Релси, жици, мостове... По линията на влака се краде масово

Кражби за близо 2 млн. лева отчитат от НКЖИ за 2011 г.
Обновена: 12 май 2012 13:13 | 12 май 2012 11:27, Красимир Ангелов
90
Релси, жици, мостове... По линията на влака се краде масово
Снимка: Булфото

Нараства броят на кражбите на метални парапети и шини от железопътните мостове в страната, алармират от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Само през месец февруари са констатирани кражби на около 600 метра парапетни елементи.

През същия месец бе извършена и кражба на 1 700 метра магистрален кабел в междугарието Синдел - Разделна.

Стойността за възстановяване на щетите ще надвиши многократно пазарната стойност на откраднатите материали, уточняват от НКЖИ.

Анализите показват, че кражбите започват да се увеличават в края на зимния период.

За миналата година общата стойност на кражбите възлиза на 1 862 млн. лв. при 1 127 кражби. Само за първите три месеца имаме 173 кражби на стойност 183 хил. лв. Около 70 % от тези щети са причинени от кражби на кабели, проводници и други съоръжения, съдържащи електролитна мед, заявиха експерти от компанията.

От НКЖИ отбелязват, че кражбите са от основните проблеми на компания, тъй като рефлектират в две направления.

Първото е, че са заплаха за безопасността на пътници и товари, а второто е, че това е свързано с голям финансов ресурс. Самото възстановяване на кражбите е свързано със закупуване на нови елементи, на нови съоръжения, които не са евтини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
40
 
! Отговори
Бачо преди 11 години
На мястото на всяка открадната релса да сложим по 5 ***
30
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-големите кражби са от началниците на БДЖ и от ГЕРБ, които предадоха 5 хиляди вагони и локомитиви за скрап и закриха гари и жп линии за милиарди левове. Уволнени бяха и 8 хиляди работници и семействата им сега емигрират или гладуват.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бегълците Пламен Галев и Ангел Христов ще започнат на чисто живота си най-малко с 10 млн. евро.Парите са били прехвърлени ден преди присъдата в петък през офшорка, регистрирана на Сейшелските острови, твърдят пред "Стандарт" осведомени източници.
28
8
 
5
 
! Отговори
do 27 преди 11 години
alooo tuka stava vapros za organizirani bandi sas skopo platena texnika to4no tuka nestava vapros za *** aza VELIKITE BALGARI
27
9
 
7
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
а ти какво направи за да предотвратиш изхвърлянето на ***? предаде ли съседа си който си изхвърля безобразията където му падне? докато българите не проумеят че без граждански контрол не може, нещата няма да се оправят,. вервайте ми.
26
4
 
11
 
! Отговори
lubooo преди 11 години
реално състоянието на железния път у нас е такова че дори няма нужда да крадеш а просто да изминеш даден жп участък и да събереш в един чувал сички паднали,изкъртени гайки,винтове и железни елементи ходил съм доста по жп линииитеее и напраооо косата да ти се изправи ако релсите изпуснат влака ама иначе на БДЗ-то цените са европейски
25
1
 
22
 
! Отговори
Томас преди 11 години
защо има 70000 *** с фуражки и съд? Нека да работят.
24
3
 
18
 
! Отговори
пинкертон преди 11 години
Километри жп.релси ,километри магистрални кабели и тонове гориво не се краде от осверипелите от глад *** и българи , а от организирани престъпни групи -властимащи и полиция.За това е нужна логистика ,пласиране ,техника ,превоз ,информация.Транспортна полиция нищо не прави ,служителите на БДЖ крадат ежедневно ,зщото не им плащат заплатите .
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокуратурата не съди никого. Малко са ти объркани представите.
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ме интересува, че нараствал броя на кражбите на железопътна инфраструктура. Държавата имаше предостатъчно време да се справи с т.нар. "*** проблем", а не да си ги развъжда и да ги ползва за "бързи и сигурни гласове" по време на избори. В следствие на нейното бездействие, това са резултатите - убийства, грабежи и изнасилвания по селата, очерняне на името България в други страни от Европейския съюз, кражби на железопътна инфраструктура, размножаване с цел по-големи помощи и т.н.
21
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има една проста причина за това положение - прокуратурата отказва да съди *** за каквито и да е престъпление. Още щом са заловени, тя ги пуска защото явно така е разпоредено. Това е истината. Чист расизъм.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами онези от жълтите павета,ако нямат акъл да измислят нещо,да прочетат законите на хан Крум !
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали поне половината от коментиращите тук осъзнават, че присъди се издават според действащите закони, а не според желанието на тоя или оня? А законите се гласуват от ония на жълтите павета, дето са с мнозинство. Нищо, че после мрънкат как нямало влезли в сила присъди.
18
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кражбата на материали застрашаващи сигурността, да се счита за терористичен акт
17
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова е просто - закривате пунктовете за изкупуване на желязо! И по селата ще си отдъхнат, и къщите ще се разбиват по-рядко. Ама далавера за милиони на една шепа хора са по важни от интересите на обществото! И тук се сблъскваме с феномена "улични кучета". Явно щетите са им по-малки от далаверата с "изкупуването" на "битови" метални "отпадъци".
16
2
 
40
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Цветанов, къде си бе велики хващачо на престъпници ? Кога ще наберете смелост да укротите *** бе мъжкарю ? Айде нали сте най- великите с Боко направете нещо свястно освен да си правите пиар (и маникюр) .
15
1
 
39
 
! Отговори
Интересно,кой краде? преди 11 години
Няколко пъти в този сайт бе формулирана молбата към властниците ни /нали имат прес аташета/:Да ни покажат по телевизията онези места около *** гета,които миналата година бяха изчистени с парите на данъкоплатците.Ние,работещите българи, за сметка на свободното си време,безвъзмездно правихме пролетно почистване на кварталите си, а безработните *** се излежаваха,докато общината им чистеше.Днес ние почистихме около блоковете си,някои мъже тръгнаха с децата към Юж.парк, а *** къде са?
14
1
 
8
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
MOMENTALEN SAD,ZATVOR MINIMUM 10 GODINI.XVANATI ZA NAI RAZLI4NI KRAJBI,PUSKAT GI NA SVOBODA,SMEXORII.
13
1
 
31
 
! Отговори
Еди кой си ..... преди 11 години
Това заглавие може да се отнася за държава, която се управлява от *** и законите й се правят от ***. За повече от двадесет години не се намери начин държавата да се противопостави на тази напаст. Отвратен съм от *** във власт, които са безразлични към всичката тази дивотия. Питам се, има ли смисъл да се гласува изобщо, щом като идват на власт хора, които нямат нищо общо нито с морала, нито с честноста, нито с патриотизма????
12
5
 
19
 
! Отговори
Така мисля преди 11 години
ГРОБ откраднаха държавния резерв вие за 2млн.пишете смешна работа са журналята в БГ!