Тръгна проверка в "Пирогов", администрацията се "разболя"

Вдигнаха кръвно, но продължаваме в понеделник, заяви министър Атанасова
11 май 2012 20:31,
103
Тръгна проверка в "Пирогов", администрацията се "разболя"
Атанасова се изненада от високото кръвно на администрацията. Снимка: Булфото

Инспекторатът на здравното министерство и Националната здравно-осигурителна каса започнаха проверка на "Пирогов". Тя е по сигнал на телевизионно предаване, обясни министър Десислава Атанасова.

Здравната каса ще изяснява дали има преразход за лекарствени средства и по клинични пътеки, докато министерството ще проверява всички разходи на средства в Пирогов.

Само за няколко часа инспекторите са установили по документи, че има разминавания относно трудовото законодателство, трудовите договори, изплащането на хонорари на определени лица, има разминавания и относно гражданските договори, разкри здравният министър.

Тя не скри изумлението си как в момента, в който проверяващите влезли в болницата почти цялата администрация се разболяла. Вдигнали са кръвно, взели са си болничен и са напуснали сградата, отбеляза Атанасова.

Работата на инспектората ще продължи и в понеделник, тъй като в тази ситуация няма кой да предостави необходимите документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
жоро преди 11 години
ами как няма да се разболеят ,като знаят каква са я вършили.То е добре че са серазболели а не са излезли в неплатен 2 годишен отпуск или по майчинство!!!
82
0
 
0
 
! Отговори
лекар работещ със зд преди 11 години
Ами като няма достатъчно специалисти ,а здравната каса поставя условия-за да се подпише определена пътека трябва например-3-*** хирурзи,2 -*** анестезиолога и т.н.И така се появяват виртуалните специалисти.Иначе въпросната болница в провинцията ще бъде закрита.
81
0
 
3
 
! Отговори
ник преди 11 години
ДО ПОНЕДЕЛНИК ЩЕ ВЪЗДЕЙСТВАТ НА КОГОТО ТРЯБВА И ЩЕ ПРОМЕНЯТ НАСТРОЕНИЯТА НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ. ДАНО ПРОВЕРКАТА Е ПОРЪЧАНА ОТ ВИСОКО НИВО
80
0
 
3
 
! Отговори
ЗДРАВ СЛУЖИТЕЛ преди 11 години
ДО ПРОВЕРЯВАЩИТЕ В ПИРОГОВ: НЕ СТЕ КОРЕКТНИ ЗА ЦЯЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОДВЕЖДАТЕ НЕ САМО Г-ЖА МИНИСТЪРКАТА ОСТАНАЛИТЕ КОИТО БЯХМЕ НЕ СМЕ ИЗВЪНЗЕМНИ
79
0
 
3
 
! Отговори
Костов преди 11 години
До маги: Коментарът ти е толкова циничен, че се моля само за едно - дано ти не си УЧИЛ за лекар.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как така ще ги държат до 8.30 това е против закона,нямат право-проверка се прави в рамките на работното врме,кой ще им плати сега тези часове-тези хора имат смеиства-дано съдат проверяващите.А какво стана с проверката за милионите дадени на частната болница
77
5
 
5
 
! Отговори
маги до костов преди 11 години
а ти какъв си/ лапач ли? колко е твойта заплата/ знаеш ли колко учи един лекар колко години за да взима 500 лв после? като станат заплатите колкото на министърката на здравето тогава да говориш1 сега нямаш думата да ще се въртят далавери докато се работи за мизерни пари! не стана ли ясно на всички???
76
3
 
4
 
! Отговори
болен служител преди 11 години
до АЗ: Абсолютно го твърдя, защото бях там. Проверката си течеше и към 8, 8.30ч проверяващите госпожи казаха на персонала, че може да си ходи. А иначе може и някой да е вдигнал кръвното - то в Пирогов това се случва редовно, но персонала е свикнал.
75
0
 
6
 
! Отговори
Dani boy преди 11 години
Вдигнали са кръвно?Все някой ден ще им го свалят.
74
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До болен служител: Наистина ли твърдиш, че в петък никой не "вдигна кръвно" и не се наложи проверката да бъде прекратена?!
73
3
 
