Полицейски шеф респектира задържан с канадска борба

"Да те почвам ли, казвай!", пита комисар Николов
20 апр 2012 18:20,
262

Скандален видеоклип с шефа на областната дирекция на полицията в София комисар Николай Николов беше пуснат в интернет. Във видеото Николов играе канадска борба със задържан и го обсипва с цветисти обиди и псувни.

Самият Николов не се смути от поведението си в клипа и потвърди, че на кадрите е самият той. Полицейският шеф каза, че не си спомня точно конкретния случай, но предположи, че записът е от преди 6-7 години. Тогава той е бил началник на групата за разследване на тежки престъпления в столичното Първо районно управление.

„Като се виждам на клипа съм доста по-младичък и доста по-слабичък“, уточни той.

„Най-вероятно това момче е извършител на тежко престъпление – грабеж, кражба с употребено насилие“, посочи Николов пред bTV.

"Каква канадска борба ти тренираш в Студентския град? Да те почвам ли, казвай?", кани се Николов в клипа.  Във видеото той нарича задържания „капут“ и „лайнар“ и го ругае.

„Вие такива думи не сте ли употребявали, аз съм чувал и журналисти, и доктори да употребяват такива думи“, каза в своя защита Николов. От думите му стана ясно, че не се притеснява от поведението си на записа.

„Какво да ме притесни, след като играем една честна игра, играем канадска борба. При една спортна игра може човек да сгреши и да каже някоя реплика“, посочи той.

Николов допусна, че целта му е била „да се стигне до разкриване на престъплението“.

„Не е част от методологията, не е елемент от работата, Вие можете ли да кажете на българските полицаи как да работят и как да разкриват престъпления“, продължи той.

Мненията за неговото поведение са на двата полюса. Някои от хората го защитават с аргумента, че престъпниците трябва да се „респектират“, други пък открито го определят за полицейско насилие.

От Българския хелзинкски комитет са на мнение, че полицейският началник е тормозил и се е заканвал с физическо насилие на задържания.

„Такъв човек няма място в българската полиция и следва без забавяне да бъде отстранен от служба“, категорични са от организацията. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
3
 
! Отговори
Адвокат преди 12 години
ВРЪЩАНЕ НА ПОДСЪДНОСТТА НА ПОЛИЦИЯТА КЪМ ВОЕННА ПРОКУРАТУРА!
150
0
 
2
 
! Отговори
до sevtus преди 12 години
Много ще станат учените,кой ще работи?много вожд-малко индианец:)местим темата,но какво пък,спама е разрешен:)та по въпроса с образованието-в България такова няма,единици са тези,които имат дипломи и знаят нещо-другото е *** мързелива!Относно реалния живот,не твърдя,че много го разбирам,но поне имам допир с него и не съм с розовите очила,като теб.пак питам,кое е насилие във видеото?
149
1
 
4
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Кольо Щангата ли му викат:)...ами, че той си има всичко за средностатистическа мутра: осем думи в речника, дебеловрато-кръгла муцуна и достоен прякор....
148
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 12 години
Добрия стар навременен шамар върши повече работа от триста чиновници писарушки, които осъществяват мониторинг, превенция и бла бла. Сещам се за ученика дето преби ученик и го остави без далак /инвалид/. Полицията беше го предупреждавала, мъмроила и т.н. вместо да му изплющят здравите шамари и сега момчето да е здраво а агресивкото да не е подсъдим. да ви пикая на импотентната демокрация дето закопа българската нация.
147
2
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
165, а бе ти за понятие "психическо насилие", чувал ли си?! Всяко посегателство - вербално или физическо, което е насочено против личността, нейното здраве, живот или достойнство е насилие!
146
0
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
ето . защо разсъждавам като " бълък ", не ми харесва физкултурник да ме представлява в СИЛНА БЪЛГАРИЯ !
145
1
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
163, знаеш ли кои са повече от "професорите по форумите"? Ще ти кажа - разбирачите на "реалния живот":). А бе от такива разбирачи на "реалния живот" като теб, които под реалност разбират да раздават шутове наляво и надясно, не се диша вече:)И точно самодоволството ви от това колко много разбирате "реалния живот" личи пълнотата на вашето неразбиране. Приличате на двойкаджии, които обвиняват всичко и всеки заради това, че не могат да си научат урока. И така и не ви идва на ум, че трябва да промените стратегията - просто да си седнете на *** - тлъст или елегантен и да учите!Колкото до въпроса ти къде има насилие в записа, аз съм сигурен, че и динамитена шашка да ти вкарат в задните части и това няма да определиш като насилие...
144
0
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до 151 - от комунист , АКЪЛ не искам ! :)))))))))))))))))))))))))))))
143
1
 
