Топлинните счетоводители: Без високи изравнителни сметки

Който е плащал редовно, няма да се изненада неприятно
3 май 2012 20:20,
13
Топлинните счетоводители: Без високи изравнителни сметки
Ежемесчното отчита щяло да оскъпи услугите. Снимка: архив Булфото

Изравнителните сметки за парно няма да са по-високи от предишните, въпреки студената зима, обясни управителят на фирма за топлинно счетоводство Милена Стоянова.

По нейните думи всички, които са плащали редовно сметките си за топлинна енергия, няма да имат неприятни изненади.

Клиентите текущо през зимните месеци са плащали начисленото им количество топлинна енергия, обясни Стоянова.

Според нея неприятно изненадани ще бъдат клиентите, които цял сезон не са плащали нищо, но са консумирали енергия, защото те ще трябва да платят наведнъж.

Тя допълни още, че започналата отчетна кампания за клиентите на Топлофикация е още в началото си. Още едва 40 на сто от сградите са посетени на първа дата, предстои обявяване на втора дата за отчет, а след това обработка на информацията, обясни Стоянова.

Експертката твърди, че задължителното ежемесечно отчитане, което се предвижда да залегне в Закона за енергетиката, ще оскъпи двойно услугата "дялово разпределение".

Продължава и процесът по подмяна на уредите за отчитане на парното с изтекъл срок на годност.

През 2012 г. този процес ще засегне 3300 сгради или 35 на сто от клиентите на топлофикационните дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
smurt za tiq ni6to drygo..ne mi govorete koe e po-ydobno, i novite yslygi - extri. 6e ostanate 100 4oveka s parno v cqla Bulgariq, i pak nqma da se ysetite kak vi kradut
8
0
 
6
 
! Отговори
ОЛД БЕН преди 11 години
инкасатори. И ако има разлика се доплаща. Така по техните думи би трябвало да се спестят 20-30, дори и 40% от сметките. В днешно време всеки има комп и интернет. А който няма , ще намери син, дъщеря, внук и готово. Само да има желание, начини има. Само, че не вярвам , че ще намалят цените като премахнем този "убийствен" разход- месечния отчет. :)))))))))
7
0
 
9
 
! Отговори
ОЛД БЕН преди 11 години
Добре, след като Енергото, ВиК, Топлофикация реват толкова много за ежемесечното отчитане, че оскъпявало видиш ли двойно и тройно тяхната услуга, защо не направят следното:Да направят на сайта си възможност всеки гражданин да се самоотчита. Който иска подава заявление да се отчита онлайн, примерно в срок последната работна седмица на месеца. Влизаш в сайта и си въвеждаш номера на уреда (или името) и парола. Пропуснеш ли, ти начисляват служебно. И в края на сезона или когато решат пускат инкаса
6
3
 
17
 
! Отговори
Безработен преди 11 години
Никакви пари за тецове не давам , прибрах се в Бг преди 2 години , през зимата , пуснах си парното на максимум и температурата в апартамента беше 13 градуса !!! Трябваше да си пускам духалки допълнително за да стопля горе долу да се трае !!! Исках да направя рекламация , казаха че не може , исках да си видя договора с тях , казаха че не могат да го намерят !!! Аз не мога да плащам !!! Искам да се вържа към Русенския тец , чакам оферта !!! СМЕШНИЦИ МОНОПОЛИСТИ ИЗНУДВАЧИ РЕКЕТЬОРИ !!!
5
1
 
15
 
! Отговори
простак преди 11 години
скуби народа ***
4
0
 
19
 
! Отговори
не ща посредници преди 11 години
Искам да ми отчита доставчикът, след доказателство за качеството на услугата си.Топлата вода в чешмата редовно е под 52 градуса,дори и след петминутно източване, не признават термо-водомери (такива, които отчитат разхода само от определена температура нататък) , всичко бухат през механичен дебит, а уж точно такава горещина на водата е офертата на доставчика за постоянна.Откъде накъде веднъж ще плащаме топлата вода като студена, а после ще плащаме за хипотетично загряване на над 3/4 от обема.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MAFIJA
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Топлинните пиявици да го .....!
1
1
 
32
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
Някой ще изнесе ли данни, колко пари плащаме за тези посредници. Като им гледам офисите май плащаме повече за тях, отколкото за парно?