Миланов опитал да прикрие далаверите на Киров?

Преглед на печата за 24 април 2012 година
Обновена: 24 апр 2012 07:09 | 24 апр 2012 07:00,
163
Миланов опитал да прикрие далаверите на Киров?
Румен Миланов в тога на рицар-тамплиер. Снимка: Булфото

Румен Миланов се е опитал да прикрие злоупотребите на Кирчо Киров в Националната разузнавателна служба и затова е уволнен от премиера.

Ген. Миланов отишъл в НРС и ходатайствал да не се огласява докладът за потрошените без обяснение средства в разузнаването, акцентира от първата си страница в. "24 часа".

Първо Борисов уволни Миланов само като секретар на съвета. След 4 ч обаче бе обявено, че той е освободен и от другите постове, както и от БОРКОР.

Вестник "Класа" отразява становището на консултанта HSBC:"АЕЦ "Белене" щеше да струва 10,350 млрд. евро". Или около 22 млрд. лв., щеше да струва ядрената централа, ако беше построена. Това съобщи премиерът Бойко Борисов вчера в парламента, след неуспешния опит на БСП да поиска вот на недоверие на правителството. България няма договор за изграждане на АЕЦ "Белене", установили ревизорите.

От "Дума" репликират: "Борисов руши умишлено държавността". За изданието Красимир Премянов, оглавяващ Съюза на тракийските дружества в България, казва: "БСП трябва да формира мощна лява идентичност. Ако не се справи, тя ще бъде изтласкана от политическия живот. Днес партията се намира в изключително трудна ситуация, обусловена от недоверието на избирателите,което е достигнало критичната си точка. Това се отнася и за останалите партии. Кадровата политика е недемократична като цяло.

Вземането на решения се извършва от тесен кръг хора и всички останали надолу по пирамидата са удостоени с единственото право да бъдат информирани за взети вече решения. А България се нуждае от силна алтернатива на сегашното управление", е позицията на Премянов.

Правителството на ГЕРБ прави втори опит да национализира спортната база в с. Равда, съобщава "Труд". Министрите ще обявят днес използваната от НСА територия за обект с национално значение.

През февруари 2010 г. спортният министър Свилен Нейков пробва да одържави земята край Черноморието и да прокара аналогично решение в кабинета, но след искове от страна на реститути.

На България й трябва революция с еврофондовете, за да не загуби пари", е водещото заглавие на "Сега". През изборната 2013 г. страната ни трябва да докаже извършени разходи пред ЕС на обща стойност 6.76 млрд. лв., или два пъти повече, отколкото за 2012 г.

За отделни оперативни програми лимитът ще се вдигне цели четири пъти и ако не настъпи революционно раздвижване в тях, парите няма да бъдат усвоени. Това показва справка за усвояване на еврофондовете за 2012 и 2013 г., предоставена на "Сега" от екипа на министър Томислав Дончев. Усвояването на еврофондовете е ограничено до 2015 г.

Предвидените за всяка бюджетна година средства трябва да се усвоят в срок от 2 или 3 години след отпускането им. През 2013 г. държавата ни ще трябва да докаже, че е усвоила два годишни бюджета - за 2010 и за 2011 г., като подобно натрупване има само тази година.

По данни на НСИ И Евростат, България е втора в ЕС по най-нисък дълг през 2011 г. с едва 16,3% от БВП, пред нас е единствено Естония. Дефицитът в хазната се е свил с 622 млн. до 1,576 млрд. лв., информира "Класа". По отношение на дълга също се справяме доста добре. Според Евростат през 2011 г. у настой е бил 12,293 млрд. лв., или 16,3% от БВП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...да трябва ни революция в съзнанието,но не само за изборите ,а за всичко ,защото имаме объркано мислене,като остатък от Татово време.Мислим си,че може винаги да изхитрим някой,да откраднем и да заобиколим закона.Може би след 10-20 години ,ще сме наистина готови за едно по-цивилизовано общество!...иначе няма смисъл и от най-съвършеният закон!
101
9
 
