Тръгна проверка в "Пирогов", администрацията се "разболя"

Вдигнаха кръвно, но продължаваме в понеделник, заяви министър Атанасова
11 май 2012 20:31,
103
Тръгна проверка в "Пирогов", администрацията се "разболя"
Атанасова се изненада от високото кръвно на администрацията. Снимка: Булфото

Инспекторатът на здравното министерство и Националната здравно-осигурителна каса започнаха проверка на "Пирогов". Тя е по сигнал на телевизионно предаване, обясни министър Десислава Атанасова.

Здравната каса ще изяснява дали има преразход за лекарствени средства и по клинични пътеки, докато министерството ще проверява всички разходи на средства в Пирогов.

Само за няколко часа инспекторите са установили по документи, че има разминавания относно трудовото законодателство, трудовите договори, изплащането на хонорари на определени лица, има разминавания и относно гражданските договори, разкри здравният министър.

Тя не скри изумлението си как в момента, в който проверяващите влезли в болницата почти цялата администрация се разболяла. Вдигнали са кръвно, взели са си болничен и са напуснали сградата, отбеляза Атанасова.

Работата на инспектората ще продължи и в понеделник, тъй като в тази ситуация няма кой да предостави необходимите документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
АКО ИМАТЕ ОЧНИ ПРОБЛЕМИ НЕ ХОДЕТЕ В ПЪРВА ГР. БОЛНИЦА.ТАМ ОСАКАТИ МАЙКА МИ Д- Р ДИМИТРОВ.ПОДЛОЖИ Я НА ОПЕРАЦИЯ ОТ КАТАРАКТА НА АДСКИ МЪКИ ПРОДЪЛЖИЛИ ЧАС И ПОЛОВИНА.ИДЕ МИ ДА ГО РАЗКЪСАМ ТОЯ НЕКАДЪРНИК.
22
1
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
На всички е ясно, че в нашата държава всичко куца! Причините са следните:Алчност, мързел, липса на съвест и съзнание! Оттам идва корупцията, изнудването.! Всеки е станал чорбаджия на работата си и се чуди как да изкара по-вече пари! Защо е така? Защото на първо място липсва възмездието.! Нямаме действаща съдебна система! Всеки си плаща и няма наказание. Има само за тези, които нямат достатъчно да платят!По тази причина и политици и доктори и всички в държавната администрация злоупотребяват със служебното си положение и продават държавните интереси. Тоест нашите интереси. Ламята има много глави, но главната е съда! Нея отрежем ли, другите лесно ще паднат!!! Но лошото е, че ние сме много търпелив народ! Толкова търпелив, че си заслужаваме участта! Нима е толкова сложно да се гласува закон, според който съдия издал неправилна присъда да носи наказателна отговорност. Прокурори, следователи, които не си вършат както трябва работата моментално да се уволняват и ако трябва съдят! Лекар, който поради небрежност, или некадърност умори пациент 100% затвор и обезщетение на близките! Политик, тръгнал да забогатява веднага долу и на съд без протакане. Никакъв имунитет! Ето това трябва да искаме! Това трябва да постигнем!
21
3
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
МНОГО ОТ ЛЕКАРИТЕ СА НЕКАДЪРНИ. НО ОТ АЛЧНОСТ СЕ ЗАХВАЩАТ С ОПЕРАЦИИ КОИТО НЕ СА ПО СИЛИТЕ ИМ И ПРИЧИНЯВАТ ТЕЖКИ УВРЕЖДАНИЯ НА ПАЦИЕНТИТЕ ИЛИ СМЪРТ И НЕ ТЪРПЯТ НИКАКВО НАКАЗАНИЕ А ДОРИ ПОЛУЧАВАТ И ПАРИ ЗА" СВЪРШЕНА" РАБОТА.
20
6
 
7
 
! Отговори
честито преди 11 години
Прехвърлянето на имоти или продажбата на автомобили да става само чрез представяне на удостоверение за липса на задължения за здравноосигурителни вноски от Националната агенция за приходите. Такива промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс одобри вчера правителството ГЕРБ като част от изменения в Закона за здравното осигуряване.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хвърляне на прах в очите на народа, да кажат че правят нещо. Много прикзаки и накрая ще се окаже, че всичко е било наред и ще заглъхне. То е "обществена тайна", че се източва Здравната каса и не се предприема нищо да се запълни дъното ѝ, а искат само да се пълни и то и от безработните, ха-ха-ха.
18
6
 
33
 
! Отговори
Бяла мафия преди 11 години
Бялата мафия, тъй наречените "доктори" сеят смърт. Ако не си платиш си пътник.
17
4
 
23
 
! Отговори
Мирослав33 преди 11 години
след като доктора дежурния ни изгони ,с 2 свидетели който бяха там като допълвам трези хора не ми бяха познати а други пациенти пуснах оплакване до директора на ИСУЛ, за да бъде направено вътрешно раследване за слу4ея.Разследване не беше направено,доктора не беше наказан и този същия *** след 1-2 години някъде при операция на един мъж (младеж) пациента по4ина по вина на доктора.Доктора тогава го наказаха.А ако бяха го разследвали след моето оплакване няма ше да се стигне до смърта.
16
5
 