8
 
! Отговори
край преди 12 години
Евалата полицай. Без бой няма оправия. Ако някой ми каже че дребната престъпност и *** престъпност могат да се сборят със средствата на демокрацията ще му кажа да го духа. Днеска на пазара в красна поляна чух думата гяурка по адрес на българка продавачка. Каза я гаден *** през зъби с омраза.
142
0
 
5
 
! Отговори
hoptrop преди 12 години
Този специалист е известен като КОКО ЩАНГАТА с ВИФ профил издигна се по времето на Костов 1997 г. като кадар на БОИ тогава там се о*ра след като се издигна за зам. и го пратиха в трета глуха :) *** е като лейка и с ограничен речников запас :)но от такива МВР винаги са необходими. Затова ги издигат на високи постове .PS. лично мнение но вярно .е КОКО КОКО НАМЕРИ СИ ..............
141
0
 
0
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до151- асъ м олиган ( уличник ) :) , нека не Ви вкаевам в граматиката :) Вие сте " ВСЯ и ВСЬО" знаем го това и сте го "доказали":)защо с " ЧАЛГА" "законодателство " създавате " спорни " " КАЗУСИ":) - типично за дребни интелектуално и типично на колхозническо кат мислене СЪЩНОСТ на КОМУНИЗЪМ ! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахахха забавна шматка си ти.Думите са обида,но не и насилие:)Марш в леглото без десерт некадърник такъв!!!
139
1
 
0
 
! Отговори
rrr преди 12 години
Думите с които се обръща се считат пак за насилие, изумруд!
138
0
 
1
 
! Отговори
до sevtus преди 12 години
Къде навън бе агне,извън браузъра?да не ресетва компа?:)Не ми се прави на много умен,пълно е с професори по форумите.В реалния живот(има и такъв) нещата не са точно,като по филмите.Не говорим да се бие наред за щяло и нещало.Има и такива моменти обаче.Във видеото ти видя ли насилие някъде?
137
1
 
0
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
158, има си и конкретен текст в НК :чл. 148, ал. 1, т. 4....глоба от 3 до 10 хиляди лева и обществено порицание
136
2
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
155, тъкмо седнах. Досега бях навън...Проблем?! Рационалният човек не ползва "всички средства". Ползва конкретни средства за конкретни цели. Повтарям го пак - с УМ. Интелектът стои в основата на всичко, което правим и от степента, до която умеем да го ползваме зависи и успеха в дадено начинание. В момента, в който загубиш битката, вадиш ритниците. Когато почнеш с ритниците, ти се самопоставяш автоматически в по-слабата позиция. Например, ако си полицай - ти правиш съответните процесуални нарушения и отсрещната страна получава предимството да се позове на тях и с усмивка на уста да ти се изплюе в суратя на излизане от съдебната зала...Умният човек би си направил изводи и би променил стратегията в тази битка, вместо да говори врели некипели за "сила" и така да се върти в омагьосан кръг...
135
6
 
3
 
! Отговори
ченге преди 12 години
бил съм,бия и ще продължавам да бия гадовете!!!Ако ми падне ***-двойна порция(мразя расизма....и ***)
134
3
 
7
 
! Отговори
rrr преди 12 години
Във всяка нормална страна, този полицай би отнесъл солидно наказание, в парично изражение след дело за обиди и би бил изритан от службата, без право за заемане на подобна такава заради оронване престижа на държавен служител?! Ако сега състудента му от ВИФ не си направи пи-ар, няма да има по-удобен момент! Странно ми е как полицаите търпят вифаджии да са им началници?! Военните академии са къде кде по-престижни ковачници на ДОБЛЕСТНИ офицери!?
133
2
 
10
 
! Отговори
dragko преди 12 години
Хора-не се заблуждавайте!"Вълкът козината си мени-нрава не!" е казал народът.Слабост на полицаите е да бият вързани или безпомощни хора.На скрито място естествено.Иначе са страхливи и подли.Никога явно!Винаги в гръб.
132
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв шеф, само му чуй милиционеро -вифаджийския речник.Просто *** в униформа.