11
 
! Отговори
Бг преди 11 години
Опозицията и Костов ,...нямат думата ,за каквото и да било !Бойко ще е още 5 години !
100
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде пак комунистите това бойко онова сдс и дрън дрън всичките са от един дол дренки няма ли да го разберете по избори се плюят а после с такива тоги като на снимката се прегръщат и целуват!
99
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България е с размерите и икономиката на среден европейски град ... стига да искат за 24 часа могат да сложат всичко в ред, но искат ли ?
98
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистическата върхушка начело с Гоце седефчов беше заета предимно със харчене на народни пари, но Бойко ги разрита като мръсни палета ..
97
0
 
11
 
! Отговори
hp преди 11 години
Хахаха рицари...
96
0
 
14
 
! Отговори
преди 11 години
Всички ръководни "кадри" на прехода ----вън !А политиците и *** ,да се съобразяват с народа ,който ги ХРАНИ , за да живеят безгрижно!
95
3
 
8
 
! Отговори
До 101 Една от БГ преди 11 години
Трябва ни революция на съзнанието по избори не да ходим да гласуваме като мишки а да бйкотираме изборите да ги видя как ще се изберат нещастниците!
94
3
 
10
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
А паричките са минали през една банка-.------на" банкерка" приближена на величието......
93
1
 
13
 
! Отговори
ДО румен 221 от НФБ преди 11 години
прав си приятелю, за съжаление държавата не съществува!въпрос на няколко години е да остане евентуално само като име но и това не е сигурно...тепърва ще страдаме от демографската криза пред която икономическата ще е бледа сянка..125 000млади и здрави напускат страната всяка година! това е цвета на нацията който никога няма да се върне!да си видял икономическата програма на герб?да си видял програма за работа с младежта?.....
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прочетете в евангелието на Св,Йоан Богослов в книга апокалипсис каква ще е съдбата на голямата блудница на която на челото и е изписано името-,,тайна велики вавилон""и чрез която се опиваха във власт и богатство земните царе и първенци
91
0
 
5
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 11 години
"На БГ й трябва революция с еврофондовете, за да не загуби пари"А!Който е казал това, явно не е го е съгласувал с *** с мускулите, който скланя усвояването на еврофондовете паралелно с лафа за магистрали, инфраструктура, спортни зали, градинки, виолетки, пеперудки, рай..."Тези поне нещо правят" - друг любим виц на циркаджиите от Герб Холиууд Ентъртейнмънт, за чието представление ще плащат още много поколения българи (ако има такива...).
90
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Върви Настрадин Ходжа та лъже а след него Хитър Петър та маже" уви такива нещастници ни управляват дето без тайните масонски ложи и братства и за боклукчии не стават
89
0
 
20
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Рицари били!Какви рицари, бе?Рицарите са хора, които вярват в основните човешки добродетели!Къде са им добродетелите на тези,че се кичат с разни плащеници и уж добродетели...рицарите се борят за честност и добросъществуване на всички..измислени герои, в измислен свят...са ***,които се мислят за рицари...Няма рицари в този загубен свят,когато USA се мислят за най-големите рицари и за най-честните в света..няма как да се случи..да се опитваш да наложиш световен ред според тъпите си представи
88
2
 