11
 
! Отговори
Мирослав33 преди 11 години
преди 3 -4 години някъде ,жена ми полу4и двуостра гнойна ангина ,ако не се лъжа то4но в диагнозата.Беше посред нощ ,отидохме до ИСУЛ ,дежурния лекар го 4акахме около 2 4аса ако не и пове4е.Когато дойде ми вдигна скандал защо съм го притеснявал като съм обикалял по коридорите да го издирвам,.Жена ми кажи ре4и не можеше да диша.Доктора ни изгони от болницата.Отидохме в Токуда,платихме си за 2 дена 2 операции и направиха и да 4укам на дърво от тогава тя е жива и здрава.На следващия ден ..
15
5
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА ЛЕКАРИ С МЕСЕЧЕН ДОХОД. КАКЪВТО НЯМА НИКЪДЕ В ЕВРОПА.ТЕ ЗАПЛАТАТА СИ Я НЯМАТ ЗА НИЩО И ЧЕСТ ПРОПУСКАТ ДА СИ Я ВЗЕМАТ НАВРЕМЕ.ТЯ ПРОСТО НЕ ИМ Е НУЖНА.ПАРИТЕ КОИТО ИМ ВЛИЗАТ В ДЖОБА СА ОТ:ПАЦИЕНТА.ФИРМИТЕ. НЗОК. ЗАПЛАТА ..БОНУСИ.
14
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На баща ми операцията на гръбнака с консумативите струваше 10000лв./десет хиляди/. Дойде човек на лекаря прибра парите и нито фактура нито нищо. Малки са им заплатите на лекарите! Ами така е. Малки са,но и нашите са малки и държавата е жалка и мизерна. Като искат високи доходи ,докторите да тръгват на Запад. Кадърните и тук са милионери,некадърните там не вървят.Да ходят където искат само да не мародерстват бедния народ. Така и така мрем като мухи.
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
уаахахаха тя администрацията вече пие дайкири на плажа в Аруба заедно с Галевите. Цвъко да ги помоли учтиво чрез Туйтър да се върнат ако не им пречи много...
12
9
 
19
 
! Отговори
SS преди 11 години
На един приятел докторите от Пирогов му казаха, че трябва да купи консуматив за операция на цена 1600 лв. Ние се разтърсихме и намерихме познати, които внасят такива консумативи. Тяхната цена с фактура и ДДС беше 900 лв. Докторите отказаха да го вземат, защото бил от "непроверен доставчик", т.е. консуматива трябвало да се вземе от тях. Мама и да еб.... ***! Дано измрат всичките, рак да ги покоси, от химиотерапия да не се отърват те и децата им!!!!
11
3
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
БЯГАНЕ МУ Е МАЙКАТА. НАЛИ СА СЕ *** КАК НЯМА ДА СЕ "РАЗБОЛЕЯТ".
10
3
 
55
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
СТАРА ПОРОЧНА ПРАКТИКА.ЗНАЕ СЕ ЧЕ ЛЕКАРИТЕ СА СВЪРЗАНИ С ФИРМИ ЗА МЕД. КОНСУМАТИВИ И П О ТОЗИ НАЧИН ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СЕ ОСКЪПЯВАТ МНОГОКРАТНО.АКО ТОВА УСПЕЕ НОВАТА МИНИСТЪРКА ДА ПРЕМАХНЕ ЩЕ БЪДЕ ГОЛЯМ УСПЕХ.
9
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е ли време най-накрая да закриват тази къща на ужаси наричаща се Пирогов? Полу-мъртви лежат по мухлясалите коридори, лекари пушат в кабинетите им от Първа Световна, всичко се разпада, кабели с ток висят от таваните... бе все едно от филма "Хостел". Вместо третокласни магистрали който за нищо не стават, хайде по-скоро една нормална европейска болница да строят
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако проверите пък болницата в гр.Пирдоп щте откриете интересни неща .Там хората изнемогват от2г.а определени хора замогват на техния гръб.
7
1
 
21
 
! Отговори
valeri преди 11 години
Да проверят и фирмата на булевард Братя Бъкстон, те са комбина с Пирогов. След операция пращат пациента или негов близък в тази фирма да си плати. Три пирона в крака струваха 2500.
6
1
 
17
 
! Отговори
Cecko преди 11 години
Трябва да се бърза защото тези ще покрият всичко.Колкото е гепено от това ръководство не могат да си представят проверяващите.Там наистина е абсолютна мафия.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не се изплаща извънредния труд в спешната на екипа на линеьката когато тръгне на повикване преди да е свършила смяната и се върне след 30 мин или 1 час,реално изработен,доказан с пътна книжка,журнал и обаждане от 112.???Иначе браво на Министърката,след това да направи внезапна проверка и на Токуда,Вма,Исул и всички болници държавни и частни!!!!!!!!!!
4
1
 
25
 
! Отговори
Qwerty преди 11 години
Крайно време беше!Администрацията начело с директора са бандити!Трябва проверка и по клиниките особено тези начело на които са креатури на директора и крадат като за световно.