Не се притеснявам от проверката, отсече Гриша Ганчев

Служителите му съдействали напълно на проверяващите
Обновена: 10 май 2012 18:45 | 10 май 2012 16:03,
61
Не се притеснявам от проверката, отсече Гриша Ганчев
Гриша Ганчев бил напълно спокоен. Снимка: архив, Булфото

Не се притеснявам от проверката на НАП, съобщи в интервю за „Дарик“ бизнесменът Гриша Ганчев.

Негови фирми в захарния сектор бяха проверени днес при спецакция на приходната агенция и сектор „Борба с организираната престъпност“ за източване на ДДС.

„Дойдоха хората от БОП, ние приветстваме тяхната акция. Провериха фирмата, взеха документите, които са им необходими, ние сме им съдействали, разпитаха наши директори, които също са им съдействали, дадохме нужната документация и продължаваме както си му е редът", каза Ганчев.

Според него ДДС в захарния сектор у нас се точи от пловдивски, карнобатски и софиийски фирми. 

„Откъде да го укрием това ДДС, като ние сме производители на захар, защото тук стават някакви разминавания. Производителите на захарта получават суровина, която на входа митницата я обмитява. Няма как корабът да прехвръкне като врабче през границата. Митните сборове се събират още на митницата, докато той търси вътрешнообщностни доставки, които са от разни крадци на ДДС тук и са известни на всички... От Гърция, от Румъния, от Унгария, от Полша вземат, купуват, карат захар тук, циганските фирми, пловдивските, които са по един лев, през тях ги въртят, продават на вериги и точат ДДС-то и го крадат от бюджета, това е цялата истина", разкри Ганчев.

Още по темата

Днес в парламента вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков съобщи, че в момента тече голяма акция срещу измами с ДДС в отрасъла на захарната индустрия.

Акцията на НАП и службите прехванала "добър бизнесмен от Северна България" за ДДС измами със захар.

Финансовият министър отказа да назове името му.

Годишно от ДДС измами само в сектора захар загубите за бюджета са между 140 млн. лв. и 200 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
21
 
! Отговори
няма как ли? преди 11 години
"Няма как корабът да прехвръкне като врабче през границата". Тия на друг да ги разправя:)))Доколкото си спомням милионерите от контрабанден внос на захар през бургаското пристанище през 90-те бяха не един. А дали и определени политически партии не се издържаха тогава от това. Вижте архивите на "Капитал" и "Сега" за "Шугъргейт". Както и за "Елкабел" - Бургас - едно от замесените в далаверата предприятия, които си спомням. Мисля, че беше през 98г. Да не ми разправя
5
2
 
14
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Гришата с кого беше съдружник в ' китайския ' завод в Ловеч ? Н. Ананиева не беше ли родена в Ловеч и вицепремиер в правителството на Луканов ?Май кръгът се затваря ?
4
0
 
24
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Една къщичка за птички не са построили......ама как вземат Гриша,дупе да ти е яко.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това селянче отдавна трябваше да е на топло
2
3
 
15
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Бате Гриша,колко ?
1
4
 
33
 
! Отговори
йес сър преди 11 години
и аз като си платя на когото требе и аз не се притеснявам от проверките :) а те в НАП не вземат подкупи! НЕЕЕЕ не пипат ! :)