9 г. и 4 месеца затвор за Боевски

Адвокатът му обяви, че ще обжалва присъдата
Обновена: 3 май 2012 16:12 | 3 май 2012 16:11,
235
9 г. и 4 месеца затвор за Боевски
Гълъбин Боевски. Снимка: архив, Reuters

Щангисът Гълъбин Боевски е осъден на 9 години и 4 месеца затвор от Федералния съд в Бразилия, съобщи TV 7.

Той беше задържан на 24 октомври на летището в Сао Паоло със 7.2 кг кокаин и оттогава е в затвора в Итаи.

Адвокатът на олимпийския ни шампион Леандро Перейра заяви, че ще обжалва присъдата пред втората инстанция на бразилсикя съд.

Още по темата

Според бразилската правосъдна система максималната присъда за подобно престъпление е 20 години затвор.

През март съдът отхвърли искането на Боевски за освобождаване под гаранция или домашен арест.

Олимпийският ни шампион бе задържан на летището в Сао Пауло през октомври миналата година с 7.2 кг кокаин, вградени в куфарите му. 

Той се прибираше от турнир по тенис, на който участва дъщеря му Сара. На 15 декември 2011 г. му беше повдигнато обвинение за наркотрафик. 

Боевски твърди, че е купил нови куфари, без да знае какво има в тях. Олимпийският ни шампион е категоричен, че е невинен и няма връзки в престъпните среди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкият,ще му напукат терлика в Бразилия.
123
5
 
9
 
! Отговори
Рънърса преди 11 години
Кокаине,чакам та душкооооо!!!
122
2
 
28
 
! Отговори
ЕРП преди 11 години
Да го държат в Бразилия, да не го пущат в никакъв случай, че тук Плевнелиев ще го амнистира още във въздуха, макар и този път да не носи "прахообразен багаж". Просто така ще го амнистира, за да даде сигурност на другите гангстерчета, които работят за ГЕРБ.Там са го заковали, там явно има ефективно правораздаване, там да гние наркодилърът му мръсен.
121
7
 
14
 
! Отговори
Телеграма: преди 11 години
Гълъбинке чакам тЪ!Вземи си вазелин. Точка.Щтъ онодвам. Точка.Ама за внивавам дань тъ були. Точка.Твой съкилийник - Рънърс МанафоФФФ. Точка
120
3
 
22
 
! Отговори
@Choveka преди 11 години
Ти що мислиш, че рискува. Той е част от управляващата мафия. Беше принуден да напусне СОС, заради публичен гаф, заснет с мобилен телефон. Беше заплашвал учители в училището на сина си, който пък от своя страна се беше гръмнал в главата. За щастие с газов пистолет и маломощен хаосен патрон. Бойко каза на изпроводяк, че ще го "ползва за друго". Ясно за какво е мислел да го ползва. Ако е донесъл куфарите до тук, е щял безпрепятствено да мине родната митница и после в... дробовете на децата.
119
1
 
5
 
! Отговори
rtrt преди 11 години
4udq se da li sa go probvali.galabine neizpuskai sapuna.
118
2
 
26
 
! Отговори
Ралф преди 11 години
Чакай бе, каква е тази присъда за месеци? БГ съд ще го гледа това дело поне 3 години?Този може да е отличен щангист, но като човек а абсолютен *** и *** със самочувствие до небето - засичал съм го лично със синчето му - същото ***.
117
1
 
11
 
! Отговори
@132 d преди 11 години
Рекордите му по затриване на деца много хора са ги били за съжаление. И най за съжаление европейските му конкуренти са базирани в милата ни татковина. Ето вчера пак хванали българин, този път в Италия и с хероин. По преди хванаха тонове амфетамини на границата с Австрия (български камион). Малко след този случай с клизма разбиха две лаборатории в България. С клизма и под давлението на Европол.
116
18
 
7
 
! Отговори
Choveka преди 11 години
Според мен е невинен. Не вярвам човек със статус като на Боевски да постъпи толкова лекомислено и да рискува кариера и семейство. А такава практика за прекарване на наркотици съществува от край време и е известна на разследващите органи - подменят се куфарите в магазина преди покупка без купувача да знае.
115
1
 
25
 
! Отговори
момче от КН преди 11 години
Аз съм момче и тои ми беше идол ..заради него почнах фитнес и исках да бъда като него,сега на 22 години разбирам колко е зле държавата и от там хората как се променят.... от шампион в България.... затвор в Бразилия... жалко ,но факт... дано от този случаи много хора си извадят поука като мене ;)
114
0
 
2
 
! Отговори
ЕРП преди 11 години
А, магистрате, магистрате, бъркаш нещо. Кинти щеше да гушне само Гълъбинчо и покровителите му от ГЕРБ. Тук до съд нямаше да стигне. Не го хванаха тук, а там! За да гушнеш и ти нещо, трябва поне дело да има за нещо.
113
0
 
8
 
! Отговори
БГ магистрат преди 11 години
Тея бразилски колеги са гола вода. Ние БГ магистратите стачкуваме срещу справедливоста.Как така ще ни вкарват в затвора златните кокошки.Кой сега ще ни пълни гушите за да пледираме "невинен"То бива, бива...ама толкова честност не бива.Знайте ли колко парички щяхме да гушнем НИЕ-БГмагистратите от това дело...и естествено Гълъбин щеше да излезе чист като сълзица..ни лук ял, ни лук мирисал.
112
0
 
29
 
! Отговори
ЕРП преди 11 години
Даммм, в Бразилия не е столичен общински съветник от управляващата партия! Там си е просто наркодилър. Як наркодилър, не кокошкар.
111
2
 
11
 
! Отговори
oxlip преди 11 години
i vse pak nqkak si mi se iska da vqrvam che ne e istina ....
110
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този добре че го хванаха в Бразилия.Там не си поплюват. Къде и българският съд да беше толкова безпристастен.Жена му ходи по телевизиите , плака, жалва се, но мисля, че никой не и повярва.Щеше ли да говори така, ако бяха взели милионите?Повръща ми се от такива.
109
1
 
37
 
! Отговори
Охаа преди 11 години
Признавам Бразилски,Турски и Китайски закони!Ако беше в Бг най-много условна присъда.
108
4
 
21
 
! Отговори
ined преди 11 години
За 9 години ще направят на Гълъбика едно хубаво бразилско дупе, дето ще засенчи това на Кардашиянката.
107
1
 
13
 
! Отговори
ria преди 11 години
da dopusnem , 4e beshe minal granicata s tova koli4estvo narkotici - tozi Boevski dali steste da se samisli kolko deca ste unistoji i kolko maiki da raspla4e i celi semeistva da zatrie ot negovata al4nost.Da si izlejava prisadata
106
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според анкетата в коментар 119 има 1 човек, който смята Гълъбин за невинен. Иначе единодушно всички смятат, че той е виновен. А може би този 1 човек без да иска е цъкал + на коментара.
105
5
 
18
 
! Отговори
до 120 преди 11 години
Нещо изпускаш цялата герберска мафия, и тя трябва да е на топлично