Абитуриенти по мерцедеси, а до тях полицаи на мотори

Ще пазим училищата на всеки бал, заричат се униформените
Обновена: 11 май 2012 06:45 | 10 май 2012 22:00, Красимир Ангелов
72
Абитуриенти по мерцедеси, а до тях полицаи на мотори
Снимка: Булфото

Постоянно полицейско присъствие ще има в училищата в цяла България за всеки абитуриентски бал, обяви директорът на ГД "Охранителна полиция" комисар Милчо Енев.

Той бе категоричен, че в градовете и по пътищата на страната и тази години ще има много полиция, за да се предотвратят традиционните по това време на годината пътни инциденти.

"Този месец започна много добре от гледна точка на безопасност на движението. Отчитаме по-ниски резултати на жертвите, което е добре, защото традиционно месец май е със завишаване на пътнотранспортните произшествия и жертвите", отчете полицейският шеф.
 
Комисар Енев посочи, че на територията на цялата страна органите на реда провеждат срещи с училищните ръководства за уточняване на местата, където ще се събират абитуриентите.

По отношение на ресторантите и заведенията, където ще се провеждат тържествата, са разпоредени проверки за пропускателния режим, пожарната безопасност и начина за пропускане на граждани.

Разписали сме и сме дали в цялата страна препоръки към водачите, към абитуриентите и към родителите – как да се предпазим от нежелани инциденти, подчерта комисар Енев.

Той се обърна към абитуриентите с молба да не шофират, ако са употребили алкохол, както и да не се качват в колите на пийнали свои съученици. Освен това от полицията предупреждават празнуващите да не се показват през прозорците заради възможността от инциденти.

От столичният КАТ предупредиха, че тези нарушения ще бъдат следени с камери и след това на базата на тези материали ще бъдат извикани и ще се търси отговорност от водачите.

Специално в София абитуриентите от 14 столични училища ще бъдат ескортирани от полицаи мотористи по време на баловете, съобщи директорът на столичния КАТ Богдан Милчев.

Той уточни, че КАТ е отворен и към останалите училища в столицата, които желаят да се възползват от полицейския ескорт.

По време на баловете общо 30 моториста на КАТ ще следят за движението по пътищата в София. Всеки ден те ще обикалят по различни маршрути с включени светлини, каза Богдан Милчев.

МВР отправя апел към родителите и близките на празнуващите да следят за пияни шофиращи. Това се отнася особено за малките населени места, в които се разчита на това, че няма толкова полицаи, отбеляза директорът на ГД "Охранителна полиция" Милчо Енев.

"Качват се на колите неправоспособни, което в много случаи води до тежки последици", каза Енев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм казвал, че когато изчезнат от бита новобранските, абитуриентските и *** сватби, вече можем да си помечтаем за едно по-добро бъдеще.Едва ли ще съм жив да го дочакам.Простотията, даже и на фона на немотията, става все по-голяма!
8
5
 
16
 
! Отговори
топорчо преди 11 години
Ей, и таз година ще намажем, най-обичам пияни абитюрентки да ми клатят дедовия!
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
99% от абитиурентите са минали 18-те години. За какво трябва да им се отделя специално внимание? Нали могат да си носят отговорността вече??
6
4
 
28
 
! Отговори
Мукавей преди 11 години
Молим ви се абитуренти!Ако обичате не карайте пияни,немаме толкоз полицаи..ама влезте ни в положението!
5
2
 
27
 
! Отговори
Седрик преди 11 години
до ТомасТомасе, предай се!
4
9
 
17
 
! Отговори
Томас преди 11 години
тия кифли нямат работа по мерцедеси
3
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИзбеГалеви неможахме ама кифлите ще ги опазим.60 иляди сме щатните.
2
66
 
18
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Ами да назначат на всеки абитуриент по един личен полицай и готово. То и без това полицайте се чудят какво да правят по цял ден. Аман от простотия. Искат да съсипят на децата бала!!!
1
41
 
36
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Роднина-милиционер , роднина- милиционер :)