края на март от приюта в кв. "Сеславци" петте животни са осиновени от мъж, който е декларирал, че ще ги гледа при домашни условия.

След втория сигнал от колежа при проверката бе установено, че кучетата са отново навън на улицата. Заради това на собственика ще бъде съставен акт – глоба от 50 лева за всяко куче и допълнителна глоба за това, че не ги е регистрирал в района, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обожавам животните и имам три кучета,но в къщи.Не са особено расови,но са много сладки!независимо от това съм съгласна с мнозинството относно бездомните кучета.Тези кучета са длъжни да бъдат в приют и ако никой не ги осинови,то трябва да бъдат унищожени.така е навсякъде,дори и в Англия,така че не е необходимо да ни сочат с пръст и порицават.
12
3
 
15
 
! Отговори
Продължение на 16 преди 11 години
Онези, които имат кучета, задължително трябва да почистват изпражненията на своите питомци, ако те се изходят на обществено място. Имам предвид не само да съберат мръсотията в пликче, но и след това да почистят мястото с дезинфектант! Иначе смрадта продължава да се усеща, там кацат мухи, които след това пък кацат къде ли не, включително и по лицата и ръцете на децата ни, както и по предмети, които ние непрекъснато докосваме.Иначе кучетата са ми симпатични, но нека всичко да си бъде на мястото!
11
2
 
5
 
! Отговори
последни новини преди 11 години
Според най нови данни на общината 90% от кучетата са дошли по нашите земи с прабългарите на хан Аспарух. Още 10% дошли с кръстоносцитеЗапочват масови проверки на общинската служба екоНеравновесие по онгълите на прабългарите и солени глоби очакват рицарите-тамплиери.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спасението е едно , кой където види "пума " бой с кола по тиквата пък да става , каквото ще ! Ако няма кол - попарка с качествен антифриз , да не им е горещо през лятото , тъкмо нямат и потни жлези "пумичките"!
9
1
 
25
 
! Отговори
Защитниците на псета преди 11 години
бездомните и на нахалните кучкари, не се ли дразнят и погнусяват от осраните тротоари? Ако не си гледаш в краката, на всеки 5-10 м ще настъпваш по едно л..но!Защо само уличните кучета се считат за потенциално опасни? Тези, които са нечии, също хапят и нападат хора.Други пък са дружелюбни, но като са пуснати без повод, често пъти буквално скачат върху непознат човек,за да му се радват и ако кучето е голямо и силно,ще те събори като нищо.Затова, куче без намордник и повод не бива да е на улицата!
8
0
 
8
 
! Отговори
Край преди 11 години
Референдумите трябва да се наложат от мен и от теб - без натиск от гражданите полтиците винаги ще искат да решават вместо нас. Верно е че за ЕС не ни питаха. Икогато ни оставиха без армия пак не ни питаха и сега за АЕЦ пак им се ще да не питат. Ама и ние притискаме ли ги -не. Същото и с кучетата. 1200 си трайкаме - 120 души крещят и техното кучелюбие се чева повече от здравия разум. А на министъра и на кметицата това им отърва щото ще разпределят едни кинти.
7
3
 
25
 
! Отговори
Кучемразец преди 11 години
Според НК пределите на неизбежната отбрана не трябва да се превишават и защитата трябва да съответства на нападението . Значи , ако мръсното псе започне да ме лае и да ме хапе , аз ще трябва да му отвърна със същото !!! Ако му изпера един кол по лигавата и гурелива тиква , ще ме съдят по оня кучешкия закон,че може и в Затвора да ме тикнат ! И това се приема нормално заради шепа смрадливи кучкозащитници,които са толкова вредни за обществото , колкото и самите *** !
6
0
 
19
 
! Отговори
Край преди 11 години
Идея. Заграждат се 500 декара земя в кремиковци и се прави кучешки резерват. Кучетата се ловят и се пращат там. Там тези дето ги обичат си ги обгрижват както искат- хранят -поят еват и т..н.. с техните си пари. Хуманно - ние не им ги убиваме - те не ни хапят и заразяват и мърсят. Тази идея подложена на референдум ще спечели само трябва да го инспирираме някак.
5
6
 
26
 
! Отговори
Конституция на РБ преди 11 години
Чл. 4. (2) Република България ГАРАНТИРА ЖИВОТА достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.А ДА ВИ ВИДЯ КУЧКАРИТЕ КАК ЩЕ СЛОЖИТЕ МИНУСЧЕТА НА ТЕКСТА НА ВЪРХОВНИЯ ЗАКОН. НЕСПАЗВАНЕТО НА КОНСТИТУЦИЯТА Е ПОДСЪДНО.
4
1
 
9
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
////35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти и паркинги///..........а откъде са отишли на тези паркинги??????????
3
6
 
20
 
! Отговори
четете конституцията преди 11 години
Свободното движение на непридружени от човек кучета по улиците на града е противоконституционно.
2
6
 
17
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
хайдеееее, пак започнаха да трошат пари "от къде били дошли пумите" има ли някакво значение, ефтаназия, стига сте крали пари прикрити зад някакви хуманни дружества.
1
1
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Аз си мислех че произлизат от вълка а то било от паркингите и строежите!