Ганчев с четка и паста за зъби на разпит

Задържан потвърдил за захарната афера от Чернобил
Обновена: 11 май 2012 15:03 | 11 май 2012 10:15,
257
Ганчев с четка и паста за зъби на разпит
Не съм бандюга, отсече Гриша Ганчев. Снимка: архив, Булфото

Едно от задържаните лица за злоупотреби с ДДС при търговия със захар е потвърдило, че има намерения за закупуване на количества захар от Чернобил със завишено съдържание на тежки метали.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV по повод акция "Захар", която вчера удари фирми на бизнесмена Гриша Ганчев.

Акцията беше срещу престъпна група, ощетила държавата с милиони левове от невнесени данъчни задължения и пране на пари. В ареста попаднаха шестима души, сред които и синът на Ганчев – Данаил, както и служители на "Литекс комерс".

Около 63 тона захар без документи са открити в складовете на един от лидерите на групата по т.нар "Захарна афера", съобщи Цветанов.

МВР шефът каза още, че днес Специализираната прокуратура ще прецизира събраните доказателства и ще прецени дали да повдигне обвинения и лицата да бъдат задържани за 72 часа.

По думите на министъра почти всички неща, свързани с описанието на операцията, са се потвърдили от свидетелските показания.

Днес бизнесменът Гриша Ганчев ще се яви на разпит по захарната афера. Той съобщи, че не знае защо е задържан синът му. Бизнесменът заяви, че ще си носи четка и паста за зъби, визирайки възможността да бъде задържан.

Той отново отхвърли всички обвинения и ги определи като "разни спекулации – кьорфишеци".

Още по темата

"Знае се кой стои зад данъчните измами в бизнеса със захар", каза още Гриша Ганчев. По думите му това са "разни пловдивски, софийски и карнобатски фирми".

Ганчев добави, че е предал списъка с фирмите, на когото трябва. Над 20 преписки отлежавали във финансовото министерство със сигнали за нередности.

Според него част от фирмите, които правят измамите, купуват продукция от захарните заводи на "Литекс", но основната част от данъка се източва със стока, внесена от страни от ЕС.

"Те купуват от нас 10-20 камиона, но има и стотици, които прелитат границата като врабчета. Понеже е вътрешнообщностна доставка, те не подлежат на проверка", разясни бизнесменът.

За да се реши проблемът, Ганчев предложи държавата да си гарантира ДДС-то на границата с банкови гаранции и тогава по думите му "мачът е свършил".

Относно информацията, че се е готвило закупуването на 25 тона захар от Чернобил с тежки метали, бизнесменът беше категоричен: "Не съм чул да расте захарна тръстика там. Това са свободни съчинения по картинка. Не знам кой болен мозък го е измислил".

За намерените пък 62 тона захар в района на Русе без документи, бизнесменът обясни, че ако ще крие захар, това нямало да бъде 60, а 30 000 тона.

"Знаете ли колко е ДДС-то на 60 тона? 3000 лева. Толкова няма да стигнат да ви заведа на вечеря", отсече Ганчев пред bTV.

"Ако ще правя схеми, няма да го направя в сградата на "Литекс". Ще купя 500 мангалски фирми и по цял ден ще се занимавам с контрабанда.  И както се говори 200 млн. лв., 300 млн. лв., ако ние бяхме ги взели тези пари, щях да се пека на някой остров и да му пращам честитки на Дянков всяка седмица. А не да се чудя в края на месеца откъде да платя на 800 човека работните заплати. Защото продаваме от много време под себестойност и въртим едни кухи обеми и се чудим как да плащаме кредити към банки", оправда се още Гриша Ганчев.

Той беше категоричен, че не е "бандюга". "Радвам се, че държавата се взе в ръце и искам да стигнат до края", завърши бизнесменът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както и можеше да се очаква другарите комунисти защитават Ганчев и далаверата му с Чернобилската захар с тежки метали, само и само за да могат за пореден път да плюят по ГЕРБ. Но че този *** е щял да трови народа и да докара рак на сума ти хора след години не е толкова важно. Важното за другарите е да се плюе по ГЕРБ, това оправдава всичко.
160
4
 
17
 
! Отговори
бг преди 11 години
Не знам какъв е Ганчев обаче тотално ме изкефи:).Направи ги смешни тия от бтв. То аз ако бях направо щях да им блъсна телефона.Тотално са зле
159
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Ганчев, като казвате А кажете и Б. Въпросната далавера не е със захар а със зърно. И се извършва от фирми на *** които копуват зърно от Украйна (т.н. Чернобилско зърно) след това корабите спират насред Черно море, идват шлепове от Русе и зърното се извозва до силозите в Русе. От там вече то се води като Българско. Освен, че се трови Българското население а се изнася и за ЕС. ДАНС и прокоратурата да се самосезират.
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре ,Чао
157
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПО-ДОБРЕ ДЕМОКРАТИЧНА КОАЛИЦИЯ, ОТКОЛКОТО ЕДНОЛИЧНА ДИКТАТУРА!
156
5
 
