Абитуриенти по мерцедеси, а до тях полицаи на мотори

Ще пазим училищата на всеки бал, заричат се униформените
Обновена: 11 май 2012 06:45 | 10 май 2012 22:00, Красимир Ангелов
72
Абитуриенти по мерцедеси, а до тях полицаи на мотори
Снимка: Булфото

Постоянно полицейско присъствие ще има в училищата в цяла България за всеки абитуриентски бал, обяви директорът на ГД "Охранителна полиция" комисар Милчо Енев.

Той бе категоричен, че в градовете и по пътищата на страната и тази години ще има много полиция, за да се предотвратят традиционните по това време на годината пътни инциденти.

"Този месец започна много добре от гледна точка на безопасност на движението. Отчитаме по-ниски резултати на жертвите, което е добре, защото традиционно месец май е със завишаване на пътнотранспортните произшествия и жертвите", отчете полицейският шеф.
 
Комисар Енев посочи, че на територията на цялата страна органите на реда провеждат срещи с училищните ръководства за уточняване на местата, където ще се събират абитуриентите.

По отношение на ресторантите и заведенията, където ще се провеждат тържествата, са разпоредени проверки за пропускателния режим, пожарната безопасност и начина за пропускане на граждани.

Разписали сме и сме дали в цялата страна препоръки към водачите, към абитуриентите и към родителите – как да се предпазим от нежелани инциденти, подчерта комисар Енев.

Той се обърна към абитуриентите с молба да не шофират, ако са употребили алкохол, както и да не се качват в колите на пийнали свои съученици. Освен това от полицията предупреждават празнуващите да не се показват през прозорците заради възможността от инциденти.

От столичният КАТ предупредиха, че тези нарушения ще бъдат следени с камери и след това на базата на тези материали ще бъдат извикани и ще се търси отговорност от водачите.

Специално в София абитуриентите от 14 столични училища ще бъдат ескортирани от полицаи мотористи по време на баловете, съобщи директорът на столичния КАТ Богдан Милчев.

Той уточни, че КАТ е отворен и към останалите училища в столицата, които желаят да се възползват от полицейския ескорт.

По време на баловете общо 30 моториста на КАТ ще следят за движението по пътищата в София. Всеки ден те ще обикалят по различни маршрути с включени светлини, каза Богдан Милчев.

МВР отправя апел към родителите и близките на празнуващите да следят за пияни шофиращи. Това се отнася особено за малките населени места, в които се разчита на това, че няма толкова полицаи, отбеляза директорът на ГД "Охранителна полиция" Милчо Енев.

"Качват се на колите неправоспособни, което в много случаи води до тежки последици", каза Енев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
8
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Това са децата на мутрите от деветдесетте години...смятайте ,че бащите им са хора на Гоцю и Бсп.И според вас, такива деца на такива хора,как да празнуват!?Мноо просто баце...като бащите си естествено-с колата и с гаджето на тате.Просто нали!
28
3
 
28
 
! Отговори
Томас преди 11 години
така хората си показват малоумието - хиляди години хората са живяли без три дни да се напиват като ***, три дни да ги е..таковат като ***, без побойща и една камара изхарчени пари, за да кажат, че са били на бал
27
0
 
23
 
! Отговори
do 13 преди 11 години
Имам две деца. Големия е доктор на науките, а малката вече е магистър! И на двете направихне нормални ИЗПРАЩАНИЯ в живота, а не *** абитуриентски, защото знем, че могат и СА, а не СА комплексари, които ще разчитат на мръсните или взетите със заем пари на мама и тати! БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ!
26
1
 
11
 
! Отговори
В чужбина.... преди 11 години
....НЯМА ТАКАВА ПРОСТОТИЯ И ТЪПОТА...!
25
2
 
40
 
! Отговори
Томас преди 11 години
защо е нужно изкуствено да се създават ***, които да пият няколко дни, да похарчат сума пари за излишни глупости - защо е нужен целия този разврат наречен балове и всички тия аборти месец след балове - кому е нужна тази свинщина???
24
2
 