8
 
! Отговори
болен служител преди 11 години
Древното правило гласи - когато нещо се случи следва да питаш кому е изгодно.Г-жа министърката явно е подведена. Проверяващите пристигнаха в 15. часа - работното време на лекарския персонал е до 13.30 (след това остават дежурните), а на администрацията до 16 часа. Та целокупната администрация стоя до 20.30 в петък диванчапраз и носеше всякакви справки на лютите проверяващи и от медиите разбра, че е болна и се разбягала. А иначе атаката срещу пирогов е изгодна на новите частни болници.
72
1
 
5
 
! Отговори
Костов преди 11 години
До 87 Анонимен: От коментара ти се разбира, че си лекар.Да те питам тогава: ти като си искаш пари от пациентите не си ли ***? Апък на МЗ и НЗОК работата им е да правят такива проверки защото много крадете в болниците, ама много!А ти ако си честен лекар също можеш да си направиш реклама като си напишеш името.
71
3
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
А КАК ДА ПЛАЩАМ ОСИГУРОВКИ КАТО НЯМАМ РАБОТА ,ИЛИ АКО НАМЕРЯ НЕЩО ТО ЩЕ Е ЯКА РАБОТА ЗА МНОГО ЧАСОВЕ И НИЩОЖНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ,КОЕТО В ПОСЛЕДСТВИЕ НЕ МИ ГО ИЗПЛАЩАТ И НЕ МИ ВНАСЯТ ПОЛАГАЩИТЕ МИ СЕ ОСИГУРОВКИ.А ВНАСЯНЕТО НА ЗДРАВНИ ВНОСКИ ОТ БЕЗРАБОТНИТЕ ЛИЦА - Е ПЪЛЕН АБСУРД
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледаш го има ток, има и той и децата и внуците му мобилни телефони, има вода, има сателетна телевизия, има интернет, а здравни осигуровки няма. Е как така питам аз? Отговорът на някои от моите пазиенти е следният: да не съм луд да плащам. Значи ние които плащаме сме луди. Е на това му казвам желязна логика. С този и други обществено значиме неща трябва да са занимава здавното министерство. А не да обикалят като *** и да си правят гола реклама и да хвърлят прах в очите на хората.
69
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че сме страна от Третия свят на всеки нормално мислещ българин отдавна трябва да му е ясно. Така нареченият здравен министър само ходи и говори /само глупости разбира се/, защото не може например агроном да стане министър на правосъдието. Защо никой в тази държава не помисли как да събере дължимите здравни осигуровки, а се хващат с проверки, потребителски такси и т. н. Има хора, които действително не могат да си платят осигуровките, но не при всички е така.
68
0
 
7
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Дано тази проверка не е само за София и единствено в Пирогов! Дано не се окаже пак поредната ПР акция! Дано, дано, дано....!
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе трябва такива проверки,обаче цялата държава не дава пари за здравеопазване,проверка трябва да започне първо от министерствата колко човека са там,какви заплати взимат,какво добро са направили за болните хора,главна прокуратура да се сезира защо не увеличават двойно заплатите на спешна помощ за да не умират хора заради липса на екипи,а същевременно се дават милиони за частни болници,за тенис игрища,за ***.Нека да погнат и другите болници много директори има за сменяване,да не забравят частните клиники до една.Например Он клиник лекуват анална фисура с някаква паста-това възможно ли е да зарастне?Къде са министерството,комисии да проверят с други хирурзи и да кажат,защото съм патил иначе си взимат 300лв,да оставим че ходиш 3 пъти,ами ако си от провинцията.Абе в тая държава вски прави квот си иска и никакъв контрол!!!!!!!!
66
1
 
2
 
! Отговори
до а б в преди 11 години
в г з
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки втори млад българин е ром.
64
2
 
14
 
! Отговори
Човек преди 11 години
Комунистическото ръководство е свикнало само да граби и никой да не му търси сметка. Браво, правете им ревизии и изхвърляйте всичките корумпирани червени *** от администрацията където са се загнездили за да откраднат каквото могат и да не може да мине никаква реформа. Дано българите се освободиме някой ден от престъпната комунистическа мафия!!!!!!!