8
 
! Отговори
хитър петър преди 11 години
Стари комунисти още дърпат конците в България Куфарчетата на времето давани по СПИСЪК прекрасна работа свършиха.От комунист капиталист не става За това Българите сме и най бедни в Европа и най ограбвани от наши и некъдърни комунисти
155
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЕФ МИ Е КАТО ГЛЕДАМ КАК ПЛАТЕНИТЕ МИШКИ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ПРОБУТАТ ЛЪЖАТА С ЧЕРНОБИЛСКА ЗАХАР ХАХАХАХА ДЕРЗАЙТЕ МИШКИ И ПЛЪХОВЕ, НАРОДЪТ ВИ СЕ СМЕЕ КАТО НА ТИКВИ.
154
3
 
6
 
! Отговори
аксел преди 11 години
Захарта е заразена с тежки метали само ако е произведена от захарно цвекло от района на Чернобил Но ако е произведена от захарна тръстика за каква зараза можем да говорим след като в Украйна захарна тръстика не вирее По вероятно да е реекспорт.
153
0
 
9
 
! Отговори
кака Шинка Галатска преди 11 години
Борба: Едни помаци срещу други помаци...
152
0
 
19
 
! Отговори
Смешни драми преди 11 години
И Лукойл щяха да затварят, другарите от ГЕРБ, ама се оказа пушилка. Та и с Гришко ще е същото. Освен, ако не са получили заповед от Европа.
151
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЕФ МИ Е КАТО ГЛЕДАМ КАК ПЛАТЕНИТЕ МИШКИ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ПРОБУТАТ ЛЪЖАТА С ЧЕРНОБИЛСКА ЗАХАР ХАХАХАХА ДЕРЗАЙТЕ МИШКИ И ПЛЪХОВЕ, НАРОДЪТ ВИ СЕ СМЕЕ КАТО НА ТИКВИ.
150
5
 
18
 
! Отговори
Ганьо Ганчов преди 11 години
Алооо, българите...разочаровахте ме. Аз ви хвалех навън, че ядете и пиете всякакви буклуци, а сега се мръщите на някаква си радиоактивна захар. Я се стегнете и не ме излагайте повече...
149
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова ла*на и помия пишат по сайтовете, че никой не се сети една новина за Кирил и Методий да напише. И се наричат БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТи
148
5
 
9
 
! Отговори
счетко преди 11 години
Вдига се пушилка и се прави ПР акция. Нищо ново под слънцето. Само дето се клевети този и онзи, Дянков често прави това, просто сега е дошъл реда на Гришо и антуража му. Чак и сина му задържали, смешници.
147
1
 
1
 
! Отговори
Para Ti преди 11 години
kato vida chisloto 800,zaprilichvami na Carshtina,800dni obeshtani,da ne se izkarvat nepotrebnite matiriali,vsichko vadi,i zakonite opravi,tezi dni,nikoga neshte zabravi,samo qdi,posle za oshti 800 senaredi,porciata koqto prigotvih,beshe samo za dvama,procentovo izqde,ot panicata golqma,nikoga neshte zabravq,kakva izmama.
146
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** продължават да си пеят песента.Абе овце, я ми покажете къде точно е казано, ЧЕ Е КУПУВАНО ЗАХАР ОТ ЧЕРНОБИЛ ?КАЗВА ВИ СЕ, ЧЕ СА ИМАЛИ НАМЕРЕНИЯ. МИСЛЕТЕ МАЛКО С ТИЯ КРАТУНИ БЕ.
145
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислите ли че на Гришата му дреме от това !
144
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Киев е на сто и кусур километра от Чернобил.Така, че за захарта спокойно може да се каже, че е от региона ан Чернобил.Друг е въпоса кой и защо спекулира с това.
143
0
 
6
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ЩПАГАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ..ТРЯБВА СИ ИЗПЪЛНИ ЗАДАЧАТА ..ПОСТАВЕНА ОТ БОСОВЕТЕ .. ИНАК ДОКЛАДА НЕМА Е ПОЛОЖИТЕЛЕН.. ВИЖТЕ ТАКИ:) ГАЛЕВИТЕ МИНАХА В НЕЛЕГАЛНОСТ.. ЗА ДА СЕ ПОЯВАТ .. СЛЕД ВРЕМЕ ... ЗА "ПОРЕДНИЯ УСПЕХ " НА ПОРЕДНИТЕ МАФИОТСКИ ПАРЦАЛИ ОБЛАДАЛИ СТРАНАТА
142
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали ви е ясно, че на простия народ и платените медии се казва само това, което е удобно на управляващите. Целта на мероприятието е да се насъскват хората един срещу друг + ПР + замазване на други по-големи издънки