3
 
! Отговори
Томас преди 11 години
защо е нужно изкуствено да се създават ***, които да пият няколко дни, да похарчат сума пари за излишни глупости - защо е нужен целия този разврат нареч
23
5
 
14
 
! Отговори
Турчоля преди 11 години
Давайте българи,яжте пийте,харчете всичко каквото имате днес,а пък утре да става каквото ще ;) Така ще просперирате,успех на баловете и приятно мизеруване от Ахмед и Барак ;)
22
6
 
16
 
! Отговори
прав си 30.... преди 11 години
...голямо ли ти е вълнението, като *** после , дъщеря ти ..."за возенето"???!!Да те светна ---безплатно е само сиренцето в капана за мишки!
21
4
 
26
 
! Отговори
Turkey преди 11 години
Радвайте се 2 дни после каква мизерия ва чака ;)
20
5
 
20
 
! Отговори
ТАКА СИ Е ..... преди 11 години
В БЪЛГАРИЯ , ПРОСТОТИЯТА Е КАТО ТРЕВАТА ПО УЛИЦАТА....ЗАТОВА СМЕ ПРОЧУТИ С *** СИ И МУТРИТЕ СИ!!!ЗАЩО ДА НЕ СТАНЕМ ПРОЧУТИ РЕКОРДЬОРИ В ГИНЕС , ПО РАННО ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ....ОЩЕ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА...ХА,ХА,ХАААААААААА....!В СУХОДОЛ И ФИЛИБЕТО ,ВЕЧЕ АКТИВО СЕ ПРАВЯТ ОПИТИ....ЗА РЕКОРДА!!!
19
4
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 11 години
Нека се забавляват, щом толкова настояваш :)
18
3
 
12
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
И аз съм правил простотии, но не чалгаджийски изцепки като сегашните.Вярно- разлика в поколенията, но...чак пък до там.
17
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да теглиш кредит за една вечер,за един лъскав бал,а после да го връщаш години наред - идиотско.Кога ли ще се промени тази традиция?
16
0
 
25
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
Нямам против да висят пияни през прозорците, но когато започнат да падат да не започнете да ревете, че държавата ви виновна и къде е била полицията.
15
1
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 11 години
Защо да не ти прилича? :)То това си го носиш в теб. На 18 или на 35г. :)
14
2
 
13
 
! Отговори
До 16 преди 11 години
Ако излъжа "някоя" да ми "излюпи семето",ще възпитам това семе така, че да не се впише в тази простотия, която цари по баловете в милата ни татковина.
13
1
 
6
 
! Отговори
Със 20лв глоба ?!? преди 11 години
Със 20лв глоба ще изплащат х*я ми.Пак си правят ПР.
12
2
 
17
 
! Отговори
Do 13 преди 11 години
И какво като ти имаш деца?Ще им се радваш разголени, с подарък от теб- силиконови цици, подаващи се пияни от прозорците на колите?Чудна гледка!@Да обикалят по заведенията и ако продават алкохол на лица под 18г. да затварят заведенията.
11
2
 
9
 
! Отговори
ТРЕБВА ДА СЪМ.... преди 11 години
...ГОЛЕМА *** И *** ,ЗА ДА СЕ ФУКАМ СЪС ЧУЖД МЕРЦЕДЕС.....!)!!!!ТОВА СИ Е , ТИПИЧНА "СОЦ-ПРОСТОТИЯ" И СУЕТА НА ***!
10
1
 
21
 
! Отговори
Бивш абитуриент преди 11 години
Най - безопасно е с лек автомобил да се ходи до училището и от там до ресторанта с автобус съпровождан от полицията.Преди 35-40 години беше така.Виждаха те пак с колата на съседа и организирано без гафове и опастности се стигаше до мястото на бала.Няма да ескъпо да наемеш автобус за 1-2 часа.