8
 
! Отговори
крадливите ДС ГОЦЕ преди 11 години
Редица нарушения около строежа на АЕЦ "Белене", разкри проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), проведена в периода 6-11 април 2012 година.Констатациите потвърждават тезата на премиера Бойко Борисов за нарушения още със започването на проекта за АЕЦ "Белене".Докладът бе публикуван на сайта на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) в понеделник, за когато бе насрочен и парламентарен дебат по искането на БСП за вот на недоверие срещу правителството заради отказа му да изгражда АЕЦ "Белене", но мнозинството отмени вота.МИЕТ публикува на сайта си и анализа на консултанта HSBC "Икономически модел на HSBC за Белене", за който социалистите питаха още когато разбраха за спирането на проекта.Докладът на финансовата инспекция сочи, че нарушенията са правени основно при управлението на Тройната коалиция и от шефовете на НЕК по това време Любомир Велков и Мадрик Папазян.Според доклада към 31 март 2012 г. НЕК е платила на АСЕ 383 816 717 евро с ДДС, а АСЕ е фактурирала извършени дейности за 410 363 002 евро, но без ДДС.Отделно има издадени от руската компания и осчетоводени от НЕК фактури за 21 368 694 евро, които обаче не са одобрени като разходи, а само са приспаднати 2 136 869 евро по спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане между двете страни.Според агенцията нарушения са допуснати още при обявяването от НЕК на 10 май 2005 г. на конкурса за избор на изпълнител за инженеринг-доставка-строителство за проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на блокове 1 и 2 на АЕЦ "Белене".В разрез на изискванията на Закона за обществените поръчки (ЗОП) са приложени две съществено различни методики за оценка на предложенията на кандидатите и липсват ясни и категорични правила за оценка на офертите им.В разрез на изискванията на Закона за обществените поръчки (ЗОП) са приложени две съществено различни методики за оценка на предложенията на кандидатите и липсват ясни и категорични правила за оценка на офертите им.Докладът на АДФИ е изпратен в НЕК, но какво ще последва не става ясно. Малко след като обяви решението за прекратяване на проекта АЕЦ "Белене" , премиерът Бойко Борисов каза, че рано или късно ще има вкарани в затвора за сделката, а освен това нареди на министрите си да изпратят на прокуратурата всички материали и да питат защо няма повдигнати обвинения
87
0
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
РЕАЛНО КАКТО БОКО ТАКА И МИЛАНОВ СИ Е ЧИСТА ПРОБА ГЛАВОРЕЗ....И ОКОТО НЯМА ДА ИМ МИГНЕ ДА ОТРЕЖАТ ЧОВЕШКА ГЛАВА....
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тези на снимката са които ви управляват ,държат капиталите на България,те са които чрез подчинените на тях медии охулват православната ни църква и вяра ,те са които лансират *** и *** ,те са които докараха майка България до това жалко положение ,а древния български род до изчезване ,те са масоните-сатанидсти които се кланят на дяволската юдейска религия и на върховното ционистко ,,божество""-молох
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. Разглеждаме наличните снимки на архонти, масони, тамплиери и т.н. "братства".2. Разглеждаме наличните снимки на управляващите (управлявалите, кандидатите и т.н.).3. Правим си изводи защо България е в настоящото положение (хубаво/лошо кой както реши).
84
1
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
СТАВА СТРАШНО КОГАТО В ЕДНА ДЪРЖАВА НЯМА РЕАЛНА ОПОЗИЦИЯ!ТОШО ДЪРЖЕШЕ БЗНС ЗА ПЪРЛАМАДОН БОКО РЕАЛНО РАЗБИ ОПОЗИЦИЯТА НЕ ЧЕ БЕ ЦВЕТЕ НО ДНЕС ВСЕКИ СЕ СТРАХУВА... ВСЕКИ СЕ КУПУВА..НЯМАМЕ ПОЛИТИЦИ ОТ КЛАСАТА НА ГЪРЦИТЕ...ХЪРВАТИ..СЛОВЕНЦИ...ЕСТОНЦИ...НЯМАМЕ И НАРОД КАТО ГРЪЦКИЯТ....НИТО КАТО ФРЕНСКИЯ..ПРОФСЪЮЗИТЕ СА НА ПОДЧИНЕНИЕ НА СЛУЖБИТЕ....ТАМ КАКВИ ПАРИ СЕ ПАПАТ....
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой може ли да ми обясни как държавен чиновник от ранга на генерала и с неговите функции може толкова открито да да парадира с принадлежността си към еди каква си организация с неясни цели - имам не предвид темплиерите ???? Това не подставя ли под въпрос лоялността му към държавата ? Ако интересите на едните влязат в конфликт с тези на държавата както е в случая ?пак нищо не сме разбрали в БГ