"Когато се събудих, брат ми ме държеше за ръката"

Сестрата на Борисов призова за по-голямо доверие в българската медицина
Обновена: 29 апр 2012 18:12 | 29 апр 2012 15:07, Елка Василева
165
"Когато се събудих, брат ми ме държеше за ръката"
Д-р Красимира Иванова. Снимка: архив, Булфото

Три месеца след тежката операция за отстраняване на мозъчен тумор сестрата на премиера д-р Красимира Иванова разказа за преживяното пред bTV и призова хората да вярват повече на българската медицина и да уважават лекарите.

Тя благодари на екипа, който се е грижил за нея, но заяви, че не е усетила специално отношение към себе си заради близките си роднински връзки с Бойко Борисов. Сподели и първото, което си спомня след операцията: „Те са ме събудили в операционната. Когато погледнах, видях брат ми, който ме държеше за ръката за около 2 минути. Може би е искал да се увери, че съм добре”.

Разказа още, че в очите на премиера не е имало сълзи: „Той е толкова корав човек, че никога няма да си позволи такова нещо”. Д-р Иванова също била борбена натура, приела случилото й се като изпитание, с което трябва да се справи.

Още по темата

Разбрала за болестта случайно, без да е изпитвала първоначални симптоми. След тежък пристъп обаче се наложила спешна медицинска намеса и вземане на бързо решение. Макар че имала предложение от брат си да се лекува в чужбина, д-р Красимира Иванова не се поколебала да се довери на българските лекари:

„Той каза така: „Аз имам една-единствена сестра, ще направя всичко за теб, ако решиш да се лекуваш в чужбина”. Държахме се за ръцете и му казах: „Аз съм български лекар, 30 години лекувам българските деца и българските родители ми имат доверие, сега е дошъл момент, в който да имам доверие към моите колеги”. За 10 минути взехме решение и той каза, че ще ме подкрепи, каквото и да направя”.

Д-р Иванова каза още, че появата й по телевизията е начин да вдъхне доверие в хората за професионализма на родните медици. „Трябва повече да вярваме на българските лекари, да ги уважаваме и да им съдействаме, когато ни лекуват”, призова тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
12
 
! Отговори
osata преди 11 години
до 23 - пиша това, защото на сина ми бяха направени 3 операции на мозъчен тумор /за съжаление почина/. В болницата държаха непременно да има посещение на близък на оперирания веднага след операцията, в реанимацията. Ние не бяхме изключение, влизаха по няколко души едновременно при близките си за около 5 минути.
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От тази човек повече няма да стане с операция на черепа като боко
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не разбрах сега... на нея докторите искали ли са пари за консумативи както искат на повечето от нас?
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 18.Не зная дали е правило това за което твърдите,но моята майка бе оперирана от аневризма и мен дори не ми разрешиха да вляза в отделението.За това моля ви,не твърдете неща с които не сте се сблъсквали!Знаете ли че съм ревала като магаре,защото виждах как определени посетители биваха пускани и то с такова радолепие,докато мен не се и виждаха,а когато се опитвах да изкопча информация с презрение ми се обясняваше че има ред и час на даването й.Просто беше гадно,но слава богу мина добре.
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз когато се събудих след втората ми операция търсех да зърна близките ми хора но бях сама с мед.сестра,защото не бяха им разрешили дори до вратата на стаята да припарят!А на свичкото отгоре трябваше да си платя някои екстри,които и така не разбрах какви са.
7
5
 
24
 
! Отговори
osata преди 11 години
Да уточня - при операции на мозъка в София е правило след "събуждането" и извеждането от операционната зала близък на оперирания да го посети в реанимацията, за да се проверят реакциите, т.е. дали не е засегнат някой център при операцията. По-точно дали вижда, чува, може да говори и да разпознава близките си.В случая това не е изключение, а правило.Пожелавам на госпожата още много години живот и здраве!
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Taka e za6toto e bila v 5* ia da ide v niakoia skapana provincialna bolnica da vidim dali taka 6te govori.
5
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И нашите братя и сестри са ни скъпи. И ние сме готови да направим всичко за тях, но нямаме всички възможностите, за да ги изпратим да се лекуват в чужбина. А държавата помага на "големите"... за простолюдието кой го е грижа?!
4
3
 
26
 
! Отговори
Рилчо преди 11 години
Това, че не е усетила специално отношение към себе си заради близките си роднински връзки с Бойко Борисов, не означава, че не е имало такива. Просто не ги е усетила, горката!
3
4
 
44
 
! Отговори
И С Т И Н А Т А : преди 11 години
Богатите ще ги връщат от онзи свят, за да живеят. Бедните ще умират и от зъб, защото нямат пари да го лекуват. Това е съвременната социална "справедливост".
2
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мутресата се появи
1
4
 
47
 
! Отговори
Хорейшо преди 11 години
Със сигурност е нямало специално отношение към нея, със сигурност.