Патриарх Кирил: Мир за тази забележителна земя

Патриархът на Москва и на цяла Русия вече е у нас
Обновена: 27 апр 2012 18:28 | 27 апр 2012 18:16,
235
Патриарх Кирил: Мир за тази забележителна земя
Патриарх Кирил. Снимка: архив, Reuters

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил е на първото си посещение в България в това му качество.

"Нека мирът и благоденствието да са над тази забележителна земя и над българския народ", пожела патриархът при пристигането си на летище София.

Той заяви, че много пъти е бил у нас и че неговото сърце е открито към българския народ.

"Много се радвам за предстоящата ми среща с патриарх Максим, членовете на Светия синод, с вярващите и с народа, за да поговорим за сегашното състояние на двустранните ни отношения и за духовните ни връзки", каза още главата на руската църква.

Патриарх Кирил е придружаван от многобройна духовна делегация. Той беше посрещнат от Видинския митрополит Дометиан, от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, от Старозагорския митрополит Галактион, от главния секретар на Светия синод на БПЦ - Стобийския епископ Наум, от Знеполския епископ Йоан - викарий на патриарх Максим, и от Емил Велинов - директор на Дирекцията по вероизповеданията на Министерския съвет.

Патриарх Максим посрещна руския патриарх в синодалния параклис "Св. цар Борис", където беше отслужен благодарствен молебен.

След това патриархът на Русия ще се срещне с българските митрополити в Синодалната палата. Там ще му бъде връчен орденът "Св. цар Борис" - първа степен, който е най-високото отличие на Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
3
 
! Отговори
хан Крум преди 11 години
Елате пак в България!!! Чакаме руски братушки!!! Самор с вяра и кръс можем да избием турците!!!
141
0
 
3
 
! Отговори
Бесарабски българи преди 11 години
Да живее България и Русия!!!!! Българи и руснаци са братя!!!!
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като е бил осем години Главен секретар на Светия синод, епископ Дометиан по препоръка на Държавна сигурност е изпратен да оглави през 1979 година Акронската епархия в САЩ. Неговото досие е най-дебелото. Няма и съмнение, че много от сведенията, които е събирал в чужбина са попадали и в ръцете на КГБ. Най-вероятно не пряко, но чрез посредник от руската православна църква. Сведения за Москва са заминавали и от другите митрополити агенти това е вън от съмнение, твърдят офицери от ДС.
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както вече е известно отворени бяха досиетата на Светия синод и се оказа, че 11 от 14- те митрополити са били агенти на Държавна сигурност. В папуците на владиците беше пуснат горещ въглен, темата за тяхното сътрудничество е още пареща и затова руският патриарх идва, за да успокои духовете. Няма нищо странно, че той ще бъде посрещнат на ВИП летището от трима наши митрополити, които са били агенти под прикритие: варненският Кирил, старозагорският Галактион и видинският Дометиан. Изборът на посрещачите е показателен, коментират бивши офицери от тайните служби. Още по-показателно е, че негов официален придружаващ по време на посещението е Дометиан.
138
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЧЕТЕТЕ...:шестнайсетият патриарх на Русия Кирил е бил агент Михайлов на КГБ / това разкритие направи вестник Таймс/. Още на 25 години става представител на Русия в Световния съвет на църквите, а през последните двайсетина години е ръководил отдела за външни връзки на Руската православна църква. А това са все длъжности, които пряко се контролират от тайните служби. Не изключено той е да е бил един от каналите, по които е течала информацията от нашите агенти с расо към КГБ, коментират експерти в разузнаването. И сега прибързаното посещение на патриарх Кирил се възприема като братско рамо към нашия клир, приятелски и колегиален жест, за да могат да преодолеят паниката и стреса. А идването в Пловдив освен друго, се тълкува и като намек към дядо Николай: по-кротко, стига си плямпал за досиета и тайни служби, ако искаш да наметнеш бялото було.
137
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КГБ - *** Е КИРЧО ЧЕКИСТА!
136
2
 
4
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Алоо, русофобите пуснете си ТВ 7, предават на живо от Пловдив
135
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русофилите са по жалки.. не може и да си българин и да имаш национално достойнство и да лишеж чужди зад*ици!
134
3
 
8
 
! Отговори
Свилен преди 11 години
Извинявам се за езика ама вие русофобските *** само от това разбирате. *** ***! 99% от вас, които плюят Русия и руснаците, в училище са цитирали и учили наизуст Кат Русия няма втора, тъй велика на света...нали бе ***??? И ако трябва в исторически план да се сърдите на някой, то това е оня *** с лулата (Чърчил)...айде вземете си сега хапчетата и чао!
133
3
 
4
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Айдее, още форумни историци. Това за антируските настроения го знаем. Впрочем, те са валидни и до днес, вие само ги повтаряте като папагали. И само не ми обяснявай, че Запада е бил пробългарски настроен.Въобще, вие русофобите сте някаква сбирщина анонимни мишоци, скрити в *** *** и запенени от злоба. Направете си труда и отидете през септември на събора на русофилите на яз. Копринка и ще разберете колко жалки сте всъщност.
132
1
 
9
 
! Отговори
до 215 преди 11 години
Нямаш ли страх от БОГА бе *** празноглаво.
131
3
 
10
 
! Отговори
глупаци преди 11 години
Вместо да плюете по Русиа четете бе,погледайте малко руска телевизия да видите - хората показват Болгар,новини за Нашата цивилизация,разкопки.Стига плюхте,направо сте се изюдили с нашите журналисти да гледате само АЗИС И СОФКА.Мир вам.
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Западът е бил настроен не антибългарски, а антируски.
129
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българска автономия не е имало, защото руснаците са се страхували от това, да не би да се оправим без тях. Затова са се набъркали тука с мръсните си ръце. А Батак няма нищо общо с Русия, това поне не изкривявайте. По-добре европейска държава, отколкото руска губерния, като не ви изнася - чемодан, вокзал, Сибирь.
128
3
 
5
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Хаха, 215-и, ще му обръснеш топките на "руския поп", *** нещастна!
127
1
 
7
 
! Отговори
до 215 преди 11 години
Що не вземеш да се облечеш като "бунтовните сливи"(*** riot) и да изпееш една демократична садо-мазо молитва например в църквата в БАТАК!!!!МАМКА ВИ, ВИРУСИ ГАДНИ СЕКТАНТСКИ!!!!!
126
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да хванем руския поп и му обръснем брадата. После ще го изгоним в Русия. Голям резил ще падне! Когато го види президента Путин,ще се тръшне на земята от мъка и обида. Ще бъде шамар за руснаците. Ей хора,още ли не сте го изгонили? Трябваше още на летището да му покажем червен картон.
125
3
 
9
 
! Отговори
ДО 208 преди 11 години
По добре руска губерния,отколкото турски вилает.Колкото и да ревете българите и руснаците винаги са се обичали.
124
2
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
И за Берлинския договор си чел някъде в "Уикенд", навярно. Каквото е сторила Русия е било достатъчно. За да се противопостави е рискувала да влезе в конфликт, вероятно и военен, с целия Запад, който ако дори и "Уикенд" си чел е бил изцяло АНТИБЪЛГАРСКИ настроен.Сега чакам и кофа помия по отношение на Сьединението на България.
123
1
 
4
 
! Отговори
Яна преди 11 години